33

Amsterdam, 16 april 2013

Beste mevrouw Slutzky,

Ik mail u vanwege uw betrokkenheid bij Hijos. Ik ben vanuit de politie belast met het begeleiden van demonstraties tijdens de inhuldiging op 30 april aanstaande. In 2002, bij het huwelijk van onze aanstaande Koning en Koningin, was u vanuit Hijos een van de personen & organisaties die deel uitmaakte van de demonstraties op het Witte Plein.

Ik ben benieuwd naar de opvatting en opstelling van Hijos ten opzichte van de komende Troonswisseling en de inhuldiging van prinses Máxima tot Koningin. Graag zou ik hierover met u in contact treden. Ik verzoek u dan ook contact met mij op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Jan Swaan

 

Amsterdam, 22 april 2013

Beste Jan Swaan,

Door nostalgische gevoelens overmand las ik uw brief van 16 april jongstleden gericht aan Alejandra Slutzky van de mensenrechtenorganisatie Hijos. Daarin vraagt u naar de huidige opvatting en opstelling van Hijos ten opzichte van de komende troonswisseling en de inhuldiging van prinses Máxima tot koningin.

Gelijk Alejandra kennen u en ik elkaar van de protestmanifestatie Witte Plein, welke op 2 februari 2002 op het Amsterdamse Koningsplein werd gehouden ter gelegenheid van het door Beatrix geregisseerde huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. U fungeerde destijds als contactpersoon voor het zogenoemde vredesteam van de politie dat de tegengeluiden in goede banen moest zien te leiden.

Het Witte Plein werd georganiseerd door vertegenwoordigers van een tiental clubs en evenzovele personen op persoonlijke titel. Zelf nam ik eraan deel als medewerker van actieblad Ravage. Ben dan ook enigszins teleurgesteld in het feit dat u mij niet aangeschreven hebt aangaande mijn opvatting en opstelling ten opzichte van de troonswisseling van 30 april aanstaande. Het kan toch niet zo zijn dat ik bij uw collega’s geheime bromsnorren uit het zicht verdwenen ben?

Graag verneem ik hierop uw antwoord en, indien u toch bezig bent met het schrijven, zou u mij van dienst kunnen zijn door aan te geven wie, wat, waar en wanneer er op 30 april van zins zijn te gaan protesteren, want voor mij is dat tot op heden volstrekt onduidelijk. Als medewerker van webzine Ravage doe ik graag verslag van eventuele activiteiten gericht tegen de monarchie.

Met vriendelijke groet,

Alex van Veen

 

Amsterdam, 25 april 2013

Beste Alex,

Goed om van je te horen. Uiteraard weet ik wie je bent en dat we elkaar kennen van het Witte Plein 2002. Ook dit jaar houd ik mij weer bezig met de personen die hebben aangegeven te willen demonstreren tegen de troonswisseling. Mocht jij daar ook bij horen, dan hoor ik graag van je.

Tot nu hebben zich twee groeperingen aangemeld, zoals je wellicht uit de media hebt begrepen. Dat zijn de partijen die gisteren bij de burgemeester zijn geweest en waarover jij zelfs op je webzine melding maakt. ‘Republikeinen.nl’ (en hun jongerenafdeling Prorepublica) en ‘weg met de Monarchie, het is 2013’. Mocht je meer informatie willen uitwisselen, dan hoor ik graag van je.

Met vriendelijke groet,

Jan Swaan

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
martin
11 jaren geleden

Beste Alex,
Vanuit de luie stoel schrijf ik een stukkie dat is alle vangst die ik kan bieden. http://broekstukken.blogspot.nl/2013/04/column-bernhard-bommenwerper.html
Twintig procent van de Nederlanders is voor een republiek en die groep legt zich grotendeels neer bij het feit dat ons staatshoofd wordt geboren als staatshoofd. Redelijke argumenten glijden af op tegenwerpingen als traditie, nationale geschiedenis, we zijn al een republiek met een koning, het is nodig voor de samenhang van het land, zeyr niet het is geen kroning maar een inwijding of inauguratie. Er is geen deuk in deze irrationele argumenten te slaan. Dus geeft de een na de ander op.

Veel succes met je individuele actie op de Dam,
M. Broek

Alejandra Slutzky
11 jaren geleden

Alex, mag ik weten hoe je aan die brief komt en vooral waarom je het publiceert zonder te overleggen met mij???
Waarom gebruik mijn naam en de aan mij gerichte brief zo? waar is het voor nodig, echt?
Waarom overleg je niet? heb je echt zon behoefte om je EGO te strelen? 
Had anders van je verwacht, of misschien ook niet, ik ken je niet dus.
groeten
alejandra