10

SUSA (It) – De Italiaanse studente die vorige maand tijdens een protest een ME’er een kus gaf, is alsnog aangeklaagd wegens aanranding.

De 20-jarige Nina De Chiffre protesteerde op 16 november in de Italiaanse stad Susa tegen de komst van een nieuwe hogesnelheidslijn in het noorden van Italië. Tijdens de demonstratie gaf ze een ME’er een schijnkus, likte zijn vizier en raakte met haar met speeksel bevochtigde vingers zijn lippen aan. De politievakbond kan de actie achteraf niet waarderen en heeft aangifte tegen haar gedaan.

“We beschuldigen de demonstrant van aanranding en belediging van een ambtenaar in functie”, verklaart de secretaris-generaal van politiebond COISP Franco Maccari. “Haar actie was geen vredesgebaar, maar een provocatie.” De studente gaf daags na haar daad op haar Facebookpagina toe dat ze de kus inderdaad niet om vredelievende redenen gaf. “Ik hang al deze smerige varkens het liefst ondersteboven”, schrijft ze.

De foto waarop te zien is dat Nina een poging doet de ME’er onder zijn vizier te zoenen, ging half november de wereld over met het misleidende commentaar dat het om een ‘teken van vrede en verzoening’ zou gaan. In la Repubblica zegt Nina dat ze ‘walgt’ van ME’ers. “Ik zag die jongeman in zijn ME-uniform en kreeg medelijden met hem. De wijze waarop ik hem heb willen kussen is gelijk aan die van een hoer.”

Nina’s afkeer voor de ME komt voort uit eerdere ervaringen dit jaar waarbij ME’ers wild tekeer gingen tegen betogers die protesteerden tegen de aanleg van de snelle treinverbinding tussen Italië en Frankrijk. De politieman in kwestie reageert nuchter op de zaak: “Wanneer ik mijn uniform aan heb, vertegenwoordig ik het instituut van de politie. Ik ben verplicht niet te reageren op provocaties. En het belangrijkste: de demonstratie ging verder zonder onderbreking.”

11

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alex
10 jaren geleden

Mooi meisje…

Alex
10 jaren geleden
Antwoord aan  Alex

En het Schwein vind het geloof ik helemaal niet zo erg.

Anoniem
10 jaren geleden

Goor wijf, echter ze heeft haar “geslacht” mee. Hier lijkt de emancipatie minder te gelden. Toch legt het woord “aanranding” in sommige zaken ” “veel gewicht in de schaal. Aanranding wordt ook al gebruikt na virtueel “contact” zonder dat er enig fysiek contact heeft plaatsgevonden. Doorgeslagen rechtssysteem met betuttelende trekjes zou gedacht kunnen worden.