ROME, ZO 23 DEC 2012 – De Duitse paus Benedictus XVI heeft in zijn kersttoespraak gezegd dat homoseksuelen en lesbiennes de “essentie van het menselijk wezen” vernietigen. Het COC reageert verbolgen.

Het gezin wordt volgens de paus tot ‘in de kern bedreigd’ door het homohuwelijk. Eerder noemde Benedictus XVI het huwelijk tussen twee mensen van gelijk geslacht al een bedreiging voor de wereldvrede. De paus citeerde tijdens de kersttoespraak een Franse opperrabijn die zegt dat mensen onterecht denken dat ze een keuze hebben voor mannen of vrouwen.

“Mensen ontkennen dat ze een aard hebben die ze is gegeven door hun eigen lichaam. Ze besluiten dat het geen gift is, maar dat ze hun aard zelf kunnen bepalen”, zei de paus. In sommige landen heeft de Rooms-Katholieke Kerk de krachten al gebundeld met moslims, joden en andere geloven tegen wetgeving over het homohuwelijk. Soms worden dan juridische, sociale en antropologische argumenten gebruikt in plaats van religieuze.

Belangenorganisatie COC Nederland vindt dat paus Benedictus “verbijsterend en liefdeloos” spreekt over homoseksualiteit. De “obsessie” van het Vaticaan met homoseksualiteit is “opmerkelijk”, zegt het COC op hun website. “Terwijl er oorlogen woeden en mensen sterven van de honger, kiest het Vaticaan voor het veroordelen van mensen die van elkaar houden.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat de paus zich uitspreekt tegen homoseksualiteit en het homohuwelijk. In zijn jaarlijkse ‘vredesboodschap’ van vorige week benoemde hij het homohuwelijk net als euthanasie en abortus “een bedreiging voor de wereldvrede”. Het COC pleit er voor dat het Vaticaan haar bijzondere status bij internationale organisaties als de Verenigde Naties en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) wordt ontnomen.

 

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
test
11 jaren geleden

Het gezin wordt volgens de paus tot ‘in de kern bedreigd’ door het homohuwelijk. Eerder noemde Benedictus XVI het huwelijk tussen twee mensen van gelijk geslacht al een bedreiging voor de wereldvrede. De paus citeerde tijdens de kersttoespraak een Franse opperrabijn die zegt dat mensen onterecht denken dat ze een keuze hebben voor mannen of vrouwen.

anton groeneveld
11 jaren geleden

ook voor paus benedictus XVI een goed en zalig(makend) jubeljaar en ook lysol is niet alleen maar een desinfecterend schoonmaakmiddel maar kan ook zelfreinigend en derhalve heilzaam werken en is in een cadeauverpakking meer dan alleen maar een suggestie