LESBOS, ZA 15 DEC 2012 – Mogelijk 27 Irakezen zijn donderdagnacht in de Egeïsche Zee om het leven gekomen in een poging om op illegale wijze per boot Griekenland te bereiken.

Het schip was vanuit Turkije heimelijk op weg naar het Griekse eiland Lesbos. Ongeveer anderhalve kilometer uit de kust verging het in zwaar weer. Van de 28 passagiers werd slechts één persoon levend in zee aangetroffen. Tot nu toe zijn de lichamen van 20 mensen uit zee gehaald, er wordt nog gezocht naar de overigen.

Volgens de overlevende waren alle passagiers afkomstig uit Irak. Ze hebben per persoon ongeveer 2000 dollar betaald voor de overtocht naar Europa. Lesbos is één van de eilanden in het Middellandse Zeegebied welke migranten proberen te bereiken in de hoop een betere toekomst op te kunnen bouwen in West-Europa.

Zo’n 90 procent van de illegale grenspassages vindt plaats voor de kust van Spanje, Malta, Italië en Griekenland. Zo kwamen er vrijdagnacht honderden Afrikaanse migranten per boot illegaal aan op het Italiaanse eiland Lampedusa. Deze vorm van migratie is bijzonder risicovol. Alleen al in 2011 zijn er naar schatting 1.500 mensen omgekomen in de Middellandse Zee.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties