]

George Christian en Mehata Sentimental Legend (Mehata Hiroshi) wonen beiden aan de andere kant van deze wereldbol en hebben virtueel het album La Geographie sans Regret samengesteld. Christian woont in Brazilië, Hiroshi in Japan. Een mix van zang, folk-gitaar, elektrische gitaar, fluit en elektronica hebben geresulteerd in vijf songs met een experimentele en avontuurlijke inslag, plus een lang instrumentaal nummer.

De mannen weten elkaar weten te vinden op muzikaal vlak. Mehata Hiroshi begon in 2007 solo met gitaar, higchiriki (een Japanse fluit), percussie en elektronica. George Christian heeft het gitaarspelen zichzelf aangeleerd en experimenteert, in combinatie met elektronica, er nu zo’n tien jaar mee. De nummers zijn helaas opgenomen met het geluid in het hoge deel van het geluidsspectrum, waardoor het moeilijk is om langdurig naar de opnames te luisteren. De hoge tonen irriteren na verloop van tijd. Erg jammer, want de nummers zitten goed in elkaar.

De cd-r beluisterend is het haast ondenkbaar dat beide muzikanten hun opnames hebben opgenomen in hun eigen leefomgeving gedurende de periode mei 2011 en augustus 2012. La Geographie sans Regret is een mooi concept, uitgebracht door Spectropol Records uit de VS. Dit net-label distribueert avontuurlijke muziek zonder zich te laten weerhouden door muzikale grenzen en genres. Echter, om dit grensoverschrijdende project toegankelijker te maken, was een nieuwe mix van het fraaie geluidsmateriaal op zijn plaats geweest.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties