37
Promotieposter van SamuSocial [klik voor vergroting]
BRUSSEL – De directrice van de Brusselse daklozenorganisatie SamuSocial krijgt jaarlijks een loon van 192.705 euro aangevuld met premies.

Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie Financieën dat La Libre Belgique kon inzien. SamuSocial krijgt elk jaar ruim twee miljoen euro van het Brussels gewest, en daarbovenop ook nog federaal geld, voor de opvang van daklozen. Naast ondoorzichtige geldstromen en een aantal bedenkelijke reisjes, plaatst de Inspectie vooral vraagtekens bij het loon van directrice Pascale Peraita.

Peraita, lid van de Parti Socialiste (PS), ontvangt jaarlijks 192.705 euro bruto van de daklozenorganisatie. Ter vergelijking: de Belgische premier Elio Di Rupo heeft een bruto jaarloon van 290.000 euro. Yvan Mayeur (PS), voorzitter van het Brusselse Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) én van Samu Social, volgt de Inspectie Financiën niet in haar oordeel. “Het is niet overdreven. Ik vind dit een heel normaal loon”, aldus Mayeur.

Yvan Mayeur wordt algemeen gezien als de opvolger van burgemeester Thielemans van Brussel. In dat geval is de kans groot dat de huidige OCMW-voorzitter op zijn beurt opgevolgd wordt door de 53-jarige Peraita. Het electorale gewicht van Peraita is niet enorm. La Dernière Heure wijst erop dat een OCMW-voorzitster met slechts 478 stemmen wat ongebruikelijk is, maar de SamuSocial-directrice geldt als een vertrouwelinge van Mayeur.

Eerder deze maand werd bekend dat Bert van der Roest (PvdA) uit Utrecht ervan verdacht wordt als penningmeester van de daklozenkrant Straatnieuws circa 45.000 euro te hebben gestolen. De 55-jarige Van der Roest zou over een periode van een jaar geregeld bedragen hebben overgeboekt naar zijn privérekening. Hij zou de pinpas van de stichting hebben gebruikt tijdens zijn vakantie. Toen de diefstal werd ontdekt, stapte hij op als raadslid.

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tichell, Ephraïm John
10 jaren geleden

Mijn excusses hiervoor:
 
GODVERDOMME!!!