06

CANTANIA – Op een strand bij de Italiaanse stad Catania op Sicilië zijn zaterdag zes verdronken bootvluchtelingen afkomstig uit Egypte aangespoeld.

De slachtoffers maakten onderdeel uit van een groep van circa 120 personen die op illegale wijze vanuit Noord-Afrika met een sloep Italië wilden bereiken. Zaterdagnacht op 15 meter afstand van het strand van Cantania liep de sloep vast in de bodem. De zes migranten, onder wie een 13-jarige jongen, hebben vermoedelijk gedacht dat de boot op het strand terecht was gekomen, waarna ze in het water sprongen terwijl ze niet konden zwemmen.

De overige opvarenden, onder wie vrouwen en kinderen, zijn overgebracht naar een opvangcentrum. De bootvluchtelingen zijn voornamelijk afkomstig uit Syrië en Egypte, aldus de kustwacht. Vanwege rustig vaarwater arriveren er de afgelopen dagen frequent bootjes met migranten afkomstig uit Noordafrikaanse landen, die hun heil zoeken in het economisch welvarende Europa. Om de risicovolle overtocht te maken, betalen ze flinke bedragen aan mensensmokkelaars.

Op deze wijze arriveren er jaarlijks duizenden immigranten uit Afrika in Italië, afkomstig uit landen als Somalië, Eritrea, Libië en Tunesië. Volgens cijfers van de Verenigde Naties (VN) zijn dit jaar tot nu toe al 7800 illegale immigranten overzee in Italië gearriveerd, waarvan er 40 zijn omgekomen. Sinds 2012 zijn volgens de VN zeker 500 mensen verdronken, onderweg naar Italië. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger.

 

Door ravage

2 gedachte over “Bootvluchtelingen komen om in zee”
  1. Onlangs het voorval van een academische professor die in zijn eigen bieb door een Man In Black werd geïntimideerd. Die kant gaat het op. Gaat totaal langs Ravage heen, denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*