37
Hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad

Niet de Oranjes maar de gebouwen van pro-monarchistische media en dito politieke partijen lopen deze dagen de kans aangevallen te worden door autonome elementen. Dat blijkt uit een briefing van de AIVD aan de RVD die recent werd aangetroffen op de laptop van Henk Brons, directeur van de RVD en voormalig redacteur van het ter ziele gegane ultra-linkse dagblad Het Vrije Volk. De laptop is op een onbewaakt moment uit de auto van Brons ontvreemd, waarna het document betreffende de target-list, die tal van anonieme citaten uit getapte mailtjes en telefoongesprekken bevat, in onze handen terecht is gekomen.

Opvallend aan de lijst, die uit een tiental objecten bestaat, is dat het geen enkel doelwit bevat van koninklijke huize. Nee, het betreft louter organisaties en bedrijven die bij de autonomen bekend staan als zijnde promotors van het koningshuis, instanties die sturing geven aan het publieke debat inzake het voortbestaan van de monarchie. In dat licht bezien is het niet verbazingwekkend dat de NOS op nummer één genoteerd staat. De staatsomroep voert, na een lange voorbereidingstijd, vanaf eind januari een uitgekiende mediastrategie uit waarmee de burger dagelijks warm werd gemaakt voor de inhuldiging. Oranjepropaganda. Tegenstanders zullen proberen het ‘live-verslag te saboteren’.

NRC Handelsblad gooit eveneens hoge ogen. Het gezagsgetrouwe dagblad heeft het in de ogen van de linkse tegenstanders voorgoed verbruid. ‘Sinds die Vlaamse populist Peter Vandermeersch is aangesteld als hoofdredacteur, gedraagt de redactie zich als lakeien van Beatrix’, citeert de AIVD een onderschepte email van een van de activisten. (namen in de briefing bestaan uit kruisjes) ‘Enkel lofuitingen, een royaltykrant, daar moeten we ook wat mee doen.’ Mogelijk doelwit vormt de glazen pui van het yuppie-café van de NRC aan het Amsterdamse Rokin, waar de Rotterdamse redactie sinds kort is gevestigd. Proletarisch dineren wordt ook als optie genoemd.

Op het terrein van de Westergasfabriek zal deze dagen eveneens extra bewaking aanwezig zijn, aangezien de target-list de locatie van de opnamestudio van De Wereld Draait Door bevat. Het wordt de redactie van het populaire VARA-programma verweten ‘kritiekloos een stortvloed aan koningsgezinde itempjes voor het voetlicht te hebben gebracht.’ Het steekt de autonomen vooral omdat de VARA nog steeds te boek staat als een linkse omroep. ‘Geheel ten onrechte uiteraard, maar mensen worden op deze manier in de Oranje-val geduwd.’ De lokale tv-zender AT5 wordt door de autonomen niet bijster serieus genomen, aangezien ‘het oranje stadssuffertje’ op de laatste plaats staat.

Bij onze rechtse vrienden van de PvdA mogen ze wel goed op hun bureauspullen passen in het hoofdkantoor. Anti-monarchisten zinspelen op een ‘bezetting met snelle aftocht’, hetgeen erop duidt dat ze de boel willen slopen en/of spullen willen meenemen. ‘Den Uyl, Kok, say no more! Zonder de PvdA waren we allang van de monarchie af geweest’, schrijft een activist. De voormalig socialistische partij wist in de loop der geschiedenis de schandalen die zich afspeelden binnen de muren van de paleizen adequaat onder het vloerkleed te verbergen. Het bureau van GL in Utrecht, waarvan coryfee Andree van Es zitting neemt in het Nationaal Comité Inhuldiging, loopt ook het risico aangepakt te worden. Last but not least vermeldt de target list het HQ van Ravage, omdat een medewerker het recent op zou hebben genomen voor de nieuwe koning.

Alex van Veen

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties