14
Staatssecretaris Dijksma

DEN HAAG – Staatsbosbeheer hoeft geen grond meer te verkopen om 100 miljoen euro te bezuinigen. Vanwege de maatschappelijke onrust wordt voorlopig van verkoop afgezien.

Staatsbosbeheer moet tot 2018 honderd miljoen euro bezuinigen. Dat geld zou aanvankelijk worden verdiend met de verkoop van natuur aan particulieren. Het ging daarbij om versnipperde natuurpercelen zoals kleine weilanden en bosschages. Een proefverkoop van 34 hectare natuurgrond in Daarle (Overijssel) leverde Staatsbosbeheer ruim een half miljoen euro op.

De transactie leidde tot felle protesten van natuurorganisaties en ook tot een kort geding bij de rechter, die de verkoop door liet gaan. De PvdD haalde zo’n 250.000 euro op om in Daarle een gebied van bijna 100.000 m2 te kopen. Volgens staatssecretaris Dijksma (PvdA) bracht de verkoop in Daarle het hele land in beweging. Ze schrijft aan de Tweede Kamer dat ze niet uitsluit dat in toekomst alsnog natuurpercelen te koop zullen worden aangeboden.

De PvdD kraait de victorie. Volgens partijvoorzitter Thieme geeft de aankoop van natuurgebied in Daarle aan dat dit stuk land de geschiedenis zal ingaan als een monument van groeiend volksverzet. “Een overheid die complete dassenfamilies en hun natuurlijk leefgebied bij opbod verkoopt aan de hoogstbiedende waar de verkoop van beschermde diersoorten zelfs strafbaar is in Nederland, vraagt om het verzet van haar burgers”, laat zij weten.

De PvdD zal zich blijvend inzetten tegen de natuurbezuinigingen en de burgers blijven mobiliseren tegen elke vorm van natuurafbraak. Thieme: “Een overheid die wel van alles de prijs kent, maar niet de waarde, moet op de huid gezeten worden door verontruste burgers. Dat blijkt te werken. De eerste slag is gewonnen, regeringsbeleid dat indruist tegen onze natuur zal het niet gaan redden!”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mammeloe
11 jaren geleden

die maatschappelijke onrust is er ook ten aanzien van de banken en uitkeringen. Waarom werkt het in dat geval dan niet? Met Monsanto lukte het ook.
foto Dijksma, Blwhehh

Bernhard
11 jaren geleden
Antwoord aan  mammeloe

mammeloe, wat is er nu weer mis aan deze foto?

mammeloe
11 jaren geleden

die dijksma doet net of ze de koningin is. Moet je die smoel zien. Ze heeft nooit met haar poten in een vleesfabriek gestaan. Ik ben helemaal niet voor de imams in Teheran maar met Amejinehad aan de macht was ze nooit staatssecretaris geworden.

Bernhard
11 jaren geleden
Antwoord aan  mammeloe

Hé mammeloe, doe is een foto van jezelf posten?!

mammeloe
11 jaren geleden

dat wijf heeft een air waar je een 747 de lucht mee in krijgt.

mammeloe
11 jaren geleden

die Dijksma heeft nog nooit met haar poedelhandjes in de fabriek gestaan.