17

Met de kop boven het artikel in de Stentor van 18 april, ‘Gezocht: Kanonnenvoer (m/v)’, zal het geen verwondering wekken dat de instroom van jongeren in het leger compleet op zijn gat ligt. Vraag is, hoe nu verder? Zonder vers bloed is het leger immers ten dode opgeschreven!

In alle redelijkheid gesproken is dát totaal niet erg en hoeven wij daar geen traan om te laten. Het leger is nu eenmaal geen doel op zich, maar slechts een middel tot. En dat middel heeft door de eeuwen heen zo langzamerhand overduidelijk zijn ondoelmatigheid bewezen. Met de beste wil van de wereld kan het inzetten van het leger, als middel om vrede (het ultieme politieke doel!) te bewerkstelligen, niet langer als geloofwaardig bestempeld worden. De media leveren daar dagelijks overweldigend bewijs voor.

Deze niet te loochenen waarheid kan ook de politiek niet ontgaan, maar desondanks gaat Defensie (die haar instructies krijgt van de politiek) door met het werven van jongeren als kanonnenvoer. Daarmee falen onze Hoogmogende Dames en Heren in Den Haag niet alleen qua competentie, maar ook in moreel opzicht.

Wouter ter Heide

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties