25

Als one-issue-partij die primair opkomt voor de financieel-economische belangen van ouderen, mist 50Plus een heldere kijk op de toekomst. Vandaar dat Henk Krol en de zijnen het plaats- en tijdsgebonden Momentum, 24 zetels volgens onderzoeksbureau TNS Nipo op 14 februari, niet vast zullen kunnen houden. Praktisch gesproken gaat de ouderenpartij namelijk voorbij aan het feit dat jongeren en ouderen, hoe vooruitstrevend of behoudzuchtig zij ook mogen zijn, ‘samen’ de toekomst delen.

Die ‘gedeelde toekomst’ zal nooit in het vizier komen door de barricaden op te gaan voor behoud van pensioen, maar enkel door schouder aan schouder eensgezind op weg te gaan naar morgen. Leeftijd, geslacht, scholing, nationaliteit, maatschappelijke positie, financiële draagkracht, levensbeschouwelijke gezindte, politieke gezindheid en dergelijke zijn daarbij van secundair belang.

Voor de realisatie van dat (zowel letterlijk als figuurlijk) grenzen overschrijdende samen-op-weg proces, zal begrijpelijkerwijs eerst het gangbare partijpolitieke en financieel-economische gedachtegoed, dat wereldwijd de uitzichtloze beleidskoers bepaalt, in alle openheid publiekelijk ter discussie gesteld moeten worden.

Met behulp van ongrijpbare sociale media als twitter en facebook moet die baanbrekende power to the people-discussie op geweldloze wijze van de grond kunnen komen, hoe groot het verzet daartegen van de gevestigde parlementaire en bancaire machten ook zal zijn. Niet alleen in woord maar ook in daad. De hoop op een betere wereld zal nooit via de stembus of de geldkraan, maar enkel via het juiste gebruik van de ICT met zijn onbegrensde mogelijkheden, bewaarheid kunnen worden.

Wouter ter Heide

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties