o6

BRUSSEL – Vijf Israëlische wapenbedrijven ontvangen financiële steun van de Europese Unie. Dat blijkt uit een antwoord van de Europese Commissie op een vraag van een Belgisch Europarlementslid.

Volgens de gegevens van de Europese Commissie (EC) werd voor 943 miljoen euro aan onderzoeksgelden toegezegd aan Israëlische ‘legale entiteiten’ voor hun participatie aan Europese onderzoeksprojecten tussen 2000 en 2013. Het merendeel van de Europese subsidies (ongeveer 600 miljoen euro) wordt betaald uit Europese wetenschapsprogramma’s van het huidige ‘KP7 Programma voor Onderzoek en Technologie’ dat eind dit jaar afloopt.

Sinds de lancering van het ‘veiligheidsonderzoek’ binnen KP7, vloeit de EU-financiering rechtstreeks door naar Israëls defensie- en nationale veiligheidssectoren met een gezamenlijke waarde van 26 miljoen euro voor in totaal 49 projecten. Onder de 23 Israëlische bedrijven die participeren aan één of meerdere Europese veiligheidsonderzoeksprojecten, bevinden zich vijf wapenbedrijven.

Een van de betrokken wapenbedrijven is IAI, Israeli Airospace Industries, een wereldmarktleider op het gebied van drones. Elbit Security Systems, Aeronautics Defence Systems en Opgal Optronics Industries en Elbit Systems, het bedrijf dat de afscheidingsmuur tussen Palestina en Israël bouwde en onderhoudt, behoren eveneens tot de bevoordeelden.

Het Belgische Europarlementslid Bart Staes (Groen), die de EC de vraag had voorgelegd, wil dat het volgende Europese kaderprogramma, dat in 2014 in werking treedt, beperkende ethische criteria omvat die voorkomen dat er nog subsidies gaan naar entiteiten die “bijdragen aan schendingen van het internationaal recht.” Hij zit daarmee op de lijn van Vrede vzw, Vredesactie en Intal die enkele weken geleden actie voerden tegen de verleende subsidies.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mammeloe
10 jaren geleden

mooi zo, zonder Israël wordt het midden oosten helemaal een zooi.

David
10 jaren geleden

Geweldig, uiteindelijk laat Israël keer op keer de wereld profiteren van haar uitvindingen. Het zal ons zeker ten goede komen, zoals De Intel-chip en vele medische pareltjes…

mammeloe
10 jaren geleden

De zogenaamde kritische anarchisten en intellectuelen hebben er moeite mee dat Israel wat lappen grond bezet van de palestijnen. Maar in de komende aion zal Israel de hele wereld regeren.

Charles Schlebaum
10 jaren geleden
Antwoord aan  mammeloe

‘Maar in de komende aion zal Israel de hele wereld regeren’. Kan een leuke wereld worden. Iedere zaterdag verboden te werken, je mag nog wel je kont afvegen maar niet de toiletpapiertjes vouwen. Verplichte kleding. Vrouwen achter in de bus en aan de overkant van de straat. Alleen kosjer eten. Iedere dag een Talmoedbladzijde lezen. Belasting betalen voor het leger en voor de niksnutten die vrijgesteld zijn wegens schriftstudie en op de rest van de bevolking parasiteren.
‘Zonder Israel zou de hele wereld een zooi zijn’. Met Israel aan de mach zou de wereld een groot concentratiekamp worden.
 

mammeloe
10 jaren geleden
Antwoord aan  Charles Schlebaum

Inderdaad Charles, en dan zullen de mensen nog wel eens terug denken aan deze bedeling van genade waarin alles mogelijk was maar waarin men God niet zocht. Wees blij dat je in de genade bedeling leeft.
 
Deze bedeling heeft een antecedent in de Tuin Van eden toen Adam en Eva ook van alle gemakken voorzien waren maar niet door hadden wat ze misten. Daarom moesten ze kennis maken met het kwaad in de wereld in de vorm van de zonde.
 
En thans leven we weer in zo’n unieke bedeling waarin Israel tijdelijk is uitgeschakeld en waarin we de genade van god mogen ontvangen. Maar over 17 jaar in 2030 is deze bedeling ten einde.

mammeloe
10 jaren geleden
Antwoord aan  Charles Schlebaum

Met Israel aan de mach zou de wereld een groot concentratiekamp worden
 
yep, inderdaad, in de volgende aion gaat dat ook gebeuren. Buigen we niet voor Israel dan is het hupsakee, steniging. Toch zal de situatie wel anders zijn dan in de afgelopen 3 aionen. De manier waarop het geweld heeft gezegevierd zal dan niet meer van toepassing zijn.

Stephan B. Reisig
10 jaren geleden
Antwoord aan  Charles Schlebaum

Helemaal waar, Charles Schlebaum! Israel blijft nog steeds z’n collectieve trauma-verleden ( onbewust e/o bewust) volgen en dat zou dan al haar acties vergoeielijken. Vanuit een slachtoffer-houding, vervolgens zich gedragen als het bèèst! Israel zou geen cènt mogen krijgen van de EU! Ze worden al voldoende gespekt door de US! 

Hans
10 jaren geleden
Antwoord aan  mammeloe

Kom eens terug op aarde en haal je neus uit de thora alsjeblieft!

mammeloe
10 jaren geleden

Zonder Israel zou niet alleen het Midden Oosten een zooi zijn, maar de hele wereld.

Stephan B. Reisig
10 jaren geleden
Antwoord aan  mammeloe

Zonder Israel zouden we een prachtig land met z’n prachtige bewoners missen. Maar deze prachtige israeli moeten met hun pòten van de Palestijnen afblijven. God zou het ook niet erg vinden als “Kanaàn” gedeeld zou worden met andere schepsels van zijn hand. ….maar ja: Het verdient zo lekker, niet waar?  Eerst samen je god aanbidden en na het gebed je ingezegende gùn op kinderen leegschieten!! Shalom, dan maar weer 😉

Elise
10 jaren geleden

Verschrikkelijk,dat mijn belastinggeld naar de wapenindustrie gaat,terwijl ik een pacifist ben en daar zelf wel als laatste aan gedacht had.
En Israel heeft die Palestijnse mensen al genoeg aan gedaan.
Maar ja de wapenindustie regeert de wereld en niet Obama en Poetin etc.
In het verleden zijn regeringsleiders die voor vrede waren allemaal vermoord,dus kun je je afvragen wanneer de 3e Wereldoorlog begint!
 

mammeloe
10 jaren geleden

Pacifisten hahaha, de PSP jaagt nu op werklozen.

mammeloe
10 jaren geleden

en dan te bedenken dat de eindstrijd tussen Israël en de demonische machten waarschijnlijk in het dal van Josafat met stokken en knuppels uitgevochten zal worden. Als alle wapens onder leiding van de wetteloze Mahdi op de schroothoop zijn gegooid. Zonde van het geld.
Nu met de opstand in Turkije kunnen we ons er alleen een voorstelling van maken hoe het er in de hemelse regio’s aan toe gaat.

Stephan B. Reisig
10 jaren geleden
Antwoord aan  mammeloe

Ik verheug me op een soort “Tahrir plein-achtige” opstand op dat grote plein vòòr de ‘Klaagmuur” in Jerusalem. 

Charles Schlebaum
10 jaren geleden

Israel heeft zich ontwikkeld tot een schurkenstaat die uit is op macht. Reeds in de bijbel vormen de Israelieten het grootste moordcommando dat de omringende volkeren probeert uit te moorden. Iedere vorm van protest wordt beantwoord met ‘God wil het’. En als God het wil dan lul je niet meer. Natuurlijk heeft Israel geld genoeg om degenen die de besteding van geld ‘voor wetenschappelijke doeleinden’ om te kopen. De steun van Israel voor onze gechloreerde anti-Moslim clown is daarbij vergeleken een lachertje.

mammeloe
10 jaren geleden

Charles
 
helemaal mee eens; God is niet politiek correct en trekt Israel voor.

Hans
10 jaren geleden

Israel kan onderhand worden toegevoegd in het rijtje van schurkenstaten. De eerste die openlijk en breed door het westen wordt gesteund, zodat zij haar politiek van onderdrukking, landroof, vernedering, marteling, oorlogsmisdaden en andere schendingen van mensenrechten kan voortzetten. En wie daar kritiek op heeft is gelijk anti-semiet. Leve de anti-semieten!

Stephan B. Reisig
10 jaren geleden
Antwoord aan  Hans

Hear! Hear!! Yes!! …. en nog een ietsepietse klein detail, wat niet onbelangrijk is: …god bestaat niet. Dus die hele israel-opzet slaat dus nergens op. Een anachronisme pur-sang. 

Anoniem
10 jaren geleden

Als het aan jullie ligt doen de Hakbars de holocaust nog eens dunnetjes over.

Flip
10 jaren geleden
Flip
10 jaren geleden