Het begint met een piepende deur. Dit specifieke geluid vormt de inleiding van het concert dat Wander gaf op 15 oktober 2011 in Ex Libris te Moskou. De gelijknamige cd-r is in een gelimiteerde oplage uitgegeven door het Russische label Zhelezobeton, gespecialiseerd in noise, industriële, experimentele en andere niet conventionele muziek.

Wander bestaat uit Frans de Waard en Freek Kinkelaar, die samen sinds 1989 onder de naam Beequeen opereren. Met Wander wilde het duo meer abstracte soundscapes creëren, met een zorgvuldig samengestelde mix van field-recordings, elektronische geluiden en gitaarpartijen als resultaat. Abstractie en popstructuren wisselen elkaar af, ontmoeten elkaar en versmelten. De muziek is zowel lichtvoetig als meditatief, minimaal als alomvattend.

Op het hoesje van de cd-r siert een afbeelding van een bekend Russisch chocolademerk, samengesteld uit verschillende lagen en zodoende passend bij deze muzikale uitgave. Het beeld is herkenbaar en nostalgisch, gelijk het concert opgenomen in Ex Libris. Gitaarpartijen die refereren aan verschillende stijlen, associatieve geluiden die herinneringen oproepen. Kortom, een prachtige concertopname die de tand des tijds doorstaat.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties