Betogers tegen kapitalisme, 31 maart 2012 in Frankfurt
Betogers tegen kapitalisme, 31 maart 2012 in Frankfurt

BERLIJN – Het Openbaar Ministerie in Frankfurt am Main heeft de woningen van acht fotografen doorzocht op zoek naar bewijs tegen demonstranten die in Frankfurt in maart 2012 een politieman zouden hebben aangevallen.

De huiszoekingen vonden woensdagochtend plaats in Berlijn en Brandenburg, Noord-Rijnland-Westfalen, Baden-Württemberg en Frankfurt. Volgens Der Spiegel doorzocht justitie de woningen van acht fotografen op zoek naar bewijsmateriaal betreffende de mishandeling van een agent tijdens een demonstratie tegen het kapitalisme in Frankfurt eind maart 2012, georganiseerd door het collectief M31.

De agent raakte zwaar gewond nadat hij door ‘met een chemische vloeistof besprenkeld stuk hout’ geslagen zou zijn. Volgens justitie handelde de aanvaller niet alleen. De dader zou onderdeel uitgemaakt hebben van een groep van 8 tot 12 vermomde personen. Bij de huiszoekingen van woensdag werd gezocht naar fotomateriaal dat mogelijkerwijs betrekking zou hebben op de mishandeling. De rechercheurs kopieerden fotobestanden van de computers.

Politici van de Groenen en Die Linke, de Journalisten-Union en vakbond Ver.di tekenen protest aan tegen de doorzoekingen. De journalistenorganisatie noemde het een “ongehoorde schandalige actie tegen de persvrijheid, volstrekt onaanvaardbaar.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties