02

BERGEN – Uit protest vanwege een bekeuring voor een zitbankje voor zijn viswinkel, roept de gedupeerde winkelier op om met zelf meegebrachte bankjes zijn straat te komen bevolken.

De vakantieperiode is voorbij, de bureaucraten in het Noord-Hollandse dorp Bergen hebben er weer zin an. De regelgeving voor het plaatsen van meubilair op straat wordt voortaan strenger nageleefd. Diverse middenstanders zijn de afgelopen dagen door burgemeester Hetty Hafkamp (GL) gevorderd om het zitbankje dat ze voor hun winkel hebben staan onmiddellijk te verwijderen. Immers, daar is geen vergunning voor aangevraagd en dus illegaal.

Visboer Michel Heusy in de Jan Oldenburglaan, die afgelopen zaterdag twee gemeenteambtenaren op zijn dak kreeg, weigert het zitbankje voor zijn winkel te verwijderen. Het staat er immers al 15 jaar en zijn klanten maken er graag gebruik van voor het nuttigen van een visje. Prompt kreeg Heusy een boete van 220 euro opgelegd, waartegen hij beroep aantekent. Mensen die de strenge regelgeving beu zijn, wordt gevraagd om zaterdag vanaf 13 uur met een zelf mee gebracht bankje zitting te komen nemen in zijn straat.

Burgemeester Hafkamp is dermate gedreven bezig de regelgeving te handhaven en haar imago op te vijzelen, dat zij het niet schuwt hoogst persoonlijk langs te gaan bij winkeliers. Dat overkwam de eigenaresse van een nieuwe broodjeszaak, die door haar gemaand werd het tweezitsbankje voor de zaak ogenblikkelijk te verwijderen. Dit terwijl de eigenaresse een week eerder nog toestemming had gekregen van Hafkamp om het meubilair neer te mogen zetten op de stoep.

De gebeurtenissen in Bergen doen terugdenken aan de turbulente periode afgelopen zomer in Maastricht. Nadat antiquair Ton Stille in de Rechtstraat een bekeuring opgelegd had gekregen voor twee stoeltjes die hij voor zijn zaak had staan, brak de pleuris uit. Tientallen inwoners van de Limburgse stad namen vervolgens deel aan een ‘stoepzit’ protest op zelf mee gebrachte stoeltjes.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

bankjes voor de deur is van alle tijden en van alle volkeren op aarde.

dictatoriaal gedrag is tegenwoordig in de mode bij bestuurders in nederland

6 jaren geleden

een menselijk wezen behoort regelmatig buiten en in de zon te zijn .
zodat vitamine D aangemaakt kan worden.
dat bankje buiten is noodzakelHijk

waarom mag fietsen over het trottoir wel ???????