Vreedzame demonstrante wordt door agenten verwijderd

Vreedzame demonstrante wordt door agenten verwijderd

UTRECHT – De koninklijke repressie jegens critici begint draconische vormen aan te nemen. Onlangs werd voor een theater in Utrecht een vrouw met een protestbord verwijderd vlak voordat Beatrix zou arriveren.

Afgelopen vrijdag vierde Beatrix haar 75e verjaardag in het Beatrixtheater te Utrecht. Achter de dranghekken bij de ingang bevond zich een aantal nieuwsgierigen plus één tegenstander van de monarchie, de 23-jarige Joanna met een inderhaast vervaardigd protestbord met de tekst ‘Weg met de monarchie, het is 2013’. Mooi dat zoiets kan in dit land, het kraken van een kritische noot. Niet dus.

De aanwezige veiligheidsagenten van de DKDB, die in opdracht van Beatrix elke openbare gelegenheid gladjes doen laten verlopen, denken daar anders over. Joanna moest verwijderd worden, stel dat de koningin notie van haar zou nemen. Korte tijd nadat de vrouw haar protestbord omhoog hield, tegenover enkele aanwezige fotografen zodat het gezien werd, traden twee agenten van het Utrechtse politiekorps op.

Joanna wist niet wat haar overkwam, zo zegt zij op de website Foknieuws. “Ze hebben geprobeerd mijn bord af te pakken, waarna ik met fysieke kracht ben verwijderd. Ik probeerde dit tegen te gaan maar dat ging niet. Ze zijn niet in gesprek met mij gegaan, hebben mij geen waarschuwing gegeven of gevraagd of ik het bord weg wilde doen. Ze hebben me zonder enige waarschuwing verwijderd en zo uit het zicht van de Nederlandse pers gehouden.”

Een woordvoerder van de politie meldt vandaag dat de vrouw verwijderd moest worden “voor haar eigen veiligheid”. Joanna zou zich te midden van oranjefans hebben bevonden die de komst van de koningin afwachtten, waarna de sfeer grimmig werd. “Daarop besloot de politie de vrouw weg te halen en het bord enige tijd af te nemen. De politie benadrukt dat de vrouw niet is aangehouden”, meldt RTV Utrecht.

Joanna moet lachen om deze versie. “Absoluut onzin! De mensen die daar stonden waren geen oranjefans, maar mensen die daar toevallig stonden, uit nieuwsgierigheid van wat er komen zou. Het evenement was ook niet publiekelijk aangekondigd. Er was geen sprake van een grimmige sfeer.” Naast inbeslagname van het protestbord werd Joanna’s personalia geregistreerd. De SP in Utrecht zal burgemeester Wolfsen ter verantwoording roepen.

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Contradict
11 jaren geleden

Respect voor Joanna en een dikke vinger naar de rest van dit laffe slaafse volk

Rinus Notenkraker
11 jaren geleden
Antwoord aan  Contradict

Monarchie zakkenvullers een van de vele filmpjes van SuperNotenkraker op Youtube http://youtu.be/fowda4LynAk

Mr.Assault
11 jaren geleden

mensen vergeten altijd nog dat de bilderberg/oranje maffia aka cartel nog steeds een groot gedeelte de wereld macht hebben.
mensen willen dat niet zien. Trixje is een zeer autoritaire tante heur!

Mr.Assault
11 jaren geleden

ze vind dat het zo ”heurt” En het lagere gewone volk moet gewoon zn muil houwen in haar ogen. In de opinie van de ”Oranjes” immers maar lijfeigenen, wormen, slaven etc….

toeschouwer
11 jaren geleden

Ik heb het hele gebeuren gezien en heb het ook vastgelegd met een stuk of 20 foto,s Ik persoonlijk vond het zelf niet nodig dat ze weg moest, maar ze overdrijven allebei. De Politie omdat er absoluut geen dreiging vanuit ging. De dame in kwestie, omdat er niet hardhandig werd opgetreden. Mijn inziens en op de foto,s die ik er van heb, zie je de agent proberen om het “bord” te pakken, dat lukte niet om dat de dame Joanne erg lang is, dus het was lachwekkend om te zien.
We moesten er dan ook erg om lachen, toen de Majesteit arriveerde was er geen mens die ergens anders naar keek, dan naar de Majesteit. Dom van de politie omdat je met dit optreden de anarchisten een platform gaat geven om de kroning te verzieken.
Jammer!!

nn
11 jaren geleden
Antwoord aan  toeschouwer

“…maar ze overdrijven allebei. De Politie omdat er absoluut geen dreiging vanuit ging. De dame in kwestie, omdat er niet hardhandig werd opgetreden.”
Dit is natuurlijk een onzinnig betoog. Als de politie haar boekje te buiten gaat is er per definitie sprake van machtsmisbruik en het ten onrechte inzetten van haar geweldsmonopolie! Of dacht je dat de politie het er bij had laten zitten als Joanna zich was blijven verzetten?

anton groeneveld
11 jaren geleden

toeschouwer schrijft :
de anarchisten een platform gaat geven om de kroning te verzieken ….
anarchisten verzieken niet
 

mick
11 jaren geleden

Klasse Joanna,dit omhooggevallen marionettencorps dat zich oranje noemt is erg ondemocratisch!!
Leve de republiek,dan kan men zelf de leider des volks kiezen,niet goed,andere!!!!!!
Zijn  die maxicosie en andere wonderprinsessen uit den hemel gevallen om ons te plezieren!!?????
Volwassen mensen die BUIGEN voor dit spul zijn volledig de weg kwijt!
Tot slot, iedereen levert in,behalve de oranjes,ze worden de hemel in geprezen,nu komt er oorlog ,dan zijn hun al reeds vertrokken naar een veilig landgoed!
vul de rest zelf in!!!
Mick oranjehater sinds verstand de kop opstak!!!

Geusje
11 jaren geleden

Wordt er eigenlijk opgetreden tegen zo’n kutagentje dat de grondwet met voeten treedt? Je mag tegen de monarchie zijn en dat uitspreken ook! Gelukkig zijn er nog mensen die niet als een debiel met oranje vlaggetjes staan te wapperen. Het is helaas zo dat 3 hersencellen genoeg zijn om bij de politie te komen tegenwoordig maar het zou wel prettig zijn als tijdens de opleiding de aanstaande agentjes ook enige basale kennis van de grondwet meekregen. Maar dat heb je niet nodig als je met een lasergun achter een boom zit

Geert de Wit
11 jaren geleden

Joanna, een verstandige en dappere vrouw. Zulke mensen hebben we nodig om het ondemocratische instituut monarchie te laten verdwijnen.  Politici durven niets te zeggen, anders word je geen burgemeester of commissaris van de koningin. Zelfs de SP neemt het bij monde van de heren Van Raak en Roemer op voor de monarchie, waarmee de laatste republikeinse partije uit de Tweede Kamer is verdwenen. Zelf ben ik voorstander van een republiek naar Zwitsers model waarbij de functie van het staatshoofd jaarlijks rouleert onder de ministers van het kabinet. Extra kosten: een schaar om linten te knippen en geen € 140 miljoen per jaar kostende familie, waarvan het hoofd al jaren optreedt als beschermvrouwe van misdadiger Zorreguieta. Vriendelijke groet, Geert de Wit, gemeenteraadslid te Sint-Michielsgestel, tel.073-8517478

Astrid Essed
11 jaren geleden

DEMONSTRATIE TEGEN DE MONARCHIE TERECHT
 
Zie ook
 
http://www.astridessed.nl/protest-tegen-de-monarchiejoanna-wil-grote-demonstratie-op-de-damreactie-op-at5/
 
http://www.astridessed.nl/bij-het-aftreden-van-koningin-beatrixkritiek-en-waardering/
 
Terecht heeft studente Joanna, die op vrijdag 1 februari jongstleden [verjaardag Koningin Beatrix] in strijd
met de vrijheid van meningsuiting werd weggevoerd door agenten, nadat zij met
een bordje had geprotesteerd tegen de monarchie, opgeroepen tot een demonstratie tegen de monarchie op 30 april, abdicatiedag Koningin Beatrix en inhuldiging prins Willem Alexander.
Immers, demonstreren tegen de monarchie valt onder de vrijheid van meningsuiting
Persoonlijk ben ik een tegenstander van de monarchie, aangezien op grond van erfelijkheid
[en niet capaciteiten] een Koningspositie wordt bepaald, die niemand heeft kunnen kiezen
Ondemocratisch dus
Verder ben ik van mening, dat de Koning[in], hoewel ”onschendbaar”, als Staatshoofd moreel verantwoordelijk is voor Nederlandse mensenrechtenschendingen, zoals tegen vluchtelingen
Immers ondertekent zij de wetten [zoals de Vreemdelingenwet] waarop de Staat zich baseert

Desalniettemin heb ik waardering voor de wijze, waarop Koningin Beatrix
de laatste jaren tegenwicht heeft geboden tegen het steeds meer bon ton wordende
racisme, door regelmatig expliciet en impliciet stelling te nemen tegen PVV leider Wilders
 

 
 
Vriendelijke groeten
Astrid Essed

rosa
11 jaren geleden

Jaren geleden toen Maxima aan de NL bevolking werd voorgesteld in Den Haag had ik een spandoek met de tekst ‘In welk asielzoekerscentrum heeft Maxima gezeten’. Er stonden mensen met borden waarop ze hadden geschreven ‘Maxima we love you’ grote rode harten etc. Ik mocht niet blijven staan, mijn spandoek werd onder druk afgenomen en moest verdwijnen. Geen kritiek op Maxima of het Koningshuis, alleen lovende woorden zijn toegestaan door politie en veiligheidsdiensten. Op Prinsjesdag 2012 had ik een bord met de tekst ‘Waar blijft de woede’, twee mannen die naast mij stonden en met wie ik heb staan praten werden gevraagd zich te identificeren en gevraagd waar zij mij van kenden. Wat woorden toch allemaal te weeg kunnen brengen!

Ja.
11 jaren geleden

Rosa, heb je daar nog een foto van, van dat spandoek met die terechte vraag over het AZC van onze aanstaande koningin?
Of bdeoelde dat pandje in Wassenaar, de ‘Eikenhorst’ ?

Rinus Notenkraker
11 jaren geleden

Monarchie zakkenvullers een van de vele filmpjes van SuperNotenkraker op Youtube http://youtu.be/fowda4LynAk

Oke
11 jaren geleden

Wat wil dat zeggen dan, dat we in 2013 leven?