03

DEN HAAG – De AIVD/MIVD deelt op grote schaal onderschepte telefoongesprekken met haar Amerikaanse collega’s, zo meldde minister Plasterk vandaag. Eerder ontkende de man dit glashard.

In een briefje aan de leden van de Tweede Kamer stellen Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Hennis (Oorlog/Defensie) dat de Amerikaanse National Security Agency (NSA) eind 2012 de beschikking had over 1,8 miljoen opgenomen telefoongesprekken. Deze informatie werd door de AIVD/MIVD getapt, zonder medeweten van de gedupeerde burgers, en vriendelijk afgestaan aan de Amerikaanse geheime dienst.

Het zou gaan om gesprekken die zijn gevoerd via satelliettelefoons en radioverkeer, en niet om mobiele telefoons. De metadata zijn in Nederland verzameld, maar afkomstig uit het buitenland. Ze zijn verzameld en gedeeld ‘in het kader van terrorismebestrijding en militaire operaties in het buitenland’, schrijven de ministers. Het is onduidelijk of het gaat om binnenlandse telefoongesprekken of gesprekken tussen Nederlanders en buitenlanders.

Een schandalige zaak die de hoogste prioriteit verdient in de Tweede Kamer, ware het niet dat de verontwaardiging in eerste instantie uitgaat naar de dubieuze rol die Plasterk en het kabinet spelen in deze kwestie. Want de PvdA-minister heeft het volk nog geen drie maanden geleden voorgelogen door tijdens een Kamerdebat te stellen dat Nederland geen onderschepte informatie deelt met de NSA. Voldoende reden voor de mislukte wetenschapper om op te stappen, dan wel ontslagen te worden.

Augustus vorig jaar publiceerde Der Spiegel diverse documenten die waren gelekt door klokkenluider Edward Snowden. De stukken gaven volgens het Duitse weekblad een overzicht van de enorme hoeveelheden telecommunicatie die de NSA in verschillende landen had onderschept. Tussen de stukken zat ook een grafiek met de kop ‘Nederland’, waaruit bleek dat de NSA in december 2012 1,8 miljoen sets telefoondata had verzameld.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
http://jahweh.blog.com/a-cure-for-gsd-syndrome/
10 jaren geleden

Hoe repressief Nederland in werkelijkheid is, is zelfs buiten de horizon van (alternatieve) pers parlement en media. We moeten het hebben van Senator Wyden (“Some EM devices send spasms through a targets body, cause nervepain”) en Greenwald (“extremily aggressive scope of secret services in the netherlands”).
Mensen worden letterlijk gefolterd met “directed energy weapons” in Nederland. De stupiditeit van de pers om deze electronische gulag niet te herkennen en klokkenluiders als ‘komplot-koppies’ weg te zetten gaat geschiedenis schrijven. Dit systeem heeft waarschijnlijk ‘bevoorechte leiders’ van politieke indeen voorzien, op hun plek  gehouden, leiders die nu waarschijnlijk wetten schrijven om zichzelf en hun ‘vrinden’ te ontlasten van onvoorstelbaar wrede misdaden. Dit systeem was de belangrijkste bedreiging van ons land in 1988 en is het waarschijnlijk nog steeds. Snowden is niet een held, hij is een moderne “schindler”, een historische figuur. Hij opent de deuren van een electronische gulag waar niemand maar zelfs het vermoedde kon hebben dat die bestond.
 
The killing of the Jews was also “perfectly legal”.
You should all realize, some insanely cruel organisation is executing punishment.
 (as well as stealing technical and political ideas from European human beings)  
Targets have effectively less rights than prisoners of war under the Geneva convention, 
they have no access to lawyers, are subjected to electric like shocks (daily), 
debilitating high frequencies (for months/years), sleep deprivation. Non-lethal 
weapons has created invalids. It is simply incomprehensible that West (after wo II) 
could ever engage in such madness again. This system and the silence surrounding it 
has destabilized healthy democracies, changed the path of our history. If the nsa 
is involved in practices Edward Snowden is a modern day ‘Schindler’, he’s opening
 the doors of a dirty corrupting electronic gulag that nobody knew about for decades.
Let’s embrace the inevitable, give targeted people a fair hearing in court, 
compensate them fairly and remove the corrupt politicians that where paid to 
look the other way.