BREDA-DEMONSTRATIE-ECONOMISCHE CRISIS

AMSTERDAM – De 500 rijkste Nederlanders zijn het afgelopen jaar samen 7 miljard euro rijker geworden dan het jaar ervoor.

Ongeacht welk gajes het parlement bevuilt, de allerrijksten worden steeds rijker. Volgens de nieuwste ranglijst van het tijdschrift Quote wordt het totale vermogen van de top 500 op 113,1 miljard euro geschat. Dat is ongeveer een kwart van de Nederlandse staatsschuld. De rijkste Nederlanders hebben vooral geprofiteerd van de stijging van de beurskoersen het afgelopen jaar.

Om een plekje op de lijst te bemachtigen is dit jaar een vermogen van 54 miljoen euro nodig. De erfgename van het Heinekenimperium, Charlene de Carvalho-Heineken, mag zichzelf opnieuw de rijkste Nederlander noemen. Haar vermogen steeg met meer dan 30 procent naar 7,2 miljard euro. Ook de nummer 2 Frits Goldschmeding, oprichter van Randstad, zag zijn vermogen groeien, met 42 procent naar 3 miljard euro.

John de Mol (2 miljard euro) en Joop van den Ende (1,6 miljard) staan eveneens in de top-10. Hoogste nieuwkomer in de lijst is vastgoedonderneemster Stella Immink (200 miljoen). Ander bekende namen: Jan Zeeman (winkelketen, 820 miljoen), Cor van Zadelhoff (vastgoed, 285 miljoen), Sylvia Toth (uitzenden, 130 miljoen), Willem van Kooten (media, 93 miljoen), Reinout Oerlemans (media, 88 miljoen), Ruud Lubbers (78 miljoen) en Lex Harding (media, 70 miljoen).

Rijkste familie in Nederland blijft de familie Brenninkmeijer van het C&A-concern. De erfgenamen bezitten samen liefst 23 miljard euro. Op plek vijf staat volgens Quote de koninklijke familie. Hoewel het blad aangeeft dat de schatting een gok blijft wordt het vermogen van de Oranjes op 900 miljoen euro geschat, maar dit bedrag kan gerust verzesvoudigd worden.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties