31
Clinton Green

In de jaren ’90 is Clinton Green begonnen met het uitgeven van muziek op zijn eigen label Shame File Music, indertijd met name georiënteerd op punk en noise. Maar zoals Green zich ontwikkelde, zo ontwikkelde het label met hem mee en richt het zich nu meer op experimentele muziek. De muzikant heeft inmiddels vele uitgaven op zijn naam staan, gelijk vele concerten en installaties in Australië.

Het album Kosoundi heeft hij sep/okt 2011 samen met Andrew Mcintosh opgenomen gedurende twee sessies. Het duo stelde vijf improvisaties samen met gebruikmaking van voorwerpen als keukengerei, aluminiumfolie, cassettedeck, platenspeler, kapotte elpee, gongen en percussie-instrumenten.

De eerste track vangt aan met een boeiende mix van geëxperimenteer met de platenspeler en allerlei objecten. De overige nummers lijken op huiselijke field-recordings aangevuld met het geluid van bewegende voorwerpen. Het vierde nummer is een vreemde eend in de bijt. Dat nummer gooit de sfeer drastisch om met een drony noise track waarmee de luisteraar even op een ander been wordt gezet. Op zich wel een verademing na al dat vrije werk.

Het laatste nummer is mijns inziens het meest spannend. Hierin wordt namelijk de tijd wordt genomen om de klanken van de voorwerpen verder uit te werken in combinatie met klassieke percussie-instrumenten. Al met al is Kosoundi een intrigerende uitgave van Shame File Records en zeker aan te bevelen voor liefhebbers van musique concrete en experimentele muziek.

Jan Kees Helms

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties