joan_2159734b
Joan Baez, 71 jaar

Het zomeressay over seniorenseks van Theo Ruyter op dit blog zette me aan het denken. Als eerste zijn opmerking over de Diagnostic and Statistical Manuel of Mental Disorders (DSM). Ik hoop niet dat hij DSM V bedoelt, want volgens dat handboek voor psychische aandoeningen zijn we allemaal zo gek als een deur. DSM V lijkt vooral bedoeld om de farmaceutische industrie te helpen.

Is er leven zonder seks? Sinds Freud het onderwerp bespreekbaar heeft gemaakt, gaat het over niets anders – op twee wereldoorlogen na dan. Zeker nu seks als enig verhaal is overgebleven. Je zou kunnen beweren dat de reclamewereld bestaat dankzij Freud. Probeer maar eens deodorant onder je arm te rollen zonder aan dampende seks te denken. Anders verkopen ze dat spul toch niet?

Maar seniorenseks? Daar wordt inderdaad nauwelijks over geschreven of een tv-programma over gemaakt. Behalve dan de moeders die op hun dochter willen lijken en zich voor de camera wulps in tijgerprint hijsen om vervolgens uit te gaan met een zwaar getatoeëerde jongeman. Dat telt niet, dat valt onder de categorie ‘apies kijken’. Voor mensen op tv leek nu juist de oude DSM IV uitgevonden.

Google nu op ‘omroep MAX’ en ‘seniorenseks’ en besef dat er een wereld te winnen valt. Want ‘niet chic’, zoals Ruyter terecht opmerkt. Uitgezonderd een enquête van MAX voor Linda, het blad voor vrouwen dat deze doelgroep van boven de vijftig fysiek niet interessant vindt, vertelde Linda de Mol onlangs op tv. Dan de enquête over sex. Linda: ‘Het merendeel van de mensen boven de vijftig heeft geen zin meer in seks.’

Een constatering die wordt gelogenstraft wanneer je op internet de vele datingsites bekijkt: Senioren dating, Seniorengeluk, 50+dating, 50PlusMatch, Relatieplanet, Relatie.nl, enzovoort. Tik op een willekeurige datingsite ‘vrouw’ of ‘man’ vanaf ’60 jaar’ in en zie talloze senioren verschijnen. Zijn die ingeschreven voor een bingoavond bij MAX?

Linda de Mol is duidelijk. Ze is bijna vijftig en kan niet met haar rimpels leven. Sommige senioren op datingsites zijn trouwens behept met het Lindasyndroom en zetten het fotoprogramma op ‘standje Patricia Paay’ om vervolgens hun gezicht keurig glad te strijken. Laten we wel wezen, een vrouw van over de zestig die door wil gaan voor een jonge vrouw is toch doodeng?

Ron Kretzschmar

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mammeloe
11 jaren geleden

Gods drug is testosteron

Theo Ruyter
11 jaren geleden

Nee, ik bedoelde niet DSM V maar DSM VI, want DSM V is net uit (mei). Ik heb begrepen dat Tuiten zijn pillen pas kort geleden bij de FDA heeft gedeponeerd en als die ze op de Amerikaanse markt wil toelaten, moet een werkgroep van de American Psychiatric Association er nog aan te pas komen om te zorgen dat ze – eventueel – in het DSM worden opgenomen.
En wat Linda de M. betreft: die lijkt me in de wieg gelegd voor het White Horse Syndrome en kan dus, zodra ze is afgedankt, ook gaan uithuilen bij Corine Koole.