23

NEW YORK – Een voormalig zakenman heeft de afgelopen 25 jaar zijn vermogen, een kleine 600 miljoen euro, gedoneerd aan uiteenlopende ideële projecten.

Begin vorige week sprong de 87-jarige Robert W. Wilson, voormalig topaccountant en filantroop, van de 16e verdieping van het luxueuze appartementengebouw San Remo in Upper West Street te New York. Volgens de politie liet de man een briefje achter in de woning met de mededeling dat hij niet langer wilde lijden. In juni van dit jaar werd de man getroffen door een beroerte.

Wilson, voordat hij met pensioen ging tot 1986 werkzaam voor het gerenommeerde accountantsbureau Wilson & Associates, had in twintig jaar tijd een fortuin vergaard met de handel in aandelen. Het grootste deel van de naar schatting verdiende 600 miljoen euro had hij echter rond de eeuwwisseling geschonken aan goede doelen, waaronder The Nature Conservancy, de Wildlife Conservation Society en de World Monuments Fund.

Zijn laatste 75 miljoen euro gaf hij weg aan het Environmental Defense Fund (EDF) waar Wilson de afgelopen 25 jaar bestuurslid van was. “Bob had een passie om dingen gedaan te krijgen in de wereld”, aldus Fred Krupp, directeur van het EDF. Middels zijn donaties daagde hij nonprofit-organisaties uit om hun beoogde resultaten te maximaliseren. Dat deed hij vaak op provocerende wijze, maar hij stond open voor tegenargumenten.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10 jaren geleden

Wat moeten mensen met zoveel geld? Idiotisme! kan niet en mag niet! Het geld moet toch ergens vandaan komen? Dat betekent waar rijkdom heerst heerst armoe!