04

DEN HAAG – De thuiszorg pikt de drastische bezuinigingen niet langer. Komende zaterdag vindt in Den Haag een protestmanifestatie plaats tegen het kabinet.

Doordat veel ouderen vanaf 2014 geen geld meer krijgen voor huishoudelijke hulp dreigen er in de thuiszorg tienduizenden banen te verdwijnen. Het kabinet Rutte-Asscher wil 1.2 miljard bezuinigen op de thuiszorg, zo staat in het regeerakkoord. Een groot deel van de 58.000 thuishulpen komt daardoor op straat, verwachten organisaties van werkgevers en werknemers in de thuiszorg.

Volgens Abvakabo FNV zijn de afgelopen tijd al honderden ontslagen gevallen. Dat komt volgens de vakbond doordat gemeenten de thuiszorg voor oneerlijke tarieven aanbesteden. Gemeenten zien de thuiszorg steeds meer als schoonmaak en besteden het geld dat zij van de overheid voor de zorg krijgen aan andere zaken. Hierdoor daalt het loon van thuiszorgmedewerkers soms ook van 12 euro per uur bruto naar 9 euro.

In heel het land strijden thuiszorgmedewerkers tegen de afbraak van hun vak en voor behoud van goede zorg. Op verschillende plaatsen hebben zij actiecomités opgericht. In Rotterdam bijvoorbeeld hebben thuiszorgmedewerkers al vier keer gestaakt. Overal in het land gaan thuiszorgmedewerkers de straat op om handtekeningen te verzamelen tegen de afbraak van hun werk.

Op zaterdag 6 april zal van 12.00 uur tot 15.00 uur op het Malieveld in Den Haag een manifestatie plaatsvinden tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet op de thuiszorg. Het protest, dat bestaat uit een demonstratie door de binnenstad en een manifestatie op het Malieveld, wordt geïnitieerd door de Abvakabo, maar ook de lokale afdelingen van de SP zijn naarstig in de weer voor de mobilisatie.

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet
11 jaren geleden

Handen  thuis RUTTE!!!

Janet
11 jaren geleden

Niet normaal hoe kunnen ze zooo onmenselijk handelen ,,Er mag niet bezuinigd worden in de thuiszorg…Zieke en oudere mensen hebben heel hard hulp nodig ……thuis!!!!!!! Waarom moeten juist die mensen de dupe van worden…Hoe moet dit verder?? STOP DE BEZUINIGINGEN IN DE ZORG!!… 100.000 werkelozen erbij…dat moet toch meer geld kosten>? Zeg Rutten!!..als jij oud en hulp nodig hebt kan jij een dure prive verzorgster betalen,,maar met een karig AOW tje kan dat niet.. Dus GEEN ontslagen in de thuiszorg!!!!

Henk
11 jaren geleden

samsom laat  zich  te vaak in zijn reet naaien door rutte,opzouten met dit kabinet liever gisteren dan vandaag

lLieseloes.
11 jaren geleden

Nederlands Zakenkabinet? zeg maar liever EU -zakelijk graai- kabinet!
In Griekenland vallen kinderen op school  flauw van de honger, omdat er wegens het EU graai beleid weinig te kopen valt.

Jack
11 jaren geleden

Zakenkabinet???
Zakkenvulkabinet kan ik wel volgen, maar een zakenkabinet terwijl de economie dagelijks verder krimpt, de werkloosheid met 450 mensen per dag oploopt…dat gaat er bij mij niet in.