05

LAMPEDUSA (IT) – Voor de kust van het nietige Italiaanse eiland Lampedusa heeft vannacht opnieuw een scheepsongeluk plaats gevonden waarbij tientallen migranten om het leven zijn gekomen.

Woensdagnacht sloeg een boot met vluchtelingen om. Ten minste 80 bootvluchtelingen zijn verdronken, melden Italiaanse media, maar dit aantal loopt op. Er zouden 500 mensen aan boord zijn geweest, onder wie veel kinderen. Er drijven nog veel mensen in zee, hulpverleners doen hun best hen te redden. De mensen zaten op een vrachtschip. Volgens berichten brak er brand uit, waarna het schip omsloeg en zonk.

Eerder vannacht was een schip met 463 vluchtelingen aangekomen bij Lampedusa. Maandag verdronken 13 mensen voor de kust van Sicilië van een schip met 150 opvarenden. De Italiaanse politie heeft hiervoor zeven bemanningsleden opgepakt van een visserschip dat gisteren voor de kust van Sicilië vastliep. Ze zouden vluchtelingen die op de boot zaten met knuppels van boord hebben geslagen. Dertien vluchtelingen zijn verdronken.

Jaarlijks arriveren duizenden migranten uit Afrikaanse landen in Italië op zoek naar werk of om het geweld in eigen land te ontvluchten. Ze komen vooral uit landen als Somalië, Eritrea, Libië en Tunesië. De laatste tijd komen ze ook uit Syrië. Volgens de Verenigde Naties waren tot begin augustus van dit jaar alleen al bijna 8.000 illegale immigranten in Italië gearriveerd.

Veel migranten overleven de overtocht niet en verdrinken of komen om van de honger en dorst. Sinds 2012 zijn volgens de VN zeker vijfhonderd mensen verdronken. Het werkelijke aantal ligt vermoedelijk veel hoger.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties