AMSTERDAM, ZA 29 DEC 2012 – Wikimedia, onder andere verantwoordelijk voor Wikipedia, heeft met haar jaarlijkse fondswerfactie ruim 18 miljoen euro opgehaald.

Dat maakte de stichting vrijdag bekend. Sinds 27 november riep de stichting gebruikers op tot een donatie. De fondswerfactie werd prominent geplaatst op alle Wikipedia-pagina’s in acht landen. Meer dan 1,2 miljoen mensen doneerden die week voor een totaalbedrag van 18 miljoen. Vorig jaar haalde het bedrijf ruim 15 miljoen euro op.

Wikipedia heeft zich gedurende de recente fondswerving speciaal gericht op landen waarvan de burgers het meeste gebruik maken van het medium: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Inwoners van deze landen zouden volgens Wikipedia ook bereid zijn om meer te doneren.

Volgens de stichting is het geld hard nodig om verschillende websites in de lucht te houden en om zich verder te ontwikkelen. Wikipedia, dat gebruik maakt van 800 servers en 150 betaalde medewerkers in dienst heeft, is momenteel naar eigen zeggen de op vijf na grootste website ter wereld en heeft per maand ongeveer 450 miljoen unieke bezoekers. De online encyclopedie is beschikbaar in 285 talen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties