16

DRESDEN – Op aandrang van de Duitse politie heeft de bestuurder van een camera-drone een noodlanding moeten maken, waardoor het vliegtuigje vlakbij bondskanselier Merkel neerstortte.

De Duitse christendemocratische bondskanselier stond afgelopen zondag samen met onder meer minister De Maizière van Defensie en de premier van de deelstaat Saksen, Stanislaw Tilich, op het podium om een verkiezingstoespraak te houden, toen twee meter voor het gezelschap een kleine camera-drone neerstortte. Het 40 centimeter grote apparaat heeft niemand geraakt.

Het incident trok wereldwijd de aandacht van de media. Ging het hier soms om een aanslag, of werd de camera-drone ingezet door de politie uit veiligheidsoverwegingen waarbij het verongelukte? Inmiddels is bekend geworden dat het hier om een camera-drone ging die voor de Duitse Piratenpartij vanuit de lucht video-opnames maakte van de CDU-politici om hen zodoende “het gevoel te geven hoe het is om in het geheim vanuit de lucht gefilmd te worden.”

De bestuurder van de drone werd echter opgemerkt door de politie, waarna hij gedwongen werd om het vliegtuigje naar beneden te halen. “Op deze manier moest ik de drone een noodlanding laten maken, waardoor het vlak voor het podium hard op straat terecht kwam”, meldt de anonieme persoon die werd aangehouden.

De Piratenpartij zet zich in voor de bescherming van de privacy van burgers op internet en telecomgebied, en richt zich tevens tegen spionageactiviteiten van de overheid en het bedrijfsleven. Komende zondag neemt de partij deel aan de Bondsdagverkiezingen, maar de kans is klein dat zij een zetel verovert in de Duitse Tweede Kamer. Wél wisten de piraten in 2011 zetels te bemachtigen in vier Duitse deelstaatparlementen.

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties