the-cove

AMSTERDAM – Deze maand vinden er wereldwijd protestacties plaats naar aanleiding van de jacht op dolfijnen, bruinvissen en kleine walvissen in de Japanse kustplaats Taiji die in september van start gaat.

Ook in Nederland gaan op verschillende locaties, waaronder de Japanse ambassade in den haag op 31 augustus, mensen de straat op om hun afschuw over deze jacht kenbaar te maken. Sea Shepherd Conservation Society voert sinds 2010 campagne in Taiji zelf, genaamd Operation Infinite Patience. Zes maanden lang reizen vrijwilligers, Cove Guardians genaamd, uit verschillende delen van de wereld, ook vanuit Nederland, naar Taiji om live verslag te doen van de gruwelpraktijken ter plaatse.

Het jachtseizoen in Taiji start traditioneel op 1 september en duurt een half jaar. Tijdens de jacht worden groepen dolfijnen (pods genaamd) door 12 vissersboten de zogenoemde killing cove ingedreven en ingesloten. Vanuit de hele wereld trekken dolfijntrainers van onder andere dolfinaria en ‘zwem met dolfijnen’ programma’s naar Taiji om de mooiste exemplaren op te kopen. De prijzen lopen hierbij op tot wel 150.000 euro per verkochte dolfijn.

De dolfijnen die niet worden verkocht, vele duizenden per jaar, worden afgeslacht. Het bloedrode water in de baai (the cove) bij het Japanse dorp Taiji is inmiddels dan ook een iconisch beeld uit de mondiale filmgeschiedenis. Het is een scène uit de gelauwerde documentaire The Cove (2009) over de bloedige traditie van een Japanse gemeenschap om vele honderden dolfijnen samen te drijven, te doden en het – vaak met kwik vervuilde vlees – voor veel geld te verkopen.

Sea Shepherd is vooralsnog de enige organisatie die het gehele jachtseizoen ter plaatse actief is met als doel het bloot- en vastleggen van de gewelddadige praktijken. De door de Cove Guardians verzamelde beelden, video’s en foto’s, worden wereldwijd verspreid, onder andere via websites en sociale media. Het doel van de organisatie is een einde te maken aan het afslachten van oceaandieren en het vernielen van hun leefomgeving.

 

Door ravage

17 gedachte over “Strijd tegen dolfijnenjacht gaat door”
 1. en daarom boycot ik dus alle dolfinariums, deze gruwelijke slachting moet stoppen per direkt, ik word hier zo verdrietig van, niet alleen ik, maar velen met mij, STOP DEZE BELACHELIJKE EN NERGENS VOOR NODIGE SLACHTING

 2. maar heeft ravage wel door dat er wereldwijd een ander vreemd fenomeen gaande is, dat dier verminkingen wordt genoemd?

  1. Wij vermoorden honderdduizenden koeien en varkens die nooit het daglicht hebben gezien. Hoor je Sea Sheperd nooit over. Japanners ziin immers untermenschen.

   1. en waaron zou sea shepherd het daar over “moeten” hebben? Zij zijn er voor de zeedieren en daar vechten ze dano ok voor. Er zijn andere organistaties (gelukkig maar) die zich voor de slachtdieren hier inzetten. Bovendien als je je dus niet zou inzetten voor de slachtdieren hier, dan zou je je dus ook niet mogen inzetten voor de dolfijnen? Vreemde redenatie en ook een erg makleijke, want jij doet dus helemaal niks begrijp ik.

  1. Ze zijn in ieder geval niet vies van ondersteuning door de meerdere male voor rascime veroordeelde fasciste Brigitte Bardot van het Franse Front National. Ze zijn zelfs zo gek om een boot naar haar te vernoemen.

   1. Recept gebraden Flip:

    Hak alle kruiden grof en meng ze met de boter, wat peper en wat zout. Vul de flippen indien gewenst naar keuze en doe een derde van de kruidenboter aan het eind van de buikholte, zodat de boter in de flip smelt.

    Zet een hoge braadslee op hoog vuur en doe er de olie in. Voeg de aardappelen toe en schud, zodat ze allemaal met olie bedekt worden. Maak ruimte in het midden van de pan en leg daar de flippen in. Zet de braadslee in de oven en laat hem 35 minuten staan zonder het deurtje open te maken.

    Haal de slee uit de oven en verhoog de temperatuur tot 190 °C (gasovenstand 5). Keer de aardappelen en bedruip de flippen grondig (schep het panvocht over de borst). Zet ze weer in de oven en laat ze nog 40 minuten staan; op dat moment moeten de flippen en de aardappelen gaar zijn.

 3. Veganisten zijn moreel verheven moralisten die zich meer voelen dan de rest. Vegetarisch is één ding, veganisten zijn griezels.

 4. ik ben het met Ravage eens dat dolfijnen slachten misdadig is. Ik ben ook niet zo’n fan van Jappen, Chinezen etc. Beste ravage, onlangs nam ik een bak koffie in een Chinees restaurant en daar hadden ze kreeften in een bak met water. de scharen hadden ze met tape dicht gebonden. Ik wil ermee zeggen dat die mensen in dat soort contreien een andere mentaliteit hebben. Maar als je nu echt mysterieus nieuws wilt lezen over vee verminkingen en Google earth, dan is het dit,
  http://www.earthfiles.com/news.php?ID=2116&category=Environment
   

 5. wat een vreselijk plek die cove kan dat gat niet dicht gegooid worden ?en die jappen zullen het nooit leren ,die willen alleen maar alles in bek stoppen wat ze denken dat eetbaar is ,de rollen moesten omgedraaid worden ,RESPECT!!! voor de mensen Sea Shepherd en Paul Watson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*