Carlos Villena uit Spanje maakt al jaren noise en dark-ambient muziek, onder meer verkrijgbaar via zijn eigen label Mantricum dat cd-r’s en cassettes uitgeeft. Vaak zoekt hij de samenwerking op met andere muzikanten, stelt vervolgens een split-release samen om aan te sluiten bij hun muziek. De uitgaven worden in eigen beheer uitgebracht met een hoog DIY-gehalte.

Zijn laatste cd-r Els Humans També Som Carn is opgedragen aan de dieren. De muziek is bijzonder donker en dreigend te noemen, met voortgaande traag wisselende lage tonen. Track 1 bevat nog herkenningspunten van bewerkte krekelgeluiden. Het tweede nummer, met een lengte van rond de twintig minuten, is minimalistisch van opzet en wordt langzaam doorbroken door het bewerkte geluid van een man die langdurig schreeuwt. Het wekt de sfeer op van een verlaten slachthuis waar de geesten van gedode dieren nog ronddwalen.

Het laatste nummer begint met een wat meer open karakter, maar schakelt dan weer snel over naar de donkere onderlagen in de muziek. Els Humans També Som Carn is niet bepaald een opwekkende plaat geworden. Carlos Villena zet de mens neer als zijnde gelijk aan het dier, hun vlees. Dat dit gegeven heeft geleid tot een sombere cd-r wekt dan ook geen verbazing, gelet op de wijze waarop we met dieren en mensen omspringen, met name in gevangenschap.

Jan Kees Helms

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties