20

Een kartonnen hoes met een stuk gekleurd hout erop geplakt met een inlegvel verpakt in plastic. Een mooie combinatie van natuur en de inperking ervan. Hoe minimalistisch kan een cover zijn?

[ B O L T ] bestaat uit Dieter Krasen en Andreas Brinke uit het Duitse Bochum. Het duo stelt minimalistische muziek samen met de klanken van basgitaren als hoofdingrediënt. Zware basriffs herhalen zich, terwijl op de achtergrond field-recordings, een pianopartij of een zware string-synthesizer hoorbaar zijn. De riffs lijken soms letterlijk te zijn weggelopen uit een metalband, maar de explosie van geluid laat op zich wachten en de dreiging neemt alleen maar toe.

De tweede track van het album ( 02 ) is prachtig in de zin dat er drie slagen zijn op de snaren waarna de resonantie het overneemt, wat leidt tot een intense beweeglijke noise. [ B O L T ] heeft inmiddels twee releases op haar naam staan bij het label Aentainment Records. Dit label pint zich niet vast op een vast genre en verzorgt kwalitatieve uitgaven op vinyl. Daarnaast organiseert de man erachter concerten en festivals in Bochum en omstreken.

De tweede release van [ B O L T ] betreft een split met Petrels, die elektronische muziek maakt van een geheel ander kaliber. Zijn werk is veel lichter van toon, zweverig zelfs met lichte beats. Het nummer van [ B O L T ] daarentegen begint melancholisch, aangevuld met een elektronische toon wordt het almaar zwaarder.

Het nummer eindigt met een indringende elektronische noise waarin een zware bastoon is verwerkt die steeds sterker wordt. Zodra de bastonen de overhand hebben genomen, creëren deze een open einde aan het nummer. Dat is het mooie aan [ B O L T ], de muziek voelt aan als een zware deken, maar biedt aan het slot openingen om verder te kunnen ademen en je gereed te maken voor de volgende zware last.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties