18

Juergen Berlakovich, woonachtig en werkzaam in Wenen, is muzikant en taalkundige. Takamovsky is zijn artiestennaam annex projecttitel. Onlangs verscheen zijn debuutalbum In Streams bij het door hem zelf opgezette label Etymtone. Het album staat in het teken van het leven en de huidige vormen van communicatie op verschillende niveaus, zoals het geblaf van een hond, een beleefde glimlach, het gebrek aan contact en sociale media.

De tien nummers zijn verschillend qua sfeer, maar sluiten goed aan het thema. Het nummer Lonesome DJ heeft een heerlijke beat; een doorgaande human-beatbox sample en uptempo bass, een prima floorfiller. Data d’amour, met een tokkelende akoestische gitaar, een vervormde stem en elektronische klanken, verhaalt over de digitalisering van het menselijk lichaam. Het nummer Analogue Cheese Smile druipt over van sarcasme, de fake-smile is voelbaar.

Naast het project Takamovsky speelt Berlakovich in het literatuur- en muziekperformance-duo Sergej Monthau en The Vegetable Orchestra. Dit orkest bestaat uit twaalf leden en maakt muziek middels instrumenten die zijn gemaakt van groenten. De muzikale duizendpoot weet muziek, geluids- en woordkunst naadloos samen te voegen. Met In Streams maakt hij in ieder geval een duidelijk statement over onze huidige wijze van communicatie, en dat met de nodige humor en muzikaliteit. Aanrader!

Jan Kees Helms

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ron
11 jaren geleden

fantastische muziek!