01

HAVELBERG – De brandstichting vorig weekeinde op een Duitse legerbasis, waarbij voor tientallen miljoenen euro’s schade werd aangericht, is nog altijd niet opgeëist.

Bij de aanslag op de Elb-Havel-Kaserne in Havelberg, deelstaat Saksen-Anhalt, raakten vorig weekeinde zestien voertuigen zwaar beschadigd of werden volledig verwoest. De schade wordt op enkele tientallen miljoenen euro’s geraamd. Justitie spreekt van de ernstigste aanslag op het Duitse leger sinds vele jaren en ongekend voor de deelstaat Saksen-Anhalt.

De brandstichters wisten zich in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 juli ongezien toegang te verschaffen tot de bewaakte legerbasis. Ze plaatsten in totaal 13 plastic flessen, gevuld met een brandversnellende vloeistof waarin een lap stof was gestoken die als lont fungeerde, in de legervoertuigen. Vervolgens werden de lonten aangestoken waarna de daders de benen namen, een brandende garage achter zich latend.

Forensisch onderzoek wees naderhand uit dat 8 van de 13 molotovcocktails niet ontbrand zijn. Tevens werd een plastic tas aangetroffen op de plaats van de aanslag, waarop mogelijk DNA-materiaal wordt aangetroffen. Volgens de politie dient de dader of daders gezocht te worden in ‘links-extremistische kringen’. De binnenlandse veiligheidsdienst maakte onlangs melding van een intensivering van gewelddadig activisme, waarbij het aanrichten van schade populair is.

Parallel aan de aanslag in Havelberg ging zaterdag 27 juli zo’n 80 kilometer verderop in Altmark op een oefenterrein van het leger het actiekamp ‘War Starts here‘ van start. Antimilitaristen kwamen een week lang bijeen om te protesteren tegen het lokale militaire opleidingscentrum. De Duitse justitie gaat er voorlopig vanuit dat er geen relatie is met de aanslag, aangezien op het tijdstip van de brandstichting zich bij het opleidingscentrum in Altmark schermutselingen afspeelden tussen antimilitaristen en militairen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mammeloe
10 jaren geleden

Een totaal stupide actie om een kazerne in de fik te steken. En ik snap niet waarom dit weer op IndyMedia komt. Veel interessanter nieuws krijgt de kans niet op IM, zoals dit: https://www.youtube.com/watch?v=uN-d1NmAO0k
 
* Overigens, de vele gevallen waarin installaties met kernraketten onschadelijk worden gemaakt door de gray aliens zijn veel interessanter. Misschien de reden waarom er nog geen 3de wereldoorlog is uitgebroken. Komt ook niet op IM. http://www.themissingtimes.com/