Een Nick Cave cloon, Leonard Cohen on parade? Geen idee, maar wat ik wel weet is dat het Franse The Enchanted Wood een prachtig album heeft samengesteld met negen intrigerende nummers. Michel Le Fauo is de leidende man achter dit muzikale project die veel van het instrumentarium op zich neemt. Hij wordt daarbij ondersteund door gastmuzikanten en zangkoortjes.

De sfeer op de plaat Monster Parade is nostalgisch. Het gebruik van piano, orgel en de melodielijnen, folkroots en experimentele gospel, creëren de sfeer. Daarnaast bevatten de liederen een poëtische en melancholische boodschap. Bijvoorbeeld over een kind dat een onzichtbaar vriendje heeft welke op een gegeven moment verdwijnt. Het hoe en waarom blijft in het ongewisse, maar de verhalende toon doen het ernstigste vermoeden.

Het tekstboekje van de cd Monster Parade met een speelse en authentieke manier van typografie en tekeningen van Perinne Labat is bijzonder fraai vormgegeven. Een prachtige combinatie van beeld en geluid welke zorgvuldig is samengesteld.

 

 

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties