16

MAASTRICHT – Zo’n honderd mensen hebben zondagmiddag in de Rechtstraat van Maastricht deelgenomen aan een ‘stoepzit’ protest tegen overijverige stadswachten.

De deelnemers gaven daarmee gehoor aan een oproep aan ‘alle inwoners van Wyck en andere Maastrichtenaren’ van het ‘Meldpunt Stoute Stadswachten’ op facebook. Met zelf meegebrachte stoeltjes en drank bevolkten ze na sluiting van de winkels delen van de stoepen in de Rechtstraat. Ook werd er een lied gezongen dat speciaal werd geschreven voor de ludieke actie.

Het gezellige protest was een steunbetuiging aan Ton Stille. De eigenaar van een antiquariaat in de Rechtstraat kreeg eind vorige maand een bekeuring omdat hij zonder benodigde vergunning twee stoeltjes voor zijn zaak had staan. Vorig jaar werden Stille en zijn buren bekeurd omdat ze voor het antiquariaat op stoeltjes een glas wijn zaten te drinken. Voor dat geval werden de boetes later geseponeerd.

Er is veel kritiek op de Maastrichtse stadswachten, omdat ze regelmatig bekeuringen uitschrijven voor futiliteiten. De Maastrichtse Rekenkamer is bezig met een onderzoek naar het handhavingsbeleid in de stad, dat te ver lijkt te zijn doorgeschoten. De Rekenkamer heeft 29 werkdagen uitgetrokken om tot een eindconclusie te komen. Het eindrapport moet in juli verschijnen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jan
10 jaren geleden

Er zijn plaatsen in Maastricht waar die lamzakken(vullers)nog niet eens zich durven te vertonen

Rutger Scheepens
10 jaren geleden

Hahahaha ik ken ze ook nog ja. Heb een tijdje voor TNT in Maastricht gereden en ik heb daar ooit een boete gehad omdat ik….. hou je vast….: Mijn bus stil gezet had tijdens het lossen….. de vraag hoe ze at dat voor zich zag werd niet beantwoord, maar het leek mij lastig om hem in z’n vrij naar beneden te laten rollen en te hopen dat ik hem voor de bocht weer ingehaald zou hebben…..

bob
10 jaren geleden

stadswachten? Dat zijn de NSB’ers van vandaag.
 
SIEG
 
HEI……eh…. L

Simone Janssen
10 jaren geleden
Antwoord aan  bob

Nee dat zijn die hufters van de Belastingdienst, met direct daarna de stadswachten.

Ton van de Rijt
10 jaren geleden
Antwoord aan  bob

Ik snap ook niet dat er mensen zijn die dit soort werk willen doen. Ik zou op deze manier in ieder geval niet mijn kost willen verdienen. Geldt voor stadswachten ,parkeerwachters , en die lamballen die achterovergeleund in een tuinstoeltje een ander een oor aannaaien als ie 5 km te hard rijdt.
Bah, wat een volk !

mammeloe
10 jaren geleden
Antwoord aan  Ton van de Rijt

Ton,
 
Als ze dreigen je uitkering in te trekken, zul je wel moeten.
 
* Ze = de linkse hippiegeneratie die in 1968 een grote blaffer had maar nu anderen hun uitkering afjat. De pacifisten van weleer die nu werklozen opjagen.

Hans
10 jaren geleden

een flapdrol van een burgemeester,dat lijkt me daar aan de hand……………..

mammeloe
10 jaren geleden

Die stadswachten hebben groot gelijk; ik zou in hun plaats zoveel mogelijk mensen bekeuren en vooral pesten.

Michiel
10 jaren geleden

Het ergste is dat de meeste stadwachten ook nog een (verplicht) vrijwilligers zijn. Het zijn dus eigenlijk tewerkgestelden.

Anton
10 jaren geleden

Stadswachten zijn mensen die hun school nooit hebben afgemaakt en te dom waren voor de politieschool (wat oip zich al knap is) NU lopen deze wannebe cops tond in onze steden en laten zij iedereen meegenieten van hun mislukte leven.

mammeloe
10 jaren geleden
Antwoord aan  Anton

en heb jij je school wel afgemaakt? De Academie voor Haring Happen zeker. De waarheid over stadswachten is schrijnend, ook mensen met een hogere opleiding moeten dit rotwerk doen omdat ze anders geen uitkering krijgen. Dankzij de flowerpower generatie.

Frand
10 jaren geleden

Nou, Nou! Niet allemaal zo afschuwelijk reactionair reageren! Het is inderdaad  vreselijk misgelopen met handhaving. Dat klopt! Daar kun je de stadswachten niet verantwoordelijk voor stellen. Het is de politiek en het bestuur dat hen moeten aansturen. Maar na 17.00 uur gaat alles op slot, ambtenaren, stadswachten en politie naar huis en de andere dag kijken ze op hun PC of er klachtenmeldingen zijn binnengekomen (meldingscultuur!). Zo niet … dan is er dus geen probleem! En daar waar de bevolking ècht last van heeft, wordt de andere kant opgekeken. (Zie coffeeshops, drugrunnertjes, snelheidsmaniakken, vuilstorters en andere herriemakers!). Het volstaat kennelijk dat een politiewagen 1 keer per avond de route doet en zich even laat zien. Heren, dat werkt niet! En op de stoep zitten is voor niemand een probleem.

mammeloe
10 jaren geleden

die mensen op de stoep zien eruit alsof ze allen een redelijke baan hebben. Als ik stadswacht was, zou ik hen weg bonjouren met hun “protest.” Het zijn de flowerpower smoelen die vroeger ruimdenkende progressieve praatjes hadden over de wereld en nu een goede baan hebben.

mammeloe
10 jaren geleden

en what about al die idealistische linkse clubjes die toch liever geen langdurige werkloze aannemen, tenzij onderbetaald, maar wel protesteren tegen dit en protesteren tegen dat.

moderator
10 jaren geleden

Hé Mammeloe, je valt eindeloos in herhalingen… en probeer nu eens je ‘hersenspinselen’ in één reactie te plaatsen in plaats van tig per bericht.

mammeloe
10 jaren geleden

Die mensen protesteren helemaal niet. Ze voelen zich moreel verheven boven de stadswachten en DAT uiten ze.

[…] De gebeurtenissen in Bergen doen terugdenken aan de turbulente periode afgelopen zomer in Maastricht. Nadat antiquair Ton Stille in de Rechtstraat een bekeuring opgelegd had gekregen voor twee stoeltjes die hij voor zijn zaak had staan, brak de pleuris uit. Tientallen inwoners van de Limburgse stad namen vervolgens deel aan een ‘stoepzit’ protest op zelf mee gebrachte stoeltjes (https://www.ravage-webzine.nl/2013/07/23/ludiek-protest-tegen-foute-stadswacht/). […]