18

Dat internet zorgt voor nieuwe contacten en samenwerkingsverbanden tussen muzikanten is al jaren bekend. Het heeft reeds geleid tot diverse muzikale hoogstandjes. Onlangs besloten Prof. Neutrino uit Tjechië en Mila Lombardo uit Panama op oceaanlengte afstand op deze wijze de handen ineen te slaan met als resultaat de veelbelovende mini-cd The Canal Trans Atlantic Phone Session.

Prof. Neutrino en Mila Lombardo kennen elkaar inmiddels zeven jaar en zijn beiden gefascineerd geraakt door elektronische muziek en poëzie. Hun eerste cd bevat zes nummers met poëzie van een anonieme dichter, voor het overige betreft het werk van bekende dichters als Edgar Allen Poe, Pablo Neruda, Charles Baudelaire, Jorge Luis Borges en William Blake. Een groot deel van die poëzie wordt in het Engels voorgedragen, behalve het werk van de Spaanstaligen.

The Canal Trans Atlantic Phone Session vangt aan met een nummer waarvan de tekst afkomstig is van de anonieme dichter welke geen traditionele dichtstructuur kent. De track is avontuurlijk en experimenteel van opzet. Het gedicht A dream within a dream van Allen Poe heeft een catchy begin met doorgaande synthesizerpartijen, een minimale beat en teruggespoelde geluiden. Bij het werk van Poe verwacht je een spannende sfeer, maar de muziek is licht en doet denken aan triphop.

Het gedicht Solo La Muerte van Neruda handelt over de dood die alom aanwezig is en op ons wacht zodra het onze tijd is. Ook dit nummer wordt gekenmerkt door een open atmosfeer, kennelijk ervaart het muzikale duo de dood niet als een benauwende, angstige of bedroevende gebeurtenis. Het album gaat op deze manier verder, elk nummer met een eigen passend geluid en sfeer, stem en elektronische mogelijkheden worden divers toegepast.

De mini-cd is zorgvuldig samengesteld, niets is teveel of te weinig. Het eindresultaat is een mooie evenwichtige combinatie van verschillende werelden, een goede verdienste voor een gezamenlijk debuut. Vol verwachting kijk ik uit naar de follow-up waarvoor onder andere gedichten van Comte de Lautremont en Crowley gebruikt zullen gaan worden.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties