HOBART (AUS), DI 11 DEC 2012 – Via-via heeft de milieuorganisatie Sea Shepherd een Japans marineschip op de kop getikt. Japen, bekend van de omstreden walvisvloot, is hierdoor ernstig in verlegenheid gebracht.

Het schip van 56 meter lang werd door de organisatie via een Amerikaans bedrijf, ingeschreven op het eiland Tuvalu, voor 2 miljoen dollar gekocht. Met geld geschonken door Sam Simon, de oorspronkelijke producer van ‘The Simpsons’. Japan leverde het voormalige meteorologische schip, dat sinds 2010 in de Japanse haven Shimonoseki ligt naast de walvisvloot, onlangs af in Queensland, Australië, ervan overtuigd zijnde dat het schip tot plezierboot zou worden omgebouwd.

De Japanse regering was er zich niet van bewust dat ze zaken deden met Sea Shepherd, zo heeft kapitein Locky McLean van Sea Shepherd laten weten. Het schip zal voortaan onder Australische vlag varen en wordt morgen in de haven van Hobart verwacht. Het schip zal worden ingezet in de aanstaande nieuwe campagne tegen de Japanse walvisjagers. De tijdelijke naam ‘New Atlantis’ is inmiddels omgedoopt in ‘Sam Simon‘.

Tijdens een eerder dit jaar gehouden fondswerving in Malibu, ter ondersteuning van de ondergedoken Sea Shepherd-kapitein Paul Watson die in Duitsland huisarrest kreeg en vervolgens dreigde uitgeleverd te worden aan Costa Rica, vertelde Sam Simon aan de aanwezigen al dat hij een nieuw schip zou toevoegen aan de vloot van Sea Shepherd Conservation Society.

Om de Japanse walvisvloot, die eerdaags weer uit zal varen richting Stille Oceaan, nog adequater te kunnen bestrijden, zal Sea Shepherd gebruik maken van drones, onbemande observatievliegtuigjes die de walvisjagers sneller dan ooit tevoren op te kunnen sporen. Daarnaast zal de milieuorganisatie vier actieschepen en 120 bemanningsleden afkomstig uit 25 landen inzetten.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties