06

AMSTERDAM – De Russische dictator Vladimir Poetin zet komende maandag samen met koningin Beatrix de bloemetjes buiten in de hoofdstad. Diverse homo-organisaties roepen op tot protest.

Onder andere journalisten, politieke opposanten, mensenrechtenactivisten, advocaten, homo’s/lesbiënnes en kunstenaars worden in Rusland op allerlei manier tegengewerkt om te voorkomen dat zij hun stem laten horen. Critici van het regime Poetin hangen boetes van meer dan 100.000 euro en celstraffen boven het hoofd voor laster en smaad.

Toch vormt dit voor de koningin en het kabinet geen enkel beletsel om de dictator maandag 8 april op vorstelijke wijze te onthalen. Voor Beatrix plezant, zij onderhoudt innige contacten met de Russische president. Voor het kabinet geweldig, want de vriendschap met Rusland staat garant voor lucratieve handelsverdragen. Dat Poetin mensenrechten schendt, telt dan niet.

Maandag rond het middaguur wordt Poetin verwelkomd door minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) op luchthaven Schiphol. Vandaar vertrekt Poetin naar museum Hermitage Amsterdam, waar hij met de koningin de officiële openingsbijeenkomst bijwoont van het Nederland-Ruslandjaar 2013. In de namiddag spreekt Poetin in het Scheepvaartmuseum met minister-president Rutte en diverse betrokken ministers. Een werkdiner met vertegenwoordigers uit het Nederlandse en Russische bedrijfsleven sluit het bezoek af.

Parallel aan het bezoek van Poetin organiseren het ministerie van Buitenlandse Zaken, ING en KPMG in de Beurs van Berlage de Netherlands-Russia Business Meet. Op dit seminar zijn aanwezig minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Henk Kamp van Economische Zaken, de Russische vicepremier Arkadi Dvorkovitsj en vertegenwoordigers van ongeveer 400 Nederlandse en Russische bedrijven.

Onder meer COC Nederland organiseert op maandagavond een demonstratie tegen de Russische anti-homowet. Deze wet dreigt het werk van belangenorganisaties die opkomen voor de rechten van homoseksuelen strafbaar te maken, voorlichting over homoseksualiteit wordt onmogelijk en het tonen van de regenboogvlag kan leiden tot hoge boetes. Naar verwachting besluit het Russische parlement in juni definitief over de anti-homowet.

Voor de protestactie wordt om 18.00 uur verzameld op het Amsterdamse Oosterdok naast museum NEMO, 5 minuten lopen van het Centraal Station. Het programma begint om 19:00 uur. De locatie is in het zicht van het Scheepvaartmuseum, waar de Russische president Poetin op dat moment dineert, desondanks op forse afstand. Het COC roept demonstranten op om zich te kleden in één van de kleuren van de regenboog. Amesty heeft een open brief verzonden aan premier Rutte.

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jack
11 jaren geleden

Dit is duidelijk weer een laster artikel geproduceerd door iemand die nooit in Rusland geweest is, laat staan een woord Russisch kan lezen.
We noemen dat propeganda.

elise
10 jaren geleden
Antwoord aan  Jack

*propaganda

Jules Vismale
11 jaren geleden

Ach, men zal in verschillende landen waar ook ter wereld toch niets wijzer worden als het gaat om dictators en tirannen, zeker niet als ze Vladimir Poetin heten! Er zijn tenslotte al teveel democratisch gekozen staatshoofden en leden van Koninklijke huizen die verwachten dat als je lekker lief en aardig tegen dit soort snertfiguren bent ze ook aardig tegen jou zijn! In de 20ste eeuw deden de (latere) aartsvijanden van Adolf Hitler, de geallieerden, toch evenmin iets om deze tegen te houden toen hij aangaf dat hij Europa wilde veroveren en de joden wilde uitroeien! Men gaf Hitler overal zijn zin met zijn “Lebensraum” en Jozef Stalin, zijn grootste vijand, deed Hitler in de periode 1939-1941 miljoenen tonnen graan, aardappels, katoen, olie, rubber, hout, ijzererts, chroom, platina, koper, fosfaten, asbest, nikkel, mangaanerts enz. cadeau in de hoop deze daarmee gunstig te stemmen. Koningin Wilhelmina stuurde Hitler in 1939 zelfs een verjaardagskaart om hem te feliciteren toen hij 50 jaar werd en zij wilde géén joden, die voor het nazi-regime op de vlucht waren, in haar achtertuin hebben en stuurde ze door naar Westerbork! Toen Hitler in 1945 uiteindelijk zijn Götterdämmerung” vond en hij zelfmoord pleegde deden al zijn vijanden later of ze allemaal engelen des onschulds waren. Dictators als Poetin zijn helaas, net als de blauwe jakhals, véél aardiger voor vreemden en buitenstaanders dan voor hun eigen volk, iets wat evengoed gold voor tsaar Peter de Grote die nb. de vooruitgang en infrastructuur in Nederland afkeek om daarmee het “achterlijke” Rusland te moderniseren. Er zijn daar zelfs allerlei buitenlanders en vreemdelingen aan de macht geweest die nóóit van Russische komaf waren en Stalin kwam ironisch genoeg uit Georgië! als ultieme wraak heeft hij zelfs een groot aantal dubbelhartige en verraderlijke landgenoten van hem, de Georgiërs die in WO II overliepen naar de Duitsers en zich op Texel tegen hen keerden, laten executeren en meteen naar Siberië gestuurd! en wat mij betreft krijgt die Poetin tijdens zijn bezoek aan Beatrix géén bloemen aangeboden maar een ferme trap onder zijn zondige kont of in zijn geslachtsorganen! Haar eigen moeder Juliana haalde in 1972 toch ook de Japanse keizer Hirohito hier in Nederland op bezoek die voor talloze Nederlanders symbool stond voor de wrede Japanse gruweldaden tijdens WO II?