01

AMSTERDAM – De voormalige NDSM-werf in Amsterdam Noord wordt de komende dagen omgetoverd in een flitsende militaire basis om jongeren het leger in te lokken.

Hoe houd je een F16 gevechtsvliegtuig in de lucht? Hoe takel je een atoombom uit een Joint Strike Fighter? Hoe houd je de wapensystemen van een marinefregat inzetbaar? ‘De wereld van Defensie is een wereld van geavanceerde techniek. Voor jongeren met interesse in techniek organiseren we op woensdag 6 november TechBase, een spectaculair techniekevent op de NDSM-werf aan het IJ in Amsterdam.’

Middels wervende teksten worden jongeren aangespoord om woensdag 6 november aanwezig te zijn op TechBase, een ‘techniekfestival waar Defensie de geheimen van haar technische wereld ontsluiert.’ “Voor het eerst laat Defensie zoveel geavanceerd technisch materieel bij elkaar zien”, belooft Programmamanager Werving en Selectie kolonel Harold de Jong. M’n hartje klopt.

Uiteraard wordt er met geen woord gerept over de gevaren die je als soldaat loopt in verre oorlogsgebieden, de trauma’s die jonge mensen erdoor oplopen, de drama’s die men met bommen en ander wapentuig aanricht. Nee, ‘op TechBase maken jongeren ook daadwerkelijk kennis met de vaktechnici van de krijgsmacht. Zij maken duidelijk dat Defensie altijd technisch personeel nodig heeft.’

Het is veelzeggend dat de huidige Amsterdamse linkse (kuch) coalitie, bestaande uit PvdA/GL/VVD, aan een dergelijk festijn voor een moordbaan haar medewerking verleent. Er wordt zelfs promotie voor gemaakt. Binnen enkele weken tijd is dit al de tweede grootschalige militaire operatie in de stad. Half oktober hield het het commando van de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn een driedaagse oefening.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ron
10 jaren geleden

Het leger is door minster Lachebekje toch opgedoekt? Toen besloot het Kabinet vandaag om manschappen naar Mali te sturen. Natuurlijk niet vanwege internationale functies voor de komende lichting uitgerangeerde politici, zoals boze tongen beweren. Maar waar vinden we zo gauw manschappen? Amsterdam Noord natuurlijk, waar anders! 

rosa
10 jaren geleden

Jammer dat ik het nu pas lees, heb meerdere afspraken op die dag.