27

AMSTERDAM – De voorstellen voor nieuwe Europese privacyregels op het gebied van internet zitten vol gaten en uitzonderingen die de privacybescherming van burgers compleet uit zullen kleden.

Een coalitie van Europese burgerrechtenorganisaties trekt deze conclusie uit een analyse van ruim 3000 voorgestelde amendementen die binnenkort door het Europees Parlement behandeld zullen worden. “We maken ons grote zorgen. Goede privacyregels zijn essentieel om onze persoonlijke levens te beschermen tegen gebruik en misbruik door bedrijven en overheden”, zegt Joe McNamee, directeur van European Digital Rights.

In het rapport presenteert de coalitie de meest schadelijke voorstellen aan de hand van vijf thema’s en 46 bijbehorende amendementen. “Dat is eigenlijk slechts het topje van de ijsberg”, zegt Janneke Sloetjes van Bits of Freedom. “Er zijn nog honderden andere amendementen met negatieve gevolgen voor de grondrechten van burgers.”

Vandaag zal het rapport tijdens een persconferentie in het Europees Parlement worden aangeboden aan aanwezige Europarlementariërs. Ook zal er een bijbehorende campagne worden gelanceerd en een website waarmee burgers contact kunnen opnemen met hun vertegenwoordigers in het Parlement om ze op te roepen hun grondrecht op privacy te beschermen.

De coalitie verlangt onder meer dat alle gegevens die betrekking hebben op internetgebruikers worden beschermd, dat er geen vage redenen meer zijn om jouw data te gebruiken, het tracken van internetgebruikers alleen onder nog maar strenge voorwaarden mag worden uitgevoerd en dat de internetgebruiker meer controle krijgt over zijn eigen gegevens. De stemming over de Europese Privacyverordening door de Commissie Burgerlijke Vrijheden van het Europees Parlement vindt plaats op 29 mei.

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jack
11 jaren geleden

Dus onze vrijheid wordt ons afgenomen. Was de bescherming van privacy niet bedoeld om vrijheden te garanderen ter voorkoming dat bevolkingen de wapens op pakte?
 
Nou ja, als die privacy niet zo erg belangrijk is voor de heren en dames politici, dan moeten we maar eens de wapens op gaan pakken en gaan vechten voor onze vrijheid. En dan niet klagen dat het zo een bloedbad is geworden want die gevolgen zijn al beschreven in de Univerciele verklaring voor de rechten van de mens in de eerste alinea. Kort gezegt, die gevolgen waren te overzien.

Jack
11 jaren geleden

En wat doet de website http://www.nakedcitizens.eu???
Jawel je email adres en IP adres koppellen aan je huis adres.
 
Daar is over nagedacht…..de vraag is alleen hoe lang. Persoonlijk vind ik dat een ernstige schending van mijn privacy.
Mja, zoals altijd weer…..”Je privacy of we blokken je!”
 
Anomynous!!!!! Plat leggen die troep AUB. Gewoon alle privacy schenders cq vrijheids ontnemers ddossen tot ze het niet meer leuk vinden, dan is het zo afgelopen.