13

De hoogste militair van Nederland, generaal Tom Middendorp, maakt zich grote zorgen over de slagkracht van Nederland. Daarmee gaat hij voorbij aan de naar vrede hunkerende geest van onze tijd, die niet om militaire maar om humanitaire slagkracht vraagt. Daarvoor staat de grensoverschrijdende strijd voor de verwerkelijking van de mensenrechten model.

Om dat universele vredesideaal vorm te geven dient niet het defensiebudget verhoogd te worden, maar het onpartijdige ‘nooit meer oorlog ideaal’ te worden afgestoft en als representant van de tijdgeest prominent op de Haagse politieke agenda geplaatst te worden.

Hopelijk ziet de generaal er brood in zich dáárvoor sterk te maken in het Haagse, als redelijk alternatief voor de verhoging van het defensiebudget. Dat hij daarmee zijn generaalschap zal opofferen is logisch. Dat persoonlijke offer weegt echter ruimschoots op tegen het hoge ideaal van het algemeen belang dat daarmee gediend wordt.

Wouter ter Heide

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties