willem-alexander

Als er iemand symbool staat voor de teloorgang van linkse waarden en normen in dit land gedurende de, laten we zeggen, afgelopen 33 jaar, dan is dat Bram van Ojik. Als voorzitter van GL en voormalig directeur van Milieudefensie, onthulde de man deze week in een uitzending van de staatsomroep onomwonden koningin Beatrix te aanbidden. “Koningin Beatrix heeft Nederland in roerige tijden weten te verenigen, ze heeft het belang van kwetsbare waarden zoals verdraagzaamheid, zorg voor onze natuur en Europese solidariteit onvermoeibaar uitgedragen.”

Tja, daar staan je dan voor jan met de korte achternaam. Het leidt dan ook geen twijfel dat zijn partijtje binnen afzienbare tijd als ongewenst kringloopattribuut op de mestvaalt der politieke geschiedenis aanbelandt. Beatrix heeft zorg voor de natuur… laat het al die mensen die wereldwijd de afgelopen 33 jaar zwaar gedupeerd zijn geraakt door ernstige milieuvervuiling en het schenden van mensenrechten, veroorzaakt door een multinational waar Beatrix grootaandeelhouder van is, maar niet horen. Van Ojik, hoe kun je zoiets en public uit je strot krijgen? Wordt er wel goed voor je gezorgd?

Gelukkig staat Van Ojik niet alleen in het uiten van abjecte standpunten. In 33 jaar tijd heeft Beatrix op geslepen wijze, dat moet ik haar nageven, een heel bataljon aan ‘linkse’ invloedrijke personen -schrijvers, artiesten, journalisten, parlementariërs, etc- weten samen stellen dat in de openbaarheid achter haar is gaan staan. Tezamen met haar talrijke adviseurs is de koningin erin geslaagd een links imago op te bouwen, waardoor het bon ton is om met haar te dwepen. En dat met één ultiem heilig doel voor Beatrix: het voortbestaan van de monarchie in haar huidige ondemocratische vorm. Waren het niet de socialisten en communisten waar het koningshuis in de roerige jaren ’60 en ’70 het meest van te duchten had?

Met de opbloei van het Fortuynisme ontstond er een nieuw gevaar. Pim wond er geen doekjes om: zodra hij aan de macht kwam was het over en uit met de koninklijke privileges. Voor Beatrix een extra motivatie om haar linkse vriendjes binnen de politiek te paaien. Door bijvoorbeeld in haar kerstpraatjes stelling te nemen tegen critici van de multiculti samenleving deed zij vrolijk mee met het bashen van Fortuyn. Beatrix zal dan ook geen traan hebben gelaten na de dodelijke aanslag. Ook Wilders was een poosje gekant tegen het koningshuis, met politiek gekleurde uitlatingen van het staatshoofd ten nadele van zijn partij als resultaat. Recent nog, door de EU te bejubelen in haar kerstbabbel. Daar heeft Geert van geleerd, en de kans is reëel dat hij komende dinsdag in de Nieuwe Kerk de eed aflegt met een oranje kapsel.

Na het lezen van het bovenstaande zal het u wellicht niet verbazen dat op de avond van 28 januari van dit jaar, nadat Beatrix haar aftreden bij haar geliefde staatsomroep bekend maakte, er een feestje losbarstte in huize Van Veen. Eindelijk verlost van een politiek manipulator pur sang, een rechtse intolerante vorstin met een links geregisseerd imago waar slechts weinigen doorheen weten te prikken, zo geraffineerd is het toneelspel, en zo gesloten blijven de paleispoorten… Haar opvolger oogt losser, moderner, progressiever, toleranter, socialer, menselijker. We mogen van Willem-Alexander zelfs weer demonstreren tegen het koningshuis!

De tijd lijkt dan ook rijp om de monarchie grondig te moderniseren, zoals het afschaffen van de vorstelijke uitkeringen (miljarden-familiekapitaal), het stopzetten van politieke invloed en macht, verbanning van de dictatoriale mediacode (al zou ik liever zien dat elke journalist die zich daar vrijwillig aanhoudt verplicht een poosje in Noord-Korea wordt opgesloten), eliminatie majesteitsschennis, onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van koninklijke tegenstanders, uitverkoop van Oranje-Shell-aandelen, eerherstel voor De Roy van Zuydewijn en never nooit meer Russische maffiabazen in het paleis. De komst van WA is dan ook beslist een feestje waard!

Alex van Veen

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
AIVD
10 jaren geleden

Mijns inziens is WA  een wolf in schaapskleren.

mammeloe
10 jaren geleden

hoi AIVD, In Urugay hebben ze lichtgevende schapen met het DNA van een kwal

Jacob
10 jaren geleden

Wimlex is meer een volkskoning net zoals Juliana een volkskoningin was – wars van alle hoogdravende rituelen, semi-intellectualisme, kruiperige eerbetonen en elitaire ‘verwovenheden’ die met blauw bloed gepaard gaan. Die ‘doe maar normaal – dan doe je al gek genoeg’ toon van hem bevalt me wel. Hij verkleint de afstand tussen koningshuis en het volk met zeven mijls laarzen en blijft toch met Maxima in zijn kielzog een eerbiedwaardig persoon omdat wij niet naar hem hoeven te komen, maar hij komt naar ons. Dat is zoals een koning moet zijn.

mammeloe
10 jaren geleden

ik mag hem ook wel; al dat pseudo intellectuele gezeur over zorregieta komt m’n neus uit. De linksen van toen zijn nu zelf ook rechts dus waar hebben we het over. 

Ekolo
10 jaren geleden

Gewoon afschaffen die handel en alle staatseigendommen die ze zich de afgelopen decennia hebben toegeëigend terug laten geven. Inclusief die Shell aandelen. 

attie
10 jaren geleden

Ik ben heel blij voor Edwin de Roy van Zuydewijn .Heb hem destijds altijd schriftelijk gesteund totdat zijn website (met erudiete artikelen van zijn hand) door trollen werd verwoest.
En nu met zijn allen Erwin Lensink uit de EBI halen! Zijn voorouders streden op de Grebbe. Dat kunnen we nu niet bepaald zeggen van bea haar voorouders.

Kees
10 jaren geleden

Laten we dankbaar zijn over de situatie van Roy van Zuydewijn, hoe vervelend dit ook voor hem is. Maar deze gebeurtenis laat zien hoe de macht, onder de noemer van staatsbelang, misbruikt wordt. Of beteromschreven, machtsmisbruikvooreigenbelang.

Kees
10 jaren geleden

Laten we dankbaar zijn over de situatie van Roy van Zuydewijn, hoe vervelend dit ook voor hem is. Maar deze gebeurtenis laat zien hoe de macht, onder de noemer van staatsbelang, misbruikt wordt. Of beter omschreven, machtsmisbruik voor eigenbelang. Een diep genestelde onbetrouwbaarheid waarin het volk zijn vertrouwen moet hebben. Op de weblog van http://www.playgroundearth.eu/weblog worden in de komende dagen meer artikelen geplaatst over dergelijke misstanden. Misschien wordt het tijd dat ieder mens de verantwoordelijkheid over zijn eigen leven en gedrag gaat dragen. En vervolgens de “Bevrijdingsdag” omvormen in een feestdag van echte vrijheid.

Sander de Wijs
10 jaren geleden

Hier staan weer een aantal klinkklare onzinnigheden in:
Hoezo is het prediken van TOLERANTIE multi culti onzin, en waarom is dat een slech ding? Witlers favoriete schoothondjes, de joden, zouden maar WAT BLIJ geweest zijn met meer multi culti onzin in de jaren dat de geestelijk vaders van Wilders, de Nazis en de NSBers joden aan het oppakken waren.

Bovendien beschermt tolerantie ook andere niet echte Nederlanders, zoals Indo-Limbabwanen als Wilders zelf. Maar ja, daar zijn ze weer te dom voor om dat te beseffen.

Bernhard
10 jaren geleden
Antwoord aan  Sander de Wijs

Sander, u lijkt wel niet goed Wijs. Leest u wel wat er staat?! De auteur is toch duidelijk: Beatrix is multiculti omdat ze daarmee het gras onder de voeten weg maait van een politieke tegenstander, namelijk Wilders/PVV, en voorheen Fortuyn. Ze doet dit louter uit zelfbehoud, het voortbestaan van het koningshuis. Maar ik vrees dat u meneer Wilders zo erg haat, dat u enigszins blind bent geworden.

Sander de Wijs
10 jaren geleden
Antwoord aan  Bernhard

En waarom is dat een slecht ding? wilders haten betekent dat je normaal bent, dat je de democratie respecteert.

Wilders discrimineert mensen op basis van afkomst, dat is fascisme. Hij is een fascist. Daar moeten we niet moeilijk over doen. Hij ontkent het, dat maakt hem een hypocriet. En als jij het met hem eens bent, dan ben je ook een fascist.

Zijn buitensporig overtrokken reactie op de Kersttoespraak van Beatrix was het SCHOOLvoorbeeld van “wie de schoen past, trekke hem aan”.
Tevens was het ongelovelijk hypocriet, want Beatrix zei in feite ” Laten we aardig voor elkaar zijn”, precies wat Jezus OOOK zei. Als hij dan pretendeert “judeo-christelijk” te zijn, of welke extreem-rechtse amerikaanse pseudo-filosofie hij nu weer chanteert voor geld, dan wil ie van twee walletjes eten: Wel Beatrix haten, die precies herhaalde wat Jezus zei. Jaaaaahaaaa ammehoela. Hij zegt gewoon maar iets, zolang het een beetje klinkt als een goede rechtvaardiging om moslims te discrimineren.

Anoniem
10 jaren geleden

Als het Nederlands koningshuis zo multicul is, waarom zag ik dan zo weinig feestvierders van een bepaalde bvolkingsgroep?

J.P.
10 jaren geleden

Wat is dit voor een forum en waar hebben jullie het over. Dit is een duidelijk voorbeeld van niet gelijk gezinden en serieuze niveau en inzicht verschillen. Waar leidt dit toe en wat is het feitelijke resultaat van deze weinig constructieve communicatievorm. Waar is de verbinding tussen mensen, is dit “ontmoeting tussen mensen”?