Blues met een avontuurlijk randje

spree

Soms word je heerlijk op het verkeerde been gezet. Het debuutalbum Spree van het trio Hawn uit New Orleans begint met een lied, gekke elektronica op de achtergrond. Vervolgens vloeit de muziek over in abstracte elektronica in combinatie met gruizige beats, een slide gitaar en een verleidelijk verhalende stem. En zo gaat het maar door. Elementen van blues, folk, country en elektronische muziek worden samengevoegd.

Hawn bestaat uit John Craun op gitaar, samples en elektronica, Michael Lee met z’n stem en Michael Winter op piano. De eerste twee muzikanten spelen sinds 2010 samen en hebben twee jaar gewerkt aan hun debuut. Dat is ook goed te horen, want de songs klinken evenwichtig. Het album is door Winter opgenomen in de woonkamer van Lee.

Michael Lee is jaren geleden begonnen als zanger maar richt zich tegenwoordig op het schrijven van fictie. Hij schrijft onder meer teksten en zingt of draagt deze voor. Craun is opgegroeid met religieuze rockmuziek en godzijdank heeft hij zich nadien meer gericht op noise en geïmproviseerde muziek. Winter speelde aanvankelijk hardcore, maar richt zich thans meer op geluidskunst.

Dit avontuurlijke trio heeft met Spree een prachtig debuutalbum afgeleverd, het wachten is op het vervolg waar zij momenteel aan werken.

Jan Kees Helms

Share Button

3 Reacties op Blues met een avontuurlijk randje

  • Nathan C. Martin schrijft:

    Rockmuziek en godzijdank heeft hij zich nadien meer gericht op noise en geïmproviseerde muziek!!! HAWN!!!!

  • Hannah Groot schrijft:

    Zijn ze vrijgezel? Ze zijn mooi Amerikanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volg ons op twitter
Zoeker
Rubrieken