weggesleepteauto_gr

In deze tijd van ‘lokpubers’ om caféhouders overtredingen te laten begaan wanneer een ouder opgemaakte jongere van 17 jaar een biertje bestelt, bestaan er ook ‘lokverkeersborden’, zo heb ik recentelijk ondervonden.

Zelf ben ik zo langzamerhand vergroeid met mijn fiets, een afwijking waar ik blij mee ben. Maar er zijn veel mensen die niet zonder auto kunnen, omdat ze elke dag in meerdere steden moeten zijn. Dat gaat nu eenmaal niet met de fiets. Zoals een goede vriend van mij. Nadat we ergens gegeten hadden, parkeerde hij ’s avonds zijn auto rond negen uur op de Ceintuurbaan bij een ‘laad en los bord’ voor enkele winkels. Ik zie hem de vrije plek nog inspecteren of het mogelijk was. ‘Er staan geen tijden bij, dan zal het mogen’, veronderstelde hij.

Geen hotels in de buurt voor bussen. De winkels waren al lang gesloten, er hoefde niets geladen of gelost te worden, binnen was niemand te zien. Op de twee borden stonden geen tijden vermeld en dat foutparkeerders onder een wegsleepregeling vallen. Dat betekent, dacht hij, dat er in de avond een auto geparkeerd kan worden – mits die voor vijf uur in de ochtend weer weg is voor winkeliers die de plek nodig hebben. Op andere plekken, ook op de Ceintuurbaan, met laad en los borden staan wel tijden vermeld waarbinnen niet geparkeerd kan worden.

Zie de foto’ s: Op de twee borden, op Ceintuurbaan nummer 75-77, staan geen tijden vermeld en geldt geen wegsleepregeling.

DSCN0004

DSCN0005

Op het bord hieronder, 70 meter verder op Ceintuurbaan nummer 308, heeft Stadstoezicht keurig de tijden vermeld en geldt een wegsleepregeling. Wanneer je op die plek binnen de tijden je auto parkeert, kan je die in de Bijlmer ophalen. Wel zo duidelijk.  

DSCN0006

We stonden net een kwartiertje in de kroeg zo’n 50 meter verder, ik neem een slokje van mijn koffie en zie in het donker een auto achter een takelwagen op de achterwielen weg rijden. “Is die niet van jou?” Geen ‘gewone’ bekeuring van 85 euro, maar een takelwagen die de bekeuring flink duurder maakte. Vijf maal zo veel om precies te zijn. Er was geen noodzaak om de auto hals over de kop weg te slepen. Dat had evengoed ‘s ochtends gekund, want de wegsleepploeg van Stadstoezicht is dag en nacht paraat. Maar het beleid is: Gauw meenemen voor de eigenaar terugkomt. Er valt geld te verdienen!

Ron Kretzschmar 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties