Chvad SB (Chad Bernhard)
Chvad SB (Chad Bernhard)

De film GUT (2012) gaat over de twee vrienden Tom en Dan die een fascinatie blijken te hebben voor horrorfilms. Beide werken op hetzelfde kantoor, lunchen samen, maken af en toe een flauwe grap en drinken zo nu en dan een biertje onder het genot van een bloederige film.

Op een gegeven moment heeft Dan een zeer realistische klinische horrorfilm in handen waarna de vriendschap begint te wankelen. De sfeer van de film is traag, veelal observaties van het gebeuren, vaste camerastandpunten en een beklemmende sfeer vanwege de afstand die er is tussen mensen, welke af en toe doorbroken wordt in familiare omstandigheden of tijdens de lunch in een coffeeroom.

Het thema, afstomping van gevoelens, en iets kunnen voelen door het oog van de camera c.q. beeldscherm wordt in deze film ook weer aangeroerd. Vooral de onderlinge miscommunicatie en de gevolgen die dat heeft, wordt goed in beeld gebracht.

De soundtrack is gemaakt door Chvad SB (Chad Bernhard), middels gitaar en effecten. De muziek -eenvoudig, dreigend, traag en met weinig lagen- sluit naadloos aan op GUT. De kracht ervan zit ‘m met name in de eenvoud. Achttien tracks nemen je mee naar rustige momenten en de diepere krochten van de ziel.

Chvad SB woont en werkt in Brooklyn, New York, en maakt sinds 1991 muziek. De soundtrack GUT is uitgegeven op zijn eigen label Facility Records. In de film vormt de muziek een aangename aanvulling, maar ook zonder beeld is het zeer de moeite waard om te beluisteren in een donkere kamer, om vervolgens je eigen voorstelling te maken.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties