De film heb ik nog niet gezien en of die er ooit komt is sowieso de vraag. Maar de soundtrack ligt al klaar voor een broeierige western waar de stoom vanaf komt. Het album “Acid Witch Mountain” van het Britse duo Masters neemt je in tien nummers mee naar verdorde velden waar de hitte zindert. Maar de acteurs kunnen goed de hitte verdragen en ontspannen zich in de zon. Op andere momenten is de warmte overweldigend, schijnt de zon te vel, is het pijnlijk voor de ogen en de huid. Maar genoeg gefantaseer over een film die er niet is.

De muziek op het album refereert aan soundtracks van westerns of roadmovies in de jaren zeventig en tachtig, en doet mij denken aan het album “More” van Pink Floyd. Niet als een kopie, het roept de die sfeer op door de diversiteit in muzikale benaderingen.

masters_serious

Het album is het debuut van Masters en kwam in 2011 uit in een gelimiteerde oplage. Masters bestaat uit Chrisos Fanaras en M.K. Hauser alias Miklos Kemecsi die allebei in Londen wonen. Beide leden speelden voorheen in Agaskodo Teliverek, die onder andere samen met Foetus speelde en in het voorprogramma van Siouxsie Sioux. Het album is uitgebracht door Adaadat  een onafhankelijk label die verschillende stijlen muziek uitbrengt, zoals experimentele elektronica, breakcore, noise en vergelijkbare genres. Het label bestaat sinds 2003 en is opgezet door Angus Keith en Bjørn Hatleskog.

Hoe dan ook, dit album staat vol gitaar muziek met prachtige riffs en variaties in ritme. Het heldere gitaargeluid worden begeleid door blaasinstrumenten, orgel en drums wat zo nu en dan een orkestrale setting geeft. Elementen van Ennio Morricone komen ook om de hoek kijken in combinatie met mariachi, post-rock en psychedelische spacerock. Het album wordt steeds psychedelischer en eindigt met een episch eind waarbij alle elementen samenkomen. Een prachtig album voor een hete zonnige dag met een zwoele avond als afsluiter.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Albert van Ool
10 jaren geleden

Wel een muziekje om even voor te gaan zitten,JK!