08

DORDRECHT – De Nationale Recherche heeft op verzoek van de VS huiszoeking gedaan bij een 22-jarige man uit Dordrecht. De persoon is mogelijk betrokken bij het los-vaste hackerscollectief Lulzsec.

Dat vertelt Sven S. op een chatkanaal van Lulzsec, meldt Nu.nl. Volgens S. zijn bij de huiszoeking twee desktopcomputers, een laptop, meerdere harde schijven, usb-sticks, een verborgen camera, 30 cd’s en dvd’s, 5 floppydiscs, 6 micro SD-kaarten en iets dat ‘in een krant zat gewikkeld’ in beslag genomen. S. staat bekend als iemand met veel technische gaven en een begrip van beveiliging, waaronder cryptografie (versleuteling).

‘Er is nooit uitgelegd waarom de inval werd gedaan’, schrijft S. in de chat. ‘Ze hebben geweigerd om informatie over de zaak te geven. Ik kreeg niet meer dan dat het was ‘verzocht door de Verenigde Staten’ en een vage hint dat het te maken had met Anonymous’, aldus S. op het forum van Lulzsec.

De doorzoeking werd uitgevoerd door de het Team High Tech Crime (THTC) van de Nationale Recherche, waarbij volgens S. ook een Amerikaanse agent aanwezig was. Omdat deze zich niet voorstelde of legitimeerde was het niet direct duidelijk voor welke dienst deze werkzaam is. Wel is bekend dat de FBI een medewerker bij THTC gestationeerd heeft om verzoeken sneller af te wikkelen.

De hackersgroep Lulszec liet maart 2011 voor het eerst van zich horen middels aanvallen op diverse prominente doelwitten, waaronder het PlayStation Network van Sony. Sindsdien heeft de groep onder andere websites van de Amerikaanse Senaat, bedrijven als PayPal en Mastercard, pornosite pron.com en de site van de CIA gehackt en privacy-gevoelige informatie gelekt.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties