23

FLEVOLAND – Provinciale Staten van Flevoland hebben een motie aangenomen om afschot van zwerfkatten per direct te beëindigen. De Tweede Kamer wil afschot verbieden.

Flevoland was een van de zeven provincies waar de jacht op zwerfkatten was toegestaan. De afgelopen vijf jaar schoten jagers van Faunabeheer meer dan 500 katten dood. Een meerderheid van Provinciale Staten steunt de ingediende motie van de lokale PvdD om de jacht op katten in Flevoland per direct te beëindigen.

Vorige week nam de Tweede Kamer een motie aan van de PvdD om de afschot te verbieden. Fractievoorzitter Thieme heeft de regering direct na het besluit om een brief gevraagd hoe de motie uitgevoerd gaat worden. Ze verwijst in haar motie naar een campagne van de Dierenbescherming.

In Nederland leven ruim drie miljoen katten, waarvan een onbekend aantal in het wild. De PvdD maakt zich sterk voor een diervriendelijke en effectieve aanpak om het aantal zwerfkatten te verminderen en in de hand te houden. Zo pleiten de Provinciale Statenfracties van de PvdD met succes voor registratie en sterilisatie van de dieren.

Volgens de Dierenbescherming worden er jaarlijks in heel Nederland tussen de 8.000 en 13.500 zwerfkatten doodgeschoten door jagers van Faunabeheer. Dat gebeurt meestal aan de randen van stedelijke gebieden of in buitengebieden. Ook de Dierenbescherming ziet meer in het vangen, castreren of steriliseren van de katten, de zogenoemde TNR-methode (Trap, Neutralize and Return), om die vervolgens weer vrij te laten.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties