image-3839158

Als reactie op de 5000 aangiften tegen Geert Wilders, heeft Tweede Kamerlid Fleur Agema van de PVV aangifte gedaan tegen Samsom en Spekman vanwege hun Marokkanenuitspraken. Samsom zou gezegd hebben dat Marokkanen een ‘etnisch monopolie’ op overlast hebben. En Spekman zou willen dat Marokkanen die overlast veroorzaken ‘worden vernederd voor de ogen van hun eigen mensen’.

Daarmee gaat Agema eraan voorbij dat Kamerleden als Wilders en Samsom niet voor de rechtbank maar in de Kamer verantwoording dienen af te leggen voor hun uitspraken als die over Marokkanen. Zo zijn nu eenmaal de regels van het beschaafde beleidsspel dat democratie heet. Dat wordt immers niet op straat uitgevochten, waar het recht van de sterkste heerst!

Gezien zijn weigering voor een Kamerdebat over zijn uitspraken, lapt Wilders de democratische spelregels aan zijn laars. In feite verleent hij zichzelf daarmee een brevet van onvermogen om het spel eerlijk (volgens de regels) te spelen, met alle negatieve (beleids-)consequenties van dien.

Helaas staat de Kamer daar machteloos tegenover. Hoogstens kan Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg hem vriendelijk verzoeken de spelregels te respecteren in het belang van het algemeen. Toch de kurk waar het beleid in een democratie, waar het begrip beschaving voor staat, op drijft!

Wouter ter Heide

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties