23 Seconds ov Time is een project van het AIN 23 Network. Het idee erachter is dat muzikanten een muziekstuk van 23 seconden aanleveren en dat daarvan een net-release wordt samengesteld. Aangezien veel muzikanten in de experimentele hoek zitten, loopt de vierde compilatie gek genoeg naadloos in elkaar over met 79 bijdrages van over de hele wereld. Daarnaast hebben 23SOTV4, Xes 4 en Active Network Frequencies nieuwe composities gemaakt van de aangeleverde muziekstukjes.

AIN 23 staat voor Autonomous Individuals Network en maakt onderdeel uit van Thee Temple of Psychick Youth. Dit illustere initiatief is begin jaren ’80 ontstaan onder de bezielende leiding van leden van Psychic TV, Current 93 en Coil. Zij gebruikten onder andere technieken van de kunstenaars William Burroughs en Brian Gyson en de occultisten Aleister Crowley en Austin Osman Spare. Doel van de leden van de Temple was om door middel van occulte en moderne technieken jezelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Terug naar het album. De hamvraag: wat kan je doen binnen 23 seconden? Heel veel en ik moet zeggen dat veel van de composities al snel binnen die beperkte tijd komen tot een volwaardige compositie. Soms lijkt het een track afkomstig uit een langere compositie. De bijdrage van Frequency 402 is dreigend en de track van William C. Harrington met Jill Ellisa verrassend fris en bondig. Conure maakte een prachtige pitch in noise en Jaime Cleeland keert naadloos terug naar de geluidsexperimenten van William Burroughs.

Wat je ook mag vinden van het occulte experimentele karakter van de volgers van het mystieke getal 23, deze cd maakt wel duidelijk dat je in een beperkte tijd kan komen tot een interessante compositie en dat de wereld verbonden wordt door een gezamenlijk geluid.

Jan Kees Helms

 

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties