01

ALMELO – Naar schatting 4000 in Nederland woonachtige ultranationalistische  Turken hebben zondag in Almelo in het openbaar de Armeense genocide ontkend.

Vanuit heel Nederland kwamen duizenden Turken met tientallen touringcars, gratis aangeboden door de Islamitische Stichting Nederland, op de manifestatie in Almelo af. Aanvankelijk wilde de organisatie bijeen komen bij de Armeense Apostolische Kerk, alwaar op privéterrein het monument ter nagedachtenis aan de Armeense genocide in april j.l. werd onthuld. Vanwege de te verwachte hoge opkomst verplaatste de burgemeester de manifestatie naar een grasveld aan de Rembrandtlaan.

Honderden deelnemers droegen de Turkse vlag, een enkeling een spandoek met als opschrift ‘Wij willen geen haatzaaiend monument’. Een van de sprekers, het Almelose raadslid Ugur Çete, beschouwt het Armeense genocide-monument als een provocatie tegen 1,5 miljard moslims wereldwijd. Deze zienswijze wordt in brede Turkse orthodox-islamitische kringen gedeeld. Zij zien het monument vooral als de zoveelste aanval op de islam. Çete heeft juridische stappen aangekondigd.

De tegenstanders, waaronder tevens de Turkse Federatie Almelo, Stichting Turks Islamitisch Culturele Federatie,  Stichting Milly Gorus Zuid-Nederland, Turks Platform en Union of European Turkish Democrats (UETD, de Nederlandse tak van de Europese afvaardiging van de Turkse regeringspartij AKP van Erdogan) willen onder meer dat het woord ‘genocide’ van het monument wordt geschrapt. Turkije bestempelt de massaslachtingen van 1915 als de ‘Armeense kwestie’.

Ook is UETD een petitie gestart. ‘Wij vinden het beschamend dat politici de Armeense kwestie misbruiken door het heftige begrip ‘genocide’ te gebruiken en daarmee minderheden tegenover elkaar op te zetten’, zo vermeldt Stichting De Waarheid. Op facebook beweert de stichting dat met plaatsing van het monument de ‘Armeense Diaspora moedwillig, bewust en willens en wetens deze weg volgt om sociale en maatschappelijke onrust te veroorzaken in ons land.’

Tevens waarschuwt de stichting ervoor dat het genocide-monument weleens ten nadele zou kunnen gaan voor de Nederlandse handelsbetrekkingen met Turkije. ‘Wij willen voorkomen dat onder valse beschuldigingen, die door een enkeling in Nederland wordt gebezigd, de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije schade ondervinden. Wij hebben het over een handelsbalans van 6 miljard euro waarbij landen nog eens de afspraak hebben gemaakt dit de komende jaren te willen opschroeven naar 10 miljard euro.’

De Armeense Kerk daarentegen vindt dat er op grote schaal misbruik wordt gemaakt van vrijheid van meningsuiting inzake de Armeense genocide en wil dat ontkenning ervan strafbaar gesteld wordt, net zoals ontkenning van de Holocaust. De gemeenschap roept de politiek op daar vaart achter te zetten om demonstraties zoals zondag, die tot onrust onder de Nederlands-Armeense bevolking hebben geleid, in de toekomst te voorkomen. De Armeense Kerk vraagt de Almelose politiek niet te buigen voor de druk om het genocidemonument weg te halen.

Het verzet vanuit de Turkse gemeenschap tegen de bewering dat in het Ottomaanse Rijk tijdens het regime van de Jonge Turken een massamoord werd gepleegd op het Armeense volk, is niet nieuw. De plaatsing van een eerder Armeens monument in Assen, overigens zonder verwijzing naar de genocide, leidde in 2001 ook al tot protest. In 2006 verstoorden Grijze Wolven (extreem-rechtse Turken met als koepelorganisatie de Turkse Federatie Nederland, verlengstuk van de MHP in Turkije) een debat aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over de massamoord op Armeniërs.

Tussen 1915 en 1917 kwamen 1,5 miljoen Armeniërs om. Velen werden gedeporteerd, families raakten al hun bezittingen kwijt. De episode wordt door een aantal landen erkend als volkerenmoord. In Turkije ligt het onderwerp erg gevoelig. De overheid erkent dat er, ook door militairen, misdrijven zijn gepleegd. Van uitroeiing zou echter geen sprake zijn. Journalisten die het openlijk over het onderwerp hadden, zijn in het verleden vervolgd voor ‘belediging van het Turks-zijn’.

UPDATE 10 JUNI 2014: Kamervragen over inmenging Turkse regering bij deze protestmanifestatie.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
drs. G.J.van Rookhuijzen
9 jaren geleden

Turkije moet met z’n verleden in het reine komen. Duitsland heeft daar serieus werk van gemaakt. Een enkeling die de holocaust ontkent. Wie onbevooroordeeld aan bronnenonderzoek doet, is bij voorbaat verdacht in Turkije. Het is één grote doofpot. Er zijn getuigenissen van hoge Duitse diplomaten die in 1915 ter plekke waren en geschokt hebben gerapporteerd over de volkerenmoord die gaande was. Zolang Turkije de waarheid niet onder ogen wil zien, zal de schandvlek over deze natie blijven.

Waarheid
9 jaren geleden

De Armeense president Sarkisian heeft vandaag een verzoek om naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen omtrent de Armeense genocide afgeslagen. Een groep Armeniërs, verenigd in Armeens Wereld Congres en Russisch-Armeense Comité, had daartoe een verzoek ingediend. Volgens voorzitter Ara Abrahmian van het Armeens Wereld Congres gaf Sarkisian als beweegreden dat het nu “niet het juiste moment was” om een dergelijk rechtszaak te beginnen.
Met de rechtszaak willen de Armeniërs erkenning voor de gebeurtenissen van 1915 en het juridisch vast laten stellen als ‘genocide’. Dat dit tot op heden nog steeds niet is gebeurd, heeft alles te maken met de Malta-Tribunalen van 1919-1921 en de politiek van Armeense lobbygroepen.
Tijdens de Malta-Tribunalen werden namelijk alle vervolgde Osmaanse leiders vrijgesproken van betrokkenheid op de Armeense schermutselingen. Hierna wees Armenië steevast alle verzoeken om een gezamenlijk onderzoekscommissie in te stellen af, en richtte het zich via de Armeense diaspora op alternatieve manieren om druk uit te oefenen op de internationale gemeenschap.

Daarom moet onderzoek komen.

Hannes
9 jaren geleden

De Islam is één grote hypocrite religie die zich voordoet als vredelievend maar in het hart vol haat en verderf zit,

leugen mag niet regeren
9 jaren geleden
Antwoord aan  Hannes

Armen en automaten hebben 800 jaar samen geleefd. 800 jaar lang waren christelijke Armenië samen met Ottomanen geleefd. 800 Jaar . Niet 8 jaar of 80 jaar. ….
Dus religie kan niet de oorzaak zijn.
Als Armenië zo ster in hun zaak geloven waarom wordt er geen rechtszaak aangespannen? Waarom wordt er zoveel moeite gedaan om genocide (een juridische term) via politiek te laten erkennen. Waarom zo veel propaganda en zo weinig actie

waarom openen zij hun archieven niet? Waarom mag onafhankelijke historici archiefstukken van Armen en bestuderen ? Waarom mag de wereld niet weten wat de waarheid is. Waarheid en niets anders dan de waarheid.

Ata Turk
9 jaren geleden

het is eigenlijk een schande dat turken de islam misbruiken om geopolitieke redenen en genocide te rechtvaardigen. Een genocide-monument is geen aanval op de islam. Een goede moslim zou beter moeten weten. De Armeniërs waren volkeren van het boek. Het vermoorden van de Armeniërs was dus behalve genocide iets wat vanuit islamitisch oogpunt nog veel erger was. Niet de beschuldiging van genocide, maar de ontkenning en het bedreigingen en gewelddadigheden door een deel van de Turken in Nederland zijn de ware schandvlek voor de islam. Turken die daar stonden deden Mohammed en de islam geen goed: in feite zijn dit nep-moslims, oftewel alleen maar moslim in naam als het hen uitkomt. Ze zijn een schande voor Mohammed en de islam, slecht praktiserend moslims en een schande voor hun geloof. Het is maar goed dat ik niet zo denk als deze Turkse nep-moslims, want anders waren er in een ‘Turkse kwestie’ rond de 4000 Turken omgekomen.

Ozden
9 jaren geleden

Er zijn sommige mensen hier die zeggen dat Turken genocide hebben gepleegd alsof ze erbij waren. Er zijn geen keiharde bewijzen dat er sprake is van volkerenmoord. Europa waaronder Nederland moet eerst naar hun slavernijverleden kijken alvorens ze iemand aanwijzen.

Ali Osman Demirci
9 jaren geleden

Een typisch en ziekelijk Turks-nationalistisch reflex om iedere kritiek (hoe terecht die ook zou zijn) van de hand te wijzen en die oneervol te beantwoorden met een vermeende fout van de ander. De logica daarbij is: Zolang zij de ander voor zijn eigen fouten kunnen beschuldigen, hoeven zij hun eigen fouten niet toe te geven of te verantwoorden.
(Niewaar Ozden ? 2014/06/03 om 20:15) Dat is even zielig als walgelijk en het getuigt van karakterloosheid!

Het is tevens een teken aan de wand. Een teken van zwakte, onmacht en wanhoop. De Turkse nationalisten zien namelijk steeds meer in dat ze de Nederlandse publieke opinie niet meer wijs kunnen maken dat de ARMEENSE GENOCIDE niet zou hebben plaatsgevonden. Want heel veel Nederlanders blijven bij hun overtuiging dat de ARMEENSE GENOCIDE WELDEGELIJK HEEFT PLAATSGEVONDEN, DAT DIE DOOR DE TOENMALIGE TURKSE NATIONALISTEN WERD BEDACHT, GEPLAND, VOORBEREID, GEORGANISEERD, UITGEVOERD EN VOLTOOID EN DAT DAARBIJ OM EN NABIJ DE ANDERHALF MILJOEN ONSCHULDIGE EN WEERLOZE ARMEENSE MENSEN OP LAFHARTIGE WIJZE ZIJN VERMOORD!

Het feit dat ze de Nederlandse publieke opinie niet om kunnen krijgen, dat maakt de ultranationalistische gek, racistischer en agressiever.

Ik zeg: Er zouden nog grotere monumenten ook in een paar andere Nederlandse steden opgezet moeten worden TER NAGEDACHTENIS VAN DE SLACHTOFFERS VAN DE ARMEENSE GENOCIDE. EN TER NAGEDACHTENIS VAN DE EVENEENS DOOR DE TURKSE RACISTISCHE MACHTHEBBERS PER GENOCIDE VERMOORDE KOERDEN, ASSYRIËRS, ALEVIETEN EN ANDERE BEVOLKINGSGROEPEN.

RAVISHED ARMENIA
http://www.youtube.com/watch?v=uTnCaW-Uo_s

GEEN ENKELE ANDERE GENOCIDE DOOR WIE DAN OOK GEPLEEGD, ZAL HET LUKKEN DE ARMEENSE GENOCIDE TE LATEN ONTKENNEN OF DIE TE DOEN VERGETEN !

Eens zal het Turkse volk zich bevrijden van de historische leugens en van de chauvinistische en racistische propaganda van de Turkse machthebbers en hun handlangers in Turkije, daarbuiten en ook in Nederland.

Dan zal het Turkse volk de misdaden van zijn toenmalige machthebbers tegen het Armeense volk toegeven en het leed van het Armeense volk erkennen. Vanaf dat moment zullen Armeniërs en Turken gezamenlijk en massaal de monumenten bezoeken om samen de slachtoffers van de genocide met respect te herdenken en de moordenaars met afschuw te vervloeken.

leugen mag niet regeren
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ali Osman Demirci

Mensen neem eerst kennis van de Perinçek vs Switzerland zaak voordat je mijn voorouders van zoiets ernstigs als genocide beschuldigd. De rechter had eerder verklaard dat je de Armeense kwestie niet kan vergelijken met iets als genocide. Hierop heeft Switzerland naar de hoge raad opgestapt. De bindende uitspraak van de hoogste rechter wordt binnenkort verwacht. Nog even afwachten. De waarheid zal zegevieren!

Aan Ozden
9 jaren geleden

AAN OZDEN:

Nederland heeft al lang naar zijn slavernij verleden gekeken en daar een monument voor opgericht in Amsterdam, Rotterdam en er komt er nog een in Den Haag.

Dus wat is je punt?

King
9 jaren geleden

Wat een stelletje Turken haters hier. Vooral die zogenaamde ATA Turk en Ali osman. Ik kan gewoon aan jullie reacties zien dat jullie of armenier, PKK of hoerenzonen zijn. Welke turkse stok steekt er in jullie reet. Welke vader van ons heeft jullie moeder of zus zwanger gemaakt. Wat is jullie probleem rondom Turken en Moslims?

Voor ATA Turk: “een schande dat Turken de islam misbruiken?” Onder de islamitische vlag heeft Fatih Sultan Mehmet, de stad die onveroverbaar was veroverd en daarbij zijn bijnaam gekregen als “the conquerer”. Iets wat zelfs was aangekondigd in de Koran . Hebbben de Turken de Islam misbruikt? Als Ottomanen hebben wij voor de Islam gestreden en als martelaren gestorven. Ons geschiedenis heeft 700 jaar geduurd en dat Nederlandse geschienisboeken dit niet vermelden wil niet zeggen dat het niet waar is.Dus turken en de islam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in de geschiedenis.

Voor Ali Osman de Armenier met PKK’se moeder: Waarom zou een volk, in dit geval de Turken de Armeniers moeten uitroeien? Het eerste wat Fatih Sultan Mehmet deed in Istanbul was alle buitenlanders toelaten die een bijdrage konden leveren aan kunst, cultuur, wetenschap en nog veel meer. Bovendien was het Ottomaanse rijk een rijk vol met culturen en geloven van allerlei etnische achtergronden, zie het omvang van het rijk alleen al! Daarom werden er kruistochten georganiseerd vanuit het westen om mensen te bekeren, want wie niet wilde bekeren moest dood. Iets wat de Ottomanen dus niet deden. Onder het Ottomaanse bevind had je het erg goed! Dat de Armeniers dit over zich hebben geroepen is omdat zij collaborereerden met de Russen. Enver Pasa maakte hier uitgebreid een rapport van. Volgens cijfers is een lokale oorlog gevoerd waarbij er +/- 200.000 armeense slachtoffers vielen en niet zoals de westerse willen laten geloven 1.7miljoen. Armeniers werden na deze slag gedeporteerd, let op, dus niet “vermoord” naar het huidige Armenie. Ken je geschiedenis zou ik zeggen maar jij, wilt alleen maar geloven wat je uitkomt.

jij kunt gewoonniet hebben dat wij TURKEN, regeren. Pure afgunst en haten is wat jullie kunnen. En niet vergeten:
Gucluyuz,
Cesuruz,
Haziriz.

Eat shit, bitches.

alper
9 jaren geleden
Antwoord aan  King

Heel goed beantwoord…

Ach, jaloezie… wie heeft hier geen last van.

Arshak
9 jaren geleden
Antwoord aan  King

hey King!!!

ik durf echt alle mogelijke vraagtekens bij je “king” naam te zetten. je bent geen king je bent een slaaf. slaaf van je eigen stommiteit. ooit weren er slaven die niet mochten leren lezen en schrijven. het idee erachter was om deze slaven geen mogelijkheid te geven om vooruit te gaan. ze moesten slaaf blijven. wat ik in jou text zie is: deze slaaf kan niet eens zelf denken daarom mocht hij leren lezen en schrijven. hij kan er toch niks meer mee dan wat er hem geïndoctrineerd is. King jij bent de lul. nu richt ik me tot jou persoonlijk en niet meer de ideen waar je zo aan gewend bent.
je bent vast de enige “persoon” in jou koninkrijk toch? want alleen in dat geval kan een laag, laf, dom hoerenjong zich als king uitroepen.
met andere woorden: ga boeken lezen (niet door de turken herschreven , maar zoals deze oorspronkelijk geschreven werden) of zaak in de zelfde stront waarin je je voorouders jou gooiden door een misdrijf te plegen en jou ermee achterlaten.

leugen mag niet regeren
9 jaren geleden
Antwoord aan  Arshak

Mensen neem eerst kennis van de Perinçek vs Switzerland zaak voordat je mijn voorouders van zoiets ernstigs als genocide beschuldigd. De rechter had eerder verklaard dat je de Armeense kwestie niet kan vergelijken met iets als genocide. Hierop heeft Switzerland naar de hoge raad opgestapt. De bindende uitspraak van de hoogste rechter wordt binnenkort verwacht. Nog even afwachten. De waarheid zal zegevieren!

Ali Osman Demirci
9 jaren geleden

Hey King (lees: onderkruipsel); Jij en alle andere Turks-fascistische onderkruipsels zullen door de geschiedenis achterhaald en opgelost worden; sterker nog, dat zijn jullie al voor een belangrijk deel.

Dat je zo hard probeert te blaffen, snap ik goed. Dat is het enige wat ook de Turkse fascisten kunnen, naast het uitmoorden van volkeren, die weigeren de Turkse overheersing te accepteren en zich daar heldhaftig tegen verzetten (zoals de Koerden dat doen). Maar daar kunnen jullie natuurlijk slecht tegen en daarom blaffen jullie steeds en bijten jullie in de rondte, net als dolle honden.

De pijn die jullie voelen komt door jullie minderwaardigheidscomplex. Dat is begrijpelijk. Maar het is ook jullie eigen schuld dat jullie dat complex en die pijn hebben. Dat complex en die pijn zouden jullie niet hebben als jullie het bestaansrecht en het zelfbeschikkingsrecht van alle volkeren zouden erkennen en alle volkeren (met inbegrip van het Turkse volk) als gelijkwaardig zouden beschouwen. Maar nee; jullie willen per sé dat de Turken over de wereld gaan heersen omdat de Turken als natie volgens jullie superieur is aan alle andere volkeren in de wereld. Precies hetzelfde als wat Hitler wilde met de Duitse natie. Hij was een fascist! En jullie zijn dat ook! Met ‘jullie’ bedoel ik in dit verband overigens doorgaans de Turkse fascisten, niet het Turkse volk.

King de onderkruipsel noemt mij “de Armeniër met een PKK’se moeder”. Nou ben ik zelf een Turk met ouders die beiden ook Turks zijn, maar ik vind het helemaal niet erg dat ik voor Armeniër wordt uitgemaakt, omdat ik de Armeense identiteit een eervolle identiteit vind, in tegenstelling tot de fascistische onderkruipsels die de Armeense identiteit misbruiken om alle andersdenkenden uit te schelden. Zie hoe het racisme en de haat uitdruipt van de Turkse fascisten.

Zo zou ik er ook trots op zijn als mijn moeder een PKK-strijdster zou zijn. Ik voel mij oprecht vereerd dat deze fascistische onderkruipsel mij aanziet voor de zoon van een PKK-strijdster. Maar het illustreert wel hoe racistisch, moorddadig, walgelijk en om te kotsen ook de Turkse fascisten zijn.

Een boodschap aan deze en alle andere onderkruipsels om niet te vergeten:

De Anatolische volkeren en de hele mensheid zal het fascisme uiteindelijk verslaan en geheel uitroeien!

De Turkse fascisten met ook hun huidige fascistische dictatuur in Turkije, zullen steeds meer ontmaskerd raken, bestreden worden en uiteindelijk verliezen!

Het geblaf van Turkse en andere dolle honden (lees: fascisten) zullen de gang der geschiedenis niet tegen kunnen houden!

alper
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ali Osman Demirci

volgens mij ben jij een armeen.

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ali Osman Demirci

http://vorige.nrc.nl/redactie/weblogs/wereld/artikel_handelsblad.doc

Nogmaals het is niet goed te praten wat er allemaal gebeurt is. Ik leef mee met nabestaanden van zowel Turken en Armeniërs. Helaas hebben toen zowel Turken en Armenen gewelddadige dingen meegemaakt. Ik hoop dat ooit zowel Turken en Armenen samen gebeurtenissen herdenken en samen kunnen leven zoals toen.

Ing. Van der Kooy
9 jaren geleden

De voortvarendheid waarmee zelfs kinderen van 6-7 jaar op die surrogaat demonstratie weten dat deze genocide niet heeft plaats gevonden….. In die poppenkast gelooft toch niemand. Ik zeg het einde van het fascisme begint waar het gestart is. In Turkije dus.

alper
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ing. Van der Kooy

domme gans, je weet niet eens waar je het over hebt.

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ing. Van der Kooy

http://www.youtube.com/watch?v=jip-sm8-Mik

maakt niet uit of het nou Armeniërs of Turken dood zijn gegaan. Maar Turken eenzijdig beschuldigen werkt averechts. Zo komt nooit vrede tussen de volken maar meer ellende en haat. Ik wil de waarheid weten en het accepteren en met iedereen in vrede leven. Maar wij willen dat grondig wordt uitgezocht. Moet toch kunnen?

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ing. Van der Kooy

De Armeense historicus Levon Panos Dabağyan is het helemaal zat. Volgens Dabağyan wordt de discussie rondom de Armeense ‘genocide’ van 1915 al te lang gedomineerd door Dashnaktsutyun (afgekort tot Taşnak; de Armeense Revolutionaire Vereniging).
Dabağyan hammert in zijn boek ‘The Armenian Relocation’ op het feit dat er sinds 1915 nog steeds geen direct bewijs is gevonden dat de Osmaanse overheid er nauw bij betrokken was. Hierop concludeert Dabağyan dat het dan “maar geen genocide genoemd moet worden. Er is tenslotte geen direct bewijs voor, en het indirecte bewijs werd tijdens de Maltatribunalen (1919-1921) niet als belastend genoeg gezien waardoor alle Osmaanse Turken werden vrijgelaten.”
Wat nu belangrijk is volgens Dabağyan is de toekomst tussen de twee volkeren: “in 1915 zorgde Dashnaktsutyun voor massale Armeense opstanden binnen het Osmaanse Rijk waardoor vele honderdduizenden Osmaanse Turken en Armeniërs het leven lieten, nu echter zit deze Dashnaktsutyun in de Armeense regering en zijn ze weer verantwoordelijk voor het armoedige leven van de Armeniërs. De Turken zijn in Malta vrijgesproken van schuld, nu moeten we Dashnaktsutyun berechten voor hun decennialange onderdrukking van het Armeense volk.”
Regeringspartij Dashnaktsutyun spendeert jaarlijks vele miljoenen dollars aan Armeense lobbygroepen over de hele wereld om zo druk uit te oefenen op de Westerse regeringen om de ‘genocide’ te erkennen. Dit terwijl Armenië tot één van de armste landen ter wereld behoort en vele Armeniërs een armoedig leven leiden. Het geld kan volgens Dabağyan veel beter besteed worden “aan een noemenswaardig bestaan van de Armeniërs dan aan extreemnationalistische waanideeën van Dashnaktsutyun over een Groot-Armenië”.

Ali Osman Demirci
9 jaren geleden

Sommigen kijken in de spiegel, zien daar zichzelf in en denken dat het iemand anders is. Zoals alper van hierboven. Hij is zelf een domme gans. Zo dom, dat hij niet doorheeft dat het hemzelf is die in de spiegel verschijnt.

Anoniem
9 jaren geleden

Lees het boek van Taner Akcam, een wereldwijd gerespecteerde wetenschapper over dit onderwerp en beledig elkaar niet dat is onvolwassen gedrag. Daarnaast elk volk/land heeft gouden/ zwarte blz.

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Akçam studeerde politieke economie aan de Technische Universiteit van het Midden-Oosten[1] in Ankara, waar hij in 1976 afstudeerde. Hij kwam bij de universiteit in dienst als wetenschappelijk assistent en bleef studeren voor zijn doctoraat, ondertussen.

In het midden van de jaren ’70 werd Akçam een vooraanstaand lid van de militant marxistische partij Dev Yol[2] en de redacteur van hun tijdschrift “Devrimci Gençlik Dergisi”.[3] Dev Yol was een splinterfactie van de THKP/C [4] en de ontstaansbron van de extreemlinkse partij Dev Sol[5] die later de naam wijzigde in DHKP/C[6]; deze laatste twee organisaties gelden als terroristische organisaties.

Hij is niet objectief. Hij heeft hekel aan Turkije. Wij willen een erkend onderzoek. Turkije staat open voor zo een onderzoek helaas wilt Armenië niet.

Waarheid
9 jaren geleden

Mag ik hier iets hierover vertellen? Of passen jullie hier ook internetcensuur toe, zoals nujij.nl ? Ik heb berichten geplaatst over de Armeense Kwestie, op NUJIJ.nl. Mijn berichten waren goed onderbouwd en ik kwam met bron informatie en website links. Helaas kreeg ik een BAN. Ik kan niet meer inloggen op NUJIJ.nl, omdat ik niet klakkeloos de ‘Westerse Media’ opvolg. Een ander persoon die letterlijk een ‘hater en anti Turkije’ is en vaak de Turken en Turkije pest op NUJIJ.nl mag doorgaan met zijn propaganda op NUJIJ.nl Hij plaatse zelfs een bericht met de titel; ”Genocide ontkenners hebben hier niets te zoeken”. Meteen erna werd ik geblokkeerd en kreeg een BAN. Ik heb vaker het gevoel gehad dat de betreffende persoon een medewerker van NUJIJ.nl is. Mogen de Turken geen eigen mening hebben? Waarom niet dan? NUJIJ.nl meet met dubbele maten. Dat was al algemeen bekend en overduidelijk, maar om het nu zelf mee te maken is toch wel kwetsend en pijnlijk. Ik betreur de censuur die nujij.nl toepast! Dat is niks anders dan racisme! Nujij censuur moet ophouden. Met smoesjes ons de mond snoeren zal de Armenen niet helpen, omgekeerd ook niet. We moeten er over kunnen praten. Dus ook de Turken moeten erover kunnen praten zonder dat o.a. Nujij.nl de Turken met een mening verwijderd. Bent U saamhorig en nieuwsgierig? Wellicht heeft U meer aan de volgende website links met bron informatie, bewijzen en uitleg in begrijpelijke taal; PS. ALS DE LINKJES NIET WERKEN? zie dan via google de website van ”armandsag” en zie ” armeensegenocidedebat.wordpress” http://armeensegenocidedebat.wordpress.com/2008/07/17/bernard-lewis-legt-uit-waarom-de-armeense-genocide-geen-genocide-was/ http://www.armandsag.nl/artikelen/Armeense%20Kwestie%20-%20uitleg.html http://www.armandsag.nl/artikelen/De%20Eerste%20Wereldoorlog%20-%20Armeense%20Opstanden.html http://www.dearmeensekwestie.nl/ http://www.armandsag.nl/artikelen/Turks-Armeense%20onderzoekscommissie.html http://www.armandsag.nl/artikelen/Het%20Armeens-Azerbeidzjaans%20probleem.html http://www.armandsag.nl/artikelen/Turks-Armeense%20verzoening.html http://www.armandsag.nl/artikelen/Opleving%20Armeense%20lobby.html http://www.armandsag.nl/artikelen/Armeense%20Genocide-resolutie.html http://www.armandsag.nl/artikelen/WO%20I%20en%20de%20Osmanen.html http://www.youtube.com/watch?v=jip-sm8-Mik Premier Erdogan; ” Armenië, open uw archieven zoals wij dat ook doen en werk mee aan een Internationale onderzoek” ——–Armeense Kwestie – Een SAMENVATTING ——— De feiten van de Armeense Kwestie; een gebeurtenis in 1915 waarbij duizenden Armeniërs en Turken zijn gestorven. In 1915 bestormden in het Osmaanse Rijk (het latere Turkije) gewapende Armeense bendes (zoals Taşnak en Hıncak) Turkse dorpen in Oost-Anatolië om ze geheel uit te moorden. Het doel van deze opstandelingen was het helpen van de Russen, Engelsen, Arabieren en Fransen die tegen de Osmanen en Duitsers vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). De Russen en Fransen hadden de Armeniërs woonachtig binnen het Osmaanse Rijk, namelijk een “Groot-Armenië” ten koste van het Osmaanse Rijk beloofd. Door deze Armeense Opstanden tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) zijn ongeveer 523.000 Osmaanse doden, veelal Turken en Koerden, gevallen. Als reactie besloten de Osmanen (waaronder Talat Paşa) om de opstandelingen te reloceren of verplaatsen van het Oostfront (waar Osmanen tegen Russen en Armeense bendes vochten) naar Syrië, dat toen nog onderdeel van het Osmaanse Rijk was. Door ongeorganiseerdheid en chaos vielen er tijdens de relocatie vele doden door vermoeidheid, ziektes, voedselgebrek en hongersnood. Het aantal Armeense doden is niet precies bekend, maar volgens de Osmaanse volkstelling van 1914 (dus een jaar voor de relocatie) leefden er ongeveer 1,2 miljoen Armeniërs in het Osmaanse Rijk. De claim dat er 1,5 tot 2 miljoen dode Armeniërs waren, lijkt dan ook zwaar overdreven. De schattingen van historici Justin McCarthy, Bernard Lewis en Andrew Mango dat er ongeveer 200.000 tot 300.000 Armeniërs stierven ten gevolge van de Eerste Wereldoorlog (inclusief de doden door vermoeidheid, ziektes, voedselgebrek en hongersnood tijdens de relocatie) lijken realistischer. Sommige mensen bestempelen de Armeense Kwestie nu als een “genocide”, “massamoord” of “volkerenmoord”, maar dit is onjuist. 1.Moord is altijd met voorbedachte rade en dat was hier niet aan de orde. Het bevel was als volgt: “Reloceer de opstandige Osmaanse onderdanen aan het Oostfront naar Syrië”. Dat er vele doden gevallen zijn, is een betreurenswaardig ramp; maar meer ongeorganiseerdheid dan een “genocide”. 2.Een genocide moet georganiseerd zijn van bovenaf; dus door de Sultan, het parlement of de overheid. Anders is het per definitie geen genocide. Verder moet het tegen een hele etnische bevolking gericht zijn en totaal vernietigend zijn. In het geval van de Armeniërs kloppen deze drie punten niet. – Het had geen vernietiging maar een relocatie/verplaatsing als doel. – Er is geen bevel van bovenaf tot “vernietiging”, enkel tot relocatie/verplaatsing; – Het was alleen gericht tegen de opstandige Armeniërs in Oost-Anatolië, de overige in het Osmaanse Rijk (zoals Istanbul, Ankara en Izmir) bleven ongedeerd; Daarom leven er nu nog bijna 100.000 Armeniërs in Turkije, inclusief de Armeens-Gregoriaanse Patriarch, en honderden van hun kerken en scholen. Verder zijn er 29 paşa’s (hoogste legeraanvoerder), 22 ministers (waaronder van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken), 33 parlementsleden, 7 ambassadeurs en 11 consuls (diplomaten) van Armeense afkomst in dienst van het Osmaanse Rijk en later Turkije geweest. De Armeense terreurgroep ASALA heeft echter vanaf 1973 systematisch Turkse diplomaten vermoord. En aub maakt niet uit wat je denk en wie je bent uiteindelijk zijn wij allemaal mensen en moeten samenleven RESPECT. Nogmaals ik vind heel erg dat heel veel Armeniërs dood zijn gegaan maar toen zijn ook veel Turken gestorven. Ipv van elkaar te beschuldigen moeten wij samen alle slachtoffers denken.

knarfist
9 jaren geleden

dit is toch een beetje de vlees geworden droom van links? cultuurverrijking en zo?
en uiteraard zijn er zogenaamd weer miljarden zielige moslims op hun teentjes getrapt,weer eens wat nieuws onder de zon.
duizenden nationalisten konden ongestoord hun ding doen waar waren de zogenaamde anti fascisten?
riekt een beetje naar discriminatie op grond van afkomst,eigen nationalisten eerst?

Mehmet Ali Arman
9 jaren geleden

De persoon die zich presenteert als Waarheid

Hij is zo simplistisch en achterlijk als de pest. Hij probeert goedkoop te scoren maar heeft niet door dat hij zichzelf belachelijk maakt. Hij gaat er van uit dat het publiek dom en naïef is en zit te wachten op zijn verlichtende uitleg over het Armeense vraagstuk. Hij probeert iedereen die de historische en politieke realiteit van de Armeense Genocide ook maar enigszins erkent, zogenaamd van repliek te dienen. Hij is zogenaamd bezig met een soort jihad tegen de door hemzelf bedachte vijanden van de Turken en de islam.

Niets gaat hem daarbij te ver. Een internationaal gerespecteerde en gewaardeerde wetenschapper als Taner Akçam wordt door deze simplist in één zin tot terrorist gebombardeerd.

Het werk van Taner Akçam dat op door en door wetenschappelijke basis en met wetenschappelijke methoden tot stand is gekomen, wordt door deze dwaas in een keer als ‘onbetrouwbaar en niet erkend’ verklaard. Zo op te maken heeft hij het boek nooit in handen gehad, laat staan gelezen of bestudeerd. En tóch zo brutaal en respectloos het werk van een gerespecteerde mens dat vele jaren van wetenschappelijke arbeid, inspanning en nog veel meer heeft gekost, in een keer neerzetten als waardeloos.

Op dezelfde manier heeft de Turkse staat Taner Akçam ooit het leven zuurgemaakt. Taner Akçam voerde een georganiseerde strijd tegen de Turkse fascistische dictatuur. Hij streed voor de bevrijding van de arbeid en voor een democratische, menswaardige samenleving.

De organisatie waar Taner Akçam bij aangesloten was, was inderdaad een ondergrondse organisatie, maar daarmee geen terroristische organisatie. De Turkse staat, de Turkse fascisten beschouwen van oudsher iedere ondergrondse organisatie als een terroristische organisatie. Maar dat is omdat zij deze organisaties niet effectief kunnen uitroeien vanwege het ondergrondse karakter. Dat soort organisaties waren en zijn ondergronds omdat de Turkse staat de mensen in deze organisaties geen ruimte gaf voor een open, bovengrondse politieke activiteit. Ook vandaag is dat niet wezenlijk anders. Mensen die te kritisch zijn kunnen het ergste van de staat en de regering verwachten.

Taner Akçam werd door de Turkse staat tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Een jaar na zijn veroordeling lukte het hem om naar Duitsland te vluchten. Sindsdien zijn er pogingen van de zijde van fascisten en ultranationalisten om hem op andere manieren in diskrediet te brengen. Zo werd hem samenwerking met de Duitse inlichtingendienst verweten en werd er gepropageerd dat hij geen Turk maar een Armeniër van origine zou zijn en derhalve een vijand van de Turken.

Volgens de sukkel met de nickname Waarheid (lees: leugen en demagogie) heeft, zou Taner Akçam niet objectief zijn en zou hij een hekel hebben aan Turkije. Wat een smerige aantijging! Een man die jarenlang met overtuiging en gevaar voor eigen leven heeft gestreden voor een democratische, menswaardige samenleving in Turkije, zou volgens de dwaas een hekel hebben aan Turkije. Het feit dat Taner Akçam een hekel heeft aan het Turkse politieke regime, wordt verdraaid en geherformuleerd als een hekel aan Turkije.

En Taner Akçam zou niet objectief zijn volgens de dwaas. Het tegendeel is waar.
Taner Akçam is weldegelijk objectief, wetenschappelijk en betrouwbaar. Maar omdat de dwaas zelf niet objectief en betrouwbaar is, komt alles wat objectief is hem voor als niet-objectief en iedereen die betrouwbaar is als niet-betrouwbaar.

De dwaas bepleit een erkend onderzoek. Volgens hem zou Turkije open staan voor een ‘erkend’ onderzoek, maar Armenië zou daar niet aan meewerken. Waarom toch nog een onderzoek als er ettelijke betrouwbare (wetenschappelijke) onderzoeken wereldwijd al zijn gepleegd, en ook door Turkse wetenschappers zoals Taner Akçam en anderen. Die onderzoeken hebben klip en klaar uitgewezen dat de Ottomaans-Turkse machthebbers en autoriteiten de Armeense genocide hebben bedacht, gepland, georganiseerd en uitgevoerd. En dat personen als Talat Pasha, Cemal Pasha, Enver Pasha en Atatürk (als leiders van de Ittihat ve Terakki Gemeenschap) daar een leidende rol in hebben gespeeld. Dat is al duidelijk en de wereld erkent dat historische feit.

Maar de dwaas wil natuurlijk een onderzoek met een valse uitkomst die het genocidale karakter van de Armeense genocide ontkent. Hij wil een onderzoek met een uitkomst dat ervan uitgaat dat naast de Armeniërs ook de Turken en iedereen verlies hebben geleden en er dus geen grond is voor de erkenning van de Armeense genocide, noch voor een specifieke herdenking van de Armeense slachtoffers. Dat is even onzinnig en ahistorisch als dat je van de joden zou eisen ervan uit te gaan dat er helemaal geen ‘Holocaust’ is geweest omdat er naast de joden ook Duitsers en anderen slachtoffer waren van het Hitler-fascisme en de oorlog. Zo’n onderzoek, zoals de dwaas die wil, zal door de geschiedenis en de progressieve mensheid nooit toelaten of erkend worden omdat zo’n onderzoek anti-historisch en anti-sociaal zou zijn.

http://www.nieuwamsterdam.nl/de-armeense-genocide#.U5Uvo3J_u30

http://www.nieuwamsterdam.nl/Auteur.aspx?ID=514#.U5UwfHJ_u31

http://bureaudehelling.nl/artikel-tijdschrift/taner-ak-am-de-armeense-genocide

Lees eventueel ook:

–The Great Game of Genocide: Imperialism, Nationalism, and the Destruction of the Ottoman Armenians, Donald Bloxham (Oxford: Oxford University Press, 2005)

–Le Génocide des Arméniens, Raymond Kévorkian (Parijs: Odile Jacob, 2006)

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Mehmet Ali Arman

Geachte heer Arman,

Ik ben niet eens met u maar ondanks dat heb ik geen recht om u dwaas te noemen.

Nogmaals wat ik zou willen dat een onderzoek dat door Vn/VS/Eu wordt georganiseerd.
Maakt niet uit of het nou Armeniërs of Turken dood zijn gegaan. Maar Turken eenzijdig beschuldigen werkt averechts helaas was burgeroorlog. Zo komt nooit vrede tussen de volken maar meer ellende en haat. Ik wil de waarheid weten en het accepteren en met iedereen in vrede leven. Maar wij willen dat grondig wordt uitgezocht. Moet toch kunnen?

http://m.youtube.com/watch?v=jip-sm8-Mik

Wordt door VN georganiseerd en door onafhankelijke juristen, historie deskundigen, waarom zou het Turkse propaganda zijn? Dan kunnen ook Turken zeggen het is allemaal propoganda van Akcam die gesteund wordt door Armeense Diaspora. Juist nu moet zo een onderzoek komen. Anders worden zowel Turken en Armeniërs met haat tegen over elkaar opgevoed. Elk fatsoenlijk mens moet dat niet willen. En hopelijk gaan de grenzen open en kunnen zij in vrede leven.

Erdogan is niet geliefd door vele mensen in EU, maar over Armeense kwestie is hij wel bereidt tot discussie en heeft hij zelfs op 24-4-2014 zijn medeleven geuit richting de Armeniërs. Eerste president dat dit gedaan heeft.

En over Akcam u heeft gelijk ik heb geen recht om te vertellen dat hij Turkije haat mijn excuses daarvoor.

In het midden van de jaren ’70 werd Akçam een vooraanstaand lid van de militant marxistische partij Dev Yol[2] en de redacteur van hun tijdschrift “Devrimci Gençlik Dergisi”.[3] Dev Yol was een splinterfactie van de THKP/C [4] en de ontstaansbron van de extreemlinkse partij Dev Sol[5] die later de naam wijzigde in DHKP/C[6]; deze laatste twee organisaties gelden als terroristische organisaties en staan op terreurlijst van VS en Eu.

Mehmet Ali Arman
9 jaren geleden
Antwoord aan  Waarheid

Dat is nu juist een van jouw problemen Waarheid. Jij bent vooralsnog niet in staat om in jouw betoog de Turkse machthebbers te onderscheiden van het Turkse volk. Als mensen de Turkse machthebbers beschuldigen, dan is dat in jouw opvatting een regelrechte beschuldiging aan het adres van de gehele Turkse natie, met inbegrip van het Turkse volk, dat het grootste deel van de Turkse natie beslaat. Ik snap dat wel. Als je nationalist bent dan ga je uit van de sociale homogeniteit van de Turkse natie. Maar sociologisch klopt dat niet en zo’n zienswijze leidt je tot verkeerde percepties, conclusies, denkbeelden, benaderingen en standpunten. Daar kom je dus niet verder mee!

Waar je ook niet verder mee komt is dat je steeds medelijden lijkt te hebben met de slachtoffers van de door Turkse machthebbers gepleegde Armeense Genocide. Je hebt medelijden met hen, maar dit medelijden is op Turks nationalisme gebaseerd en derhalve vals en berekenend. Het is een tactisch politieke schijnbeweging om de genocidale aard van de Armeense Genocide te ontkennen en de genocide-realiteit af te doen met: ook Turken hebben verlies en pijn geleden dus dat hebben zij gemeen met de Armeniërs. Onwaar is dat natuurlijk niet. Maar dat is lang geen voldoende reden om de genocidale aard van het Armeense lijden te ontkennen. En het is een geraffineerde misleidings-actie. Want zo versluier je wie de genocidale moordenaars zijn en wie de slachtoffers. Jij probeert de Armeense en Turkse slachtoffers zogenaamd als elkaars lotgenoten voor te stellen, maar je vertelt er lekker niet bij dat de toenmalige Ottomaans-Turkse machthebbers de moordenaars waren! Daarmee breng je zelf aan het licht dat jouw medeleven door en door vals is en niets anders is dan een ordinaire leugen.

Jouw ogenschijnlijke oprechtheid zou pas echt zijn als jij met de Armeniërs mee zou voelen, door eerst de genocidale misdaad die tegen hen werd gepleegd zonder mitsen en maren, zou accepteren.

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Mehmet Ali Arman

http://vorige.nrc.nl/redactie/weblogs/wereld/artikel_handelsblad.doc

Nogmaals het is niet goed te praten wat er allemaal gebeurt is. Ik leef mee met nabestaanden van zowel Turken en Armeniërs. Helaas hebben toen zowel Turken en Armenen gewelddadige dingen meegemaakt. Ik hoop dat ooit zowel Turken en Armenen samen gebeurtenissen herdenken en samen kunnen leven zoals toen.

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Mehmet Ali Arman

” Die onderzoeken hebben klip en klaar uitgewezen dat de Ottomaans-Turkse machthebbers en autoriteiten de Armeense genocide hebben bedacht, gepland, georganiseerd en uitgevoerd. En dat personen als Talat Pasha, Cemal Pasha, Enver Pasha en Atatürk (als leiders van de Ittihat ve Terakki Gemeenschap) daar een leidende rol in hebben gespeeld. Dat is al duidelijk en de wereld erkent dat historische feit”

Bovenstaande is onjuist.

Met de rechtszaak willen de Armeniërs erkenning voor de gebeurtenissen van 1915 en het juridisch vast laten stellen als ‘genocide’. Dat dit tot op heden nog steeds niet is gebeurd, heeft alles te maken met de Malta-Tribunalen van 1919-1921 en de politiek van Armeense lobbygroepen.
Tijdens de Malta-Tribunalen werden namelijk alle vervolgde Osmaanse leiders vrijgesproken van betrokkenheid op de Armeense schermutselingen. Hierna wees Armenië steevast alle verzoeken om een gezamenlijk onderzoekscommissie in te stellen af, en richtte het zich via de Armeense diaspora op alternatieve manieren om druk uit te oefenen op de internationale gemeenschap.

Waarheid
9 jaren geleden
Antwoord aan  Waarheid

Omdat het Osmaanse Rijk in 1919 al voorzag dat de Armeense relocaties niet naar wens uitgevoerd waren en dus een probleem zouden kunnen vormen in de internationale beeldvorming, werden er voorstellen gemaakt. Zo kregen Nederland, Zweden, Denemarken en Spanje in 1919 een uitnodiging om uitgebreid onderzoek te verrichten naar de relocatie van de Armeniërs. Er werd gekozen voor deze vier landen omdat deze neutraal waren gebleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Helaas weigerden alle vier de landen met het antwoord ‘het was een onoverzichtelijke oorlogssituatie, verder onderzoeken hoeft niet’. Desalniettemin werden er in de loop van 1919 en 1920 1673 Osmaanse officieren, ambtenaren, gouverneurs en andere bestuurders aangeklaagd door Damat Ferit Paşa in de zogenaamde Divan-i Harb-i Örfi (1919-1920). De oprichting was op 25 december 1918 door Ahmet Tevfik Paşa, terwijl de rechters en aanklagers op 8 januari 1919 werden benoemd. De eerste aanhoudingen waren al op 30 januari 1919 toen er 27 personen werden opgepakt. Volgens deze Divan-i Harb-i Örfi rechtbank was het volgende gebeurd:

De eerdergenoemde 1673 verdachten zouden misbruik hebben gemaakt van de relocatie om:
A. de Armeense bevolking onnodig schade toe te brengen;
B. de bezittingen van de Armeniërs zich toe te eigenen;
C. de relocatie te ongeorganiseerd te realiseren waardoor vele gereloceerden de dood zouden vinden;
D. de relocatie te gebruiken om hun eigen macht te vergroten, onder andere door onschuldige mensen (veelal lokale politieke tegenstanders) ook te reloceren.

Van deze 1673 Osmaanse verdachten werden er 1397 bestraft met een gevangenisstraf, terwijl er 67 ter dood werden gebracht door ophanging. Los van deze zaak ging het Osmaanse Rijk uiteindelijk accoord met het voorstel van de winnaars van de Eerste Wereldoorlog, te weten Groot Brittannië en de Verenigde Staten van Amerika om de zogenaamde ‘Malta Tribunalen’ op te richten. Hiermee zouden de verantwoordelijken voor de Armeense relocaties berecht worden op internationaal niveau, naast de berechting op nationaal niveau tijdens de Divan-i Harb-i Örfi rechtzaak. De plannen voor de Malta Tribunalen begonnen op 18 januari 1919 door de Engelse geallieerden, maar begonnen officieel pas op 29 maart 1919 met de komst van de eerste uitgeleverde verdachten uit het Osmaanse Rijk. De rechtszaak eindigde eind 1921 toen de Engelse Koninklijke hoofdaanklager alle ruim 120 aangeklaagde Osmaanse officieren vrijsprak van schuld aan de dood van de Armeniërs, hieronder bevonden zich bekende namen als Talat Paşa en Enver Paşa. Saillant detail is dat İstanbul ten tijde van deze rechtszaak bezet was door de geallieerde Britse troepen en dus had de Koninklijke hoofdaanklager daardoor makkelijk toegang tot de Osmaanse documenten die in zijn geheel in de Osmaanse hoofdstad İstanbul waren. Desondanks werd er geen bewijs gevonden voor staatsgeorganiseerde genocide en moesten alle verdachten, zoals eerder vermeld, vrijgesproken worden en uitgewisseld tegen Britse officieren in Anatolië.

De voorganger van de huidige Verenigde Naties, de Volkerenbond, nam de besluiten destijds over en heeft mede daarom de Armeense Kwestie tot op heden niet erkend als zijnde een genocide. De Genocide-Conventie van de Verenigde Naties verwijst voor zijn argumentatie mede naar de Malta-Tribunalen van 1919-1921.

E
9 jaren geleden

Wat een ongelofelijk biased artikel. Ontzettend slecht geschreven en doet het beeld van de mens vervormen dan wel misvormen. Ik mag hopen dat dit geen serieuze poging was tot objectiviteit. Ten eerste heeft de islam niks met deze politieke kwestie te maken, dus hou er maar buiten. Ten tweede willen Turken (en Azerbeidzjanen) het woord genocide niet gebruiken maar meer een oorlog omdat ze van mening zijn dan beide volkeren hebben geleden. Deze opvatting wordt menig gedeeld onder historici en ook in het Westen. Dus doe alsjeblieft geen trieste “verslaggeving” met woorden die doen lijken alsof dit alleen onder “orthodoxe islamisme Turken” speelt.

The eyes are useless when the mind is blind

Waarheid
9 jaren geleden

De Armeense president Sarkisian heeft een verzoek om naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen omtrent de Armeense genocide afgeslagen. Een groep Armeniërs, verenigd in Armeens Wereld Congres en Russisch-Armeense Comité, had daartoe een verzoek ingediend. Volgens voorzitter Ara Abrahmian van het Armeens Wereld Congres gaf Sarkisian als beweegreden dat het nu “niet het juiste moment was” om een dergelijk rechtszaak te beginnen.
Met de rechtszaak willen de Armeniërs erkenning voor de gebeurtenissen van 1915 en het juridisch vast laten stellen als ‘genocide’. Dat dit tot op heden nog steeds niet is gebeurd, heeft alles te maken met de Malta-Tribunalen van 1919-1921 en de politiek van Armeense lobbygroepen.
Tijdens de Malta-Tribunalen werden namelijk alle vervolgde Osmaanse leiders vrijgesproken van betrokkenheid op de Armeense schermutselingen. Hierna wees Armenië steevast alle verzoeken om een gezamenlijk onderzoekscommissie in te stellen af, en richtte het zich via de Armeense diaspora op alternatieve manieren om druk uit te oefenen op de internationale gemeenschap.

Daarom moet onderzoek komen.?

Waarheid
9 jaren geleden

Geachte heer Arman,

Nogmaals het is toch veel belangrijker dat zowel Armeniërs als Turken in vrede gaan leven ipv elkaar te haten.

Onafhankelijke Onderzoekscommissie instellen en zowel Turken en Armeniërs moeten het resultaat accepteren. Zodat eindelijk na bijna 100 jaar opgelost is en hopelijk kunnen Armeniërs en Turken in vrede leven en de grenzen opengaan.

Het is de juiste moment nu want in Turkije zijn mensen bereidt tot dialoog.

http://m.youtube.com/watch?v=jip-sm8-Mik

Mehmet Ali Arman
9 jaren geleden
Antwoord aan  Waarheid

Waarheid, dat heb je al duizend keer gezegd. Maar dat is totaal waardeloos en ongeloofwaardig. En ik snap ook dat het voor jou moeilijk is om in te gaan op mijn stellingen.

Zolang de genocide niet erkend wordt en zolang mensen zoals jij het feit blijven ontkennen dat de Turkse machthebbers die genocide hebben gepleegd, komt er geen vrede. Ontkenning brengt alleen maar frustraties en wraakgevoelens voort, geen vrede. Ontkenning van de genocide op de Armeniërs is een soort herhaling van de genocide. Maar de Turkse staat en de Turkse (ultra)nationalisten doen alsof hun neus bloed.

Vrede komt er pas als de Turkse kant bereid is oprecht excuses aan te bieden voor de begane misdaden en alle Armeense bezittingen die door de Turkse machthebbers destijds werden gestolen weer terug te geven aan de Armeniërs.

De eis van een ‘onderzoek’ is een smerige truc om geen excuses aan te hoeven bieden en om de gestolen bezittingen niet terug te hoeven geven aan de Armeniërs.

Ik weet dat je daar geen boodschap aan hebt. Maar ik weet ook dat ieder masker een keer vanzelf naar beneden zal vallen. Ook de maskers die ultra-nationalisme verhullen.

victor leman
9 jaren geleden

GENOCIDES VAN ANDERSDENKENDEN EN ISLAM!

De koran en hadith verkondigen dat afvalligen en ongelovigen of zondaars, die niet gehoorzamen aan het gezag van Mohammed, mogen of moeten worden gedood of verdreven en beroofd van hun bezittingen of lichamelijk mogen worden verminkt als straf voor hun zonden. 

Ontkenning van de Armeense genocide door D66 en PVDA:

Dit is ook tot nu toe het officiële Turkse regeringsbeleid, dat ook de voortgaande Turks-islamitische etnische zuiveringen op de Balkan, Kaukasus en midden-oosten negeert.
Het is wel verwonderlijk te zien dat Erdogan staat te juichen van wat de ISIS doet, met grote overmacht gekozen zal worden tot de president in Turkije. Vergeet ook niet dat 84% van de Nederlandse moslims wel positief is over de ISIS en eigenlijk aangeven geen empathie te hebben voor Christenen, omdat ze diep in hun hart wel eens zijn met wat Mohammed allemaal gezegd heeft in de Koran, volgens Obama een heilig boek,met een fantastische en wijze profeet. Niettemin werden er minstens 1,8 miljoen Armeniërs gedwongen om te verhuizen en werden er volgens historici 1.5 tot 2 miljoen gedood. Vrouwen, kinderen en bejaarden moesten naar hun nieuwe woonplaatsen in Syrië, dat toen nog deel was van het Ottomaanse Rijk, lopen. Hierbij vonden honderdeenduizenden mensen de dood. 
De hypocriete druipt eraf, het is een net zo’n grote schande als de vorige grote genocide met dit verschil, we zitten er midden in, iedereen weet het en niemand doet iets nuttigs!
Hoe zal deze schande van de mensheid de geschiedenis in gaan en hoe zullen al die politieke weg kijkers benoemd gaan worden…

Genocidaal geweld als culturele uiting 

Moslims willen nu in in Nederland verder, dankzij fatale fouten van corrupte EU landen willen ze hun volgende slachtoffer aanpakken: kleine Europese landen zonder verdediging zijn juist nu aan de beurt en deze landen krijgen enorme moslim uitstoot binnen die ultieme bodem vormt voor de Jihadisten!
Al die islamieten komen hun wrede gewoontes en haat tegenover elkaar in Europa uitvechten.

Islam als genocidale ideologie

Islamitische bolwerken in heel Nederland….Deze islamitische bezetters zijn ook ISIS-terroristen die straks hier willen onderdrukken…
PVDA en D66 willen de stemmen van de Jihadisten niet kwijtraken,,, De minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is als de dood voor zijn achterban. De fundamentalistische shariawijk in Den Haag is een uitvloeisel van het beleid van Fransjes partij. De niet westerse immigranten komen momenteel met duizenden ons land binnen. Als het aan de PvdA’er Sander Terphuis ligt moeten ze allemaal hier asiel krijgen. Hoe meer moslim , hoe meer vreugd. Terwijl, onthoofdingen, kruisigingen, slachtingen, martelingen, “ongelovigen” levend begraven, massamoorden, slavinnenhandel, groepsverkrachtingen, kinder- en vrouwenmoord, moord op weerlozen, gehandicapten en bejaarden, levend de keel doorsnijden en met het bloed het leven laten weglopen, plunderingen en diefstal, door uithongering en verdorsting laten creperen in de woestijn tot de dood erop volgt, zoals bij de deportatie van Armenen 100 jaar geleden, toen door Turkse soennieten, intimidatie met doodsbedreiging, tirannie en gespieste opgehangen hoofden en lijken, gevoelloos, onmenselijk, meedogenloos en grenzeloos gebeuren.
Als dat daar wordt geaccepteerd, dan kan dat hier, elders en overal.
De bewijzen van genocide stapelen zich op in Irak. ISIS zet de  gruwelijke films zelfs online. Als je dan het woord genocide expres ontwijkt en ook nog doodleuk zegt dat rechten aldaar van Christenen gerespecteerd worden!
De hele wijk zit vol met mensen die zo snel mogelijk de sharia willen invoeren en onze democratische waarden haten. En alleen omdat ze hier hun Jihadistische plannen uitvoeren en een uitkering krijgen die ze hiertoe in staat stelt, Machinegeweren en ISIS vlaggen die de Schilderswijk binnenvallen. Onder druk van Nederlandse Moslims, weigert Timmermans van genocide te spreken.

Organisaties als ISIS zijn een gevaar voor de beschaafde wereld. Maar mensen zoals Timmermans zijn dat ook. Dit soort lieden moet zo snel mogelijk kalt gestellt worden. Wat mij betreft met alle mogelijke middelen (tot het is NL ondenkbare toe).
Elke poging tot een veroordeling van de islamitische genocides wordt door de infiltranten binnen PVDA, D66 en zeer sterk georganiseerde verlenging van de Turkse overheid bellemert!

Denk maar eens aan de Armeense, Griekse, Jezidi genocides: De islam bestreed en vernietigde die beschaafde volkeren. De koran prijst diegene die niet-moslims vermoorden. Geen andere volk kon overleven waar Moslims de meerderheid gekregen hebben. Dit wordt de laatste decennia onverminderd voortgezet in heel Afrika en Azië… Het is definitief, onomkeerbaar; er is geen kans voor overleving van een andere bevolkingsgroep die een minderheid is binnen een Islamitisch land. Moslims onderwerpen eerst, daarna gebruiken ze religie als middel om die volkeren uit hun gebied te verdrijven of uit te roeien. Van Marokko, Pakistan, Indonesië, Turkije(Anatolië) tot de Balkan landen, werden Christelijke en andere niet_islamitische volkeren eerst tot minderheid gebracht en daarna zijn ze totaal verjaagd uit hun eigen territorium. En dat moet bij de EU komen? Denk eens aan de stroom van Turken en Arabieren naar de EU. 
Nog geen 100 jaar geleden ( rond 1915) heeft Turkije een grote groep Armeense Christenen binnen zijn territorium genadeloos uitgeroeid. Dat was de afronding van een genocide, die al in 1885 was begonnen. Europa moet zich eens heel goed afvragen wat het binnenhaalt wanneer een land met een dergelijke mentaliteit toegelaten zou worden tot de EU.
JIHADISTEN WILLEN MEER MACHT IN EU….

Liberale jihad bestaat niet, Islam zonder Jihad bestaat niet!!, liberale moskee is ondenkbaar!

De bouw van mega moskeeën, gefinancierd door de machthebbers van externe mogendheden die het woord democratie nog moeten uitvinden, moet onmiddellijk stoppen. Gesponsord vanuit Saoedie-Arabië, Iran, Marokko, Turkije, Pakistan, gelobbyd door infiltranten (bv de Milli Gorus, Diyanet, Güllen beweging), gaat het hier niet alleen om een religieuze zaak. De islam is op de eerste plaats een politieke ideologie, die in de hele wereld verderf zaait. De islam is een anti-democratisch en anti-westers denksysteem dat langs democratische weg onze samenleving tracht binnen te sluipen, om het van binnen uit te hollen en te vernietigen, om uiteindelijk de boel over te nemen. Dit is echt een duivelse actie van de Moslims. 

Al-Nusra, Al Qaida, ISIS, Milli Gorus, DIYANET, MAROKKANSE MOSKEEN FEDERATIE enzovoorts worden door de moslimlanden gesteund, bewapend en betaald…
De oorlog gaat niet om mensen, maar om geld/macht. salafisten willen meer controle in EU…De Moslim landen beginnen significante fondsen naar Turkije en Marokko te sluizen en ontwikkelen instellingen om hun eigen propaganda te verspreiden, inclusief het opzetten van Koranscholen en liefdadige organisaties. Zij halen ook Turken en Marokkanen voor training naar midden-oosten, om zo een nieuwe generatie radicale predikers te scheppen die geschoold waren in een rigide interpretatie van de islam. Dezen worden officieel als imams bekrachtigd in Turkije en Marokko en vervolgens door herkomstlanden naar Europa en Azië gestuurd om de islam te verspreiden. 
Stop massaal met het betalen van roofbelastingen tbv het Islamisme en het overnemen van het land door de Brusselse bureaucraten en de jihadisten.
Daarnaast zullen we overspoeld worden door de islam en zijn trawanten. 
Bovendien staan er nog eens 6 tot 7 miljoen profiteurs vanuit Afrika , illegaal verblijvend in Turkije, klaar in de startblokken. Zij zullen Europa vanuit Turkije binnenvallen, zodra de binnengrenzen verdwijnen.

knarfist
9 jaren geleden

Wat een racistisch en islamofoob schrijven zal den “linkse”mens in koor roepen.
Het is immers veel te pijnlijk om te moeten toegeven dat zij het nieuwe fascisme geen strobreed in de weg heeft gelegen.

victor leman
9 jaren geleden

HOOFDDOEK ALS VLAG!

Moslima’s in aparte uniformen binnen politie, gemeentehuizen, ministeries en scholen. Eind jaren 80 werd de hoofddoek massaal omarmd en begonnen de moslims zich te manifesteren met aparte uniformen…. Anno 2014 is de complete islamitische klederdracht (hoofddoek & sluier, jurken tot op de grond, mannen met jurken, baarden, puntslippers en muts) het beeld op straat: als teken van het moslim zijn, anders zijn, zich afzettend, een superioriteit gevend signaal richting de Nederlander. De moslim zet zich daarmee bewust apart van de rest van de gemeenschap. 

President van Turkije: ,,hoofddoeken zijn onze symbolen, gelovigen onze soldaten” (R.T. Erdogan)

Nee dit zijn niet de woorden van een krankzinnige ISIS, Hamas, Al-Nusra of Al-Qaeda Jihadist die worden geuit alvorens hij iets waardevols toevoegt aan de mensheid voordat hij zichzelf en anderen in kleine stukken opblaast. Integendeel. Deze doordringende woorden zijn van Recep Tayyip Erdogan, de premier van de Turkije, grote vriend van EU bazen. Erdogan is, en dat heeft hij inmiddels als tientallen keren duidelijk in de media aangegeven, dat ook hij een fervent voorstander is van het islamitische kalifaat wat heel Europa dient te bevatten. 

En nu ook in Nederland gelovige soldaten van Erdogan met hun aparte uniformen… Deze moslimvrouwen moeten zoveel mogelijk kinderen produceren die een belangrijke rol gaan spelen in hun heilige strijd, hun jochies moeten nu nog meer “overlast” creëren tot de “ongelovigen” uit het gebied verdwenen zijn.

STEEDS MEER TURKSE EN MAROKKAANSE VROUWEN IN UNIFORMEN!

Veel mensen dachten dat er hoofddoek-burka probleem door de analfabetisme,achterlijkheid of gewoon door de onwetendheid veroorzaakt is. Nederlandse overheid denkt nog steeds dat deze massale uniformiteit door de geloof veroorzaakt is, terwijl moslims, hun uniformen als strijdmiddel gebruiken…
De hoofddoek en burka zijn niet zomaar symbolen van een of ander leuk oosters sprookje. Nog erger is de druk die vanuit het Jihadisten is opgelegd om deze symbolen tot de dood te verdedigen. 

Turkse president Erdogan: “Europeanen geloven dat moslims naar Europa kwamen slechts om geld te verdienen…De islam wordt de politieke orde in Europa. Hoofddoek is onze symbool tegen de ongelovigen….” Dus, hoofddoekje wordt gebruikt als een soort jihadistische vlag. Deze Turken hebben honderden jaren Europa bedreigd. Erdogan nu de president van Turkije, met alle bekende gevolgen van dien: 
gedwongen huwelijken, ”eer”moorden, verminking van geslachtsdelen, massieve 
moskeebouw, haatpredikers, terreur, enorm toenemende misdaad, ideologische en politieke strijd tegen Europa. Een vicieuze cirkel, die de landen van de islam niet veiliger, maar Europa veel onveiliger heeft gemaakt. Erdogan’s Turkije bekent zich openlijk tot zijn doel van de islamisering van heel Europa. 
De voormalige Turkse premier N. Erbakan, tijdens een besloten vergadering in 1989 met aanhangers van zijn beweging Milli Görüs in Arnhem:” De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken. Heel Europa wordt islamitisch,,Jullie zijn het nieuwe leger van Sultan Fatih.”
Zelfde Milli Gorus (Turkse ISIS) wordt in Nederland door de Nederlandse overheid nog steeds gesubsidieerd.

De baas van Milli Gorus, De Turkse leider Erdogan in 2012, ” We hebben 64 miljoen moslims in Europa. Er zijn tekenen dat Allah de islam een grootse zege in Europa zal toekennen,…. De 64 miljoen moslims die in Europa wonen zullen het binnen enkele tientallen jaren veranderen in een islamitisch continent…en verder ” …juli moeten minimaal 3 kinderen maken… En onze turken zullen het met hun zonen veroveren.”

Het symbool hoofddoek, burka als islamitische uniformen zijn ijzeren gordijnen die moeten voorkomen dat moslims worden besmet met andere normen en waarden. Achter het dragen van de hoofddoek zit echter een diepe filosofie. In dit geval, bewaakt de instelling van de hoofddoek de morele voorwaarde van islam. Dit lelijke beeld van het islamitische sociale stelsel, een uniform dat in islamlanden met harde hand wordt opgelegd, bereikt nu alle EU steden!

Zweepslagen van jihadisten in Irak, Syrie, Iran, Pakistan, Afghanistan, Nigeria en Soedan, Libië, Egypte zult u ook binnenkort hier horen! Deze onderdrukkende en mens-vijandige ideologie verpakt in cultuur en religie is het ergste wat ooit is uitgevonden om mensen te knevelen. Je kan er eigenlijk met je pet niet bij hoe het bestaat dat men zoiets heeft kunnen bedenken, laat staan voortwoekeren al die eeuwen.

Overheid instellingen onder druk van de corrupte politiek en christelijke verraders, voeren zelf ook het hoofddoekje in. PVDA, CDA, D66, GL en SP moeten nu de verantwoording nemen voor wat ze hierheen verplaatst hebben.
IN NEDERLAND GEBOREN MOSLIMS!

Steeds meer uniformen: de hoofddoek de vlag van de islam die in onze straten wappert, de sharia die bezit neemt van onze publieke ruimte. hoofddoekjes nu massaal verplicht op de hoofden van jonge moslima’s, en ook grote groepen pubers en adolescenten krijgen hoofddoeken…. 3. en 4. generaties moslims die hier geboren zijn, worden opgevoed als ultieme Jihadisten… We staan tenslotte Jihadisten toe…Een dreiging die er zelfs hier voor zorgt dat moslims en moslimas zichzelf én hun kinderen doelbewust al die jihadistische regels opleggen. En nu, na al die jaren heeft Nederland nog steeds niet begrepen hoe vernietigend-langzaam maar zeker de politieke Islam werkt. Hun opvoeding centra’s, megamoskeen krijgen steeds meer macht..

Ons ontbreekt de moed om onze seculiere beschaving te verdedigen tegen verderfelijke invloeden. En toch leggen wij er ons bij neer. Politieke partijen zoals, de PvdA, Groen Links, D66 en de SP propageren zelfs de hoofddoek. Het is de pijnlijke waarheid dat door de gemeenten niet onderkend wordt: de islam van de islamisten is gericht op het hiernamaals, het leven op deze planeet is tijdelijk en dus niet van belang, niet-islamitische samenlevingen dienen daarom te worden vernietigd. Daartoe is de onderdrukking van mensen het eerste doel!

De jihadistische terreur wordt langzamerhand geïnternaliseerd. Mensen worden nu eenmaal beïnvloed door explosief groeiende moslims,,,. Een probleem is dat in een behoorlijk aantal islamitische landen er een geheel gecontroleerd systeem is opgezet met geen ander doel dan de macht te beschermen. Moslim organisaties krijgen nog steeds subsidies van Nederlandse overheid… Nederlandse overheid werkt vrolijk aan het verspreiden en legitimeren van deze terreur mee. Uit domheid, want ze willen zo graag tolerant en vriendelijk lijken…

VICTOR LEMAN

victor leman
9 jaren geleden

VOEDINGSBODEM VOOR JIHAD WORDT STEEDS GROTER!

Jihad is een primaire onderdeel van het hele islamitische stelsel. Jihad blijft als een kern element van huidige islamisme… Zonder Jihad, bestaat eigenlijk islam niet meer!

Kabinet Rutte doet weer niks tegen de voedingsbodem van islamisme-jihadisme in Nederland…

Kunstmatig vergroten van de islamitische bevolking, die uit moet groeien tot een meerderheid, is de primaire voedingsbodem van de islamitische Jihad!
Kabinet Rutte stopt niet met de kinderbijslagen, uitkeringen aan de islamisten/jihadisten… Helaas is het juist deze bekende politiek die de islam steunt en financiert.

Bij de financiële steun aan moskeeën en islamitische omroepen/scholen de bouw van nieuwe moskeeën, wordt hele sociale verzekeringsstelsel en alle voorzieningen die door Nederlanders worden betaald misbruikt met hoge verzekeringspremies en belastingen. 

moslims in Nederland voeren een heilige oorlog (ze zitten in de eerste fase, voorbereiding van heilige oorlog..) zoals bevolen door de profeet. Hoe meer moslims in Nederland, hoe eerder naar de 2. fase… Men voldoet ook aan zijn oorlogsplicht door zijn huis en land te verlaten om elders de islam te verspreiden en te zorgen voor een groot nageslacht om andere volken in aantal te overtreffen en te overheersen. Ook kan men deelnemen door te zorgen voor de familie van de gewapende strijders, hen te huisvesten en te financieren. 

Inmiddels heeft de islam 2 miljoen volgelingen naar Nederland overgebracht en zijn er duizenden moskeeën gebouwd. Daarin worden steeds meer jongeren opgeroepen tot de gewapende Jihad of door teksten uit de koran en hadith aangezet tot criminaliteit. 

Er komen nieuwe moskeeën, islamscholen, islamitische stichtingen, massa moslims met de burka/hoofddoeken etc..etc.. bij. Instroom van moslims is nog niet gestopt;dagelijks komen er moslims binnen…PVDA ministers praten lekker over de jihadisten, maar tegelijkertijd helpen ze voor het uitbreiding van islamitische infrastructuur in Nederland. Voedingsbodem van deze Jihadisten wordt nog steeds door de politici en kerken uitgebreid.

Tot nu is er geen enkele jihadist of imam teruggestuurd!
Tot nu toe is er geen enkele moskee gesloten, terwijl veel moskeen bolwerken van jihadisten zijn!

Tot nu toe is er geen enkele islamitische school gesloten, terwijl deze scholen juist jihadisten opleiden!

Dubbele nationaliteit blijft doorgaan, een belangrijke wapen voor de jihadisten!
Uniformen van Jihadisten, burka/hoofddoek worden ook uitgebreid.
Subsidiëring van islamistische instellingen die jihadisten opvoeden en opleiden gaat onverminderd door…!.
Moslims in Nederland mogen ook nu “Allahu Akbar, Allahu Akbar, Laa Ilaaha Illa Allah, Wa ….” schreeuwen vanuit de moskeen…!

Onafgebroken roepen deze politici dat de fundamentalistische extremisten slechts een verwaarloosbare groep vormen. Men ontkent dat die fanatieke en gevaarlijke minderheid steunt op een vele malen grotere groep moslims die zichzelf gematigd noemt maar desondanks streeft naar de islamisering van Nederland…

Kabinet Rutte doet eigenlijk niks tegen de voedingsbodem van Jihadisme in Nederland: een uitgebreide voedingsbodem met de gegarandeerde continuïteit voor nieuwe moslims, Burka/hoofddoek als uniform, positieve discriminatie voor islamisten, nog meer onderwijs en omroepen voor de moslims, import imams uit moslimlanden gaat onverminderd door.

Het grootste probleem is dat Nederlandse politieke partijen te bang zijn islamieten aan te pakken omdat ze vrezen dat moslims dan niet meer op hun stemmen.

victor leman
9 jaren geleden

De gestaag groeiende Moslims populatie gaat gepaard met de gestaag groeiende jihadisten, dit is een grote probleem.

De groei van een aparte islamitische kolonie wordt al jaren door de collectieve waanzin binnen en vanuit buitenland systematisch bevordert. Kabinet Rutte volgt de bekende zelfmoord doctrine als staatsdoctrine!

Kabinet Rutte doet ook mee: de vlag van de politieke islam waait steeds harder en strijd tegen de Nederlanders wordt op alle fronten uitgevoerd.

Nu in alle redelijkheid gesteld kan worden dat er in Nederland groeiende moslim kolonies in handen van de jihadisten een zeer gevaarlijke rol gaan spelen.

Zelfmoord doctrine van de Nederlandse overheid heeft de maatschappij totaal vervreemd. Onder invloed van de jihadisten krijgen veel scholen nu al islamitische gebedsruimte, hallal kantines, zie: UVA,VU en bijna alle hogescholen met de mescit, moskeeën binnen hun gebouwen! Veel docenten zijn bang voor de Moslim jongeren die meerderheid vormen in hun scholen. Jihadisten bedreigen schoolbestuurders, voeren burka/hoofdoek verplichtingen voor moslimstudenten in. Zo wordt de islamitische identiteit benadrukt.

Gemeenten doen ook mee aan de jihadistische proces. Veel mensen worden gedwongen nieuwgeborenen een islamitische naam te geven, liever de namen van de krijgsheren die bekend zijn als, veroveraar, meest brutale strijder tegen de christenen en Joden, ultieme killers, de namen van de echte jihadisten. Nederlandse gemeenten willen graag moslims namen registreren, ze haten van Nederlandse namen! Ze willen op deze wijze de jihadistische identiteit versterken. Achterlijke bestuurders zijn gevaarlijker dan de jihadisten…

Dit is een een schande voor Nederland, een brede vorm van marginalisatie van grootsteden tot het verbieden van bv. aan het nederlands gepaste naamgeving. Mensen met een Nederlands paspoort dienen het recht te hebben zelf een Nederlandse naam voor hun kind te mogen kiezen volgens het Nederlands recht. Het is het belachelijk dat gemeenten hier in Nederland voor de moslimkolonies werken. Deze gemeentebestuurders zijn gevaarlijker dan de gewelddadige moslims zelf.
zie,nieuwe moskeebouw bijna in alle steden, nog meer gedwongen huwelijken van moslim tieners, eremoorden, demonstratieve hoofdoek-burka en moskee minaretten, veel kinderen in de moskeen voor de jihadistische opleidingen, gewelddadigheid, bedreigen van alles die tegen is en ook georganiseerde politieke groeperingen die zich in de politieke partijen infiltreren.

victor leman
9 jaren geleden

Obama gaat islam verdedigen tegen ISIS! EU volgt Obama en graaft zijn eigen ondergang. 

Obama zegt de VS extra militaire steun toe aan ” niet-extremistische rebellen” in Syrië. Voor opleiding en bewapening van ‘gematigde’ rebellen wil Obama 500 miljoen dollar (ruim 386 miljoen euro) uittrekken.

De training moet in Saudi-Arabië plaatsvinden. Lekker, dit is allemaal prachtig geregeld. Timmermans kan nu zijn beste vrienden veiliger bezoeken. Obama heeft onvoldoende onderkend dat het niet zozeer gaat om een vredelievende religie, maar om een oorlogsdoctrine die in zijn diepste wezen vijandig staat tegenover alles wat zich niet aan de eigen doctrine onderwerpt. Vanaf het begin is de islam verspreid in 57 staten via jihadistische oorlogen, wat nu ook ISIS doet!

Moslims lachen zich rot om de naïviteit en domheid. In landen als Saudi Arabie en Katar en in alle andere islamitische landen worden christenen vervolgd en bedreigd, dit is niet beter dan de ISIS…

Onze samenleving wordt bedreigd omdat onze tolerantie en onze generositeit tegenover andere landen en culturen door intolerante mensen wordt gebruikt om er intolerantie mee te bevorderen. Dit is een zwak punt in onze samenleving dat eindeloos kan worden misbruikt. De problemen van islamitische bloedzuigers zijn dus steeds indringender besef ons nu noodzaken om actiever en krachtdadiger op te treden. Drastisch andere koers gaan varen is onvermijdelijk om eigen cultuur niet te gronde richten, die dan zal worden verdrongen door de cultuur van de islam. 

De islam is hypocriet, niet de sektes!
westerse samenleving proberen te combineren met de mohammedaanse doctrine is een gevaarlijke proces. Dat het afwijzen van westerse normen en waarden centraal staat in de Islam, heeft grote implicaties:alle jihadistische activiteiten zijn gebaseerd op de Koran. Zoals decennia al overtuigend blijkt, is de doctrine en ideologie Islam een ideale, jihadistische voedingsbodem voor het zaaien van blinde haat, het oproepen tot terrorisme en het uitvoeren van aanslagen en volkeren moord, voorbeelden te over. Hiermee wordt het aangegeven dat het islamitische doctrine de oorzaak is van jihadisme.

Obama ontkent dat ISIS, AL-QAIDA en HAMAS de islam vertegenwoordigen. Hij propageert weer dat de islam beter is dan de totalitaire dictatuur van ISIS!
D66, SP, PVDA, CDA, VVD en GL steunen Obama’s gedachtegang.
Hieruit blijkt weer, dat de islamisering wordt door de corrupte politici aangemoedigd. 
Alle islamofielen, eurofielen zoals, D66, SP, PVDA, CDA,GL politici en vele anderen zijn verantwoordelijk voor de teloorgang van de westerse waarden en de invoering door onze eeuwenlange vijandige ideologie.. De regeringen in Nederland, die zoveel moslims binnen hebben gelaten en hen een tweede paspoort hebben gegeven, hebben Nederlanders ten prooi gesteld aan massa moslims die een jihad oorlog aan voorbereid zijn.
In Europa opereren tot nu toe vooral de zogenaamde vreedzame activisten.

Complete waanzin. Saudi-Arabië is nog steeds de ergste dictatuur van deze planeet, Saudi-Arabië is helemaal niet beter dan de ISIS. Inmiddels zijn er her en der, zo niet overal in alle moslimlanden, etnische religieuze en ideologische zuiveringen gaande. Overal in de moslimwereld vind je onderdrukte minderheden. In Pakistan worden christelijke kerken gebombardeerd, in Libië zitten de gevangenissen vol met de andersdenkenden: dan kan je niet verdoezelen, dan moet je de islam laten hervormen…

Obama’s plannen tegen de ISIS gaan weer niet werken. Bij de kern van de problematiek is al een variabel gedefinieerd die alleen maar naar de onvermijdelijke mislukking kan leiden.

Obama beweert dat de moslims slachtoffers zijn van ISIS, hij propageert dat de ISIS geen islamitische organisatie is!

Obama en zijn socialisten proberen de illusie te wekken dat Moslims gematigd aan het worden zijn. In werkelijkheid zijn er verschillende sektegroeperingen die alles kunnen doen wat ze willen.
Niet-extremistische rebellen in Syrië, Saudische ministeriële organisaties, Turkse islamitische bewegingen, Marokkaanse Moskee organisaties, hun zusterorganisaties uit Irak, Syrie, Pakistan, Iran, libanon etc..etc.. dergelijke paramilitaire groepen schieten als paddenstoelen uit de grond en bouwen ze allemaal eigen legertjes… Ze hebben zoveel macht dat ze openlijk alle niet-moslims kunnen bedreigen!

Obama neemt linkse en Saudische, Turkse, Marokkaanse, Katar’se dictatoriale islamitische propaganda over. Dit is juist de kern van hele problematiek, op deze manier worden de jihadisten nog sterker!

Volgens Obama is ‘Islamitische Staat’ niet islamitisch en ook geen staat, maar „een terroristische organisatie”. „Er is geen enkele religie die het doden van onschuldigen vergoelijkt. En het merendeel van de slachtoffers van ISIS is moslim. Daarnaast is ISIS zeker geen staat. Ze worden door geen enkel land erkend en zelfs niet door de burgers die aan ISIS zijn onderworpen.”

Zo’n formulering hadden ze ook voor AL-QAIDA en TALIBAN!. Na 13 jaar lange strijd, een complete mislukking als enige resultaat: creatie van nog meer jihadisten, islamisering van nog meer gebieden en TALIBAN, ISIS, AL-QAIDA, HAMAS zijn alleen sterker geworden.
De extreme domheid en grofheid van Obama blijkt geen enkel probleem voor de Amerikaanse burger.

Florac Bosch
9 jaren geleden

 Hoofddoek/burka symboliseert de politieke islam van Jihadisten en is een onderdeel van ISIS beleid!

De hoofddoek en soortgelijke lappen stof zijn de vlag op de modderschuit. En die modderschuit is islam. En in een islamitische samenleving hebben ze ook nog al die negatieve effecten, waar moslims zich hun hele leven mee bezig houden. Wat vreemd is is dat mensen zo kompleet onnozel zijn dat ze niet eens weten waar het kopvod voor staat, en dan andere mensen aanvallen die het wel weten.

Een Islamiet met de hoofddoek is een gehersenspoelde die een opgelegde ideologie niet kan en mag verlaten.
islam als georganiseerde massa psycologie, politieke militaire doctrine, is uberhaupt voor mensen die niet zelfstandig kunnen of willen denken en de verantwoordelijkheid voor hun gedrag afschuiven op een vermeende hogere macht en nu de Jihadisten uit Midden-oosten!.
Jihadisten van ISIS misbruiken op den duur de islam om niet-moslims te onderdrukken en er zelf beter van te worden.

Dit uitgangspunt, dat elke redelijke grondslag mist, heeft geleid tot het opstellen van gedragsregels, die – aan de volgelingen van dit hogere macht principe – dwingend – worden opgelegd, maar die in geen enkel logisch verband staan tot de voorgespiegelde verwachtingen zoals een hiernamaals/ paradijs…

Terwijl de islam gewelddadig oprukt van Irak en Syrië tot in onze straten en nog meer jihadisten uit islamitisch Midden- Oosten en Afrika die richting Nederland komen en een verblijfsvergunning krijgen, de politiek in meerderheid kijkt weg van de werkelijke problemen en islamitische apartheids-gebieden worden steeds groter in Nederland! 

Helaas is het nu overduidelijk dat de moslims ons uitkeringsparadijs niet zullen verlaten, in tegendeel zullen ze apartheids- -gebieden creëren in Nederland. In Nederland dreigt een soort midden-oosten land toestand te ontstaan. Overal in de steden zijn er jihad strijders actief, imams en andere moslimstrijders zijn bezig om jonge mannen en vrouwen te opleiden! Ze stellen onomwonden dat Nederland moet worden overgenomen. Moslims zouden nieuwe instroom te bevorderen via meer bruiden uit een islamitische land halen, hun kinderen als anti-Nederlands opvoeden etc.. Op die manier wordt er een nieuwe bevolking gevormd die heel snel in aantal toeneemt. Ondertussen is het aantal moslims in Nederland explosief gegroeid. De vele Jihadisten uit Marokko, Turkije, Somalie, noordelijk Afrika en het Midden-Oosten doen ook het aantal illegale moskeeën en koran cursussen. 

De kansen op integratie zullen steeds kleiner worden en de kansen op een permanente apartheid in onze samenleving worden steeds groter naarmate het aantal Moslims groter is en de instroom blijft voortduren. Dit betekent een permanente bron voor het ontstaan van spanningen en conflicten. Dit apartheid in Nederland, mede mogelijk gemaakt door de slechte politici en kerkleiders! 

Florac Bosch
9 jaren geleden

Turkije ambieert een Tweede Ottomaanse Rijk!

Turkije, onder leiding van Ottomaanse islamisten, steunt de Jihadisten van IS, Libische AL- Qaeda, Hamas, Moslimbroeders en Al -Nusra. Er is een ideologische verwantschap en het moslimland dat bij uitstek het Ottomaanse Rijk wil doen herleven, creëert nieuwe monsters! De ideologie van de moslimbroeders heeft hier alles mee te maken. De Turkse regeringspartij AKP, haar leider R.T. Erdogan, zijn islamitische broederschappen, die veelal ondergronds functioneren, hebben flink bijgedragen aan de creatie van IS en Al Nusra. 

Turkije, dat zich onder leiding van de islamitische president Tayyip Erdogan in snel tempo van Europa heeft afgekeerd en zich openlijk heeft aangesloten bij de islamitische kamp, onderdrukt Koerden; ontkent Armeense genocide, houd nog steeds een deel van Cyprus bezet. En nu willen ze invloed in Nederland. 

De arm van Turkije gaat ver! 

Turkije tracht zijn invloed uit te breiden tot de kleine EU landen. Turkse geheime dienst (MIT) rekruteert steeds meer jonge Turken in Nederland! Het directe Turkse overheidsbemoeienis met de turks-islamitische organisaties in Nederland vormt een gevaar!
In een toespraak op 10 april 2012 zei R. Tayip Erdogan, dat de Turken binnen enkele tientallen jaren geheel Europa zullen overnemen. “Wij hebben al miljoenen landgenoten in Europa.We zijn jong, Europeanen zijn vergrijsd! Er zijn duidelijke tekenen dat Allah de Turken de overwinning zal schenken over Europa! op 2071 wordt uiteindelijk over het lot van Europa beslist, net als op 1071 het lot van de Byzantijse rijk…(1071 Battle of Manzikert, turken verslaan Byzantijnen; en veroveren een groot deel van Andalusië.) wanneer Turkije tot de EU wordt toegelaten, zullen er nog eens 150 miljoen bijkomen….” De lange arm van Turkije gaat gepaard met lange tenen. Nederlandse Turken bestaan niet. Ze zijn en blijven Turken. Ze moeten zelfs het Turkse leger in! Oftewel in vreemde krijgsdienst! islamitische bewegingen onder leiding van hun machthebbers, maken gebruik van de instabiele situatie door spanningen te verscherpen in kleine EU landen:er worden steeds meer en meer moskeeën, islamitische centra’s met duizenden mensen, koran schools gebouwd om de oorspronkelijke bevolking af te schrikken en te laten vertrekken! Deze hardliners zijn voornamelijk salafisten. Turkse staat, steunt de salafistische organisaties in Nederland.

Turken in Nederland willen dat Nederland gewoon in de invloedssfeer van Turkije komt: Erdogan: “De 2 miljard moslims in de wereld wachten op de opstand van het Turkse volk. We zullen in opstand komen. Met goedkeuring van Allah zal de rebellie beginnen”. Recep T. Erdoğan. 

Turkse leider Erdogan, is niet alleen leugenaar maar ook hypocriet; in eigen land worden minderheden vervolgd, ontvoerd, gemarteld en geïntimideerd. AKP, de hele partij zit vol met de hongerige honden die het Westen als de duivel beschouwen… Erdogan’s actie, is een duidelijke poging om hier zijn macht te laten gelden! 

De uitlatingen en kwalificaties van dictator Erdogan in het recente verleden over andersdenkenden dan hij zijn zeer verontrustend. Moskeeën bouw en hoofddoek export is weliswaar belangrijk voor de Turken die in Nederland via immigratie en hoge geboortes van geïndoctrineerde Turken een eigen enclave willen creëren. Turken vormen nu de voorhoede van buitenlandse mogendheden die hun eigen nationaliteit en karakter willen behouden en zich afzetten tegen de Nederlandse samenleving die zij willen onderwerpen. 

De AKP zit in Nederland aan de knoppen van een reeks moskeeën. Turkse islamitische elite wilt een gesloten Turkse colonne hebben in Nederland. Turkse nationalisten willen graag een ‘groep Turkije’ in 2e Kamer, een aparte Turkse nationale fratie, gestuurd door Turkije! Binnen de Soennitische sekte, is het traditie dat oorlog gevoerd kan worden op alle niveau’s. Zij hebben het niet nodig openlijk een oorlogsverklaring te uitten. Met list, bedrog en valse dialoog kan gemakkelijk een oorlog gewonnen worden en de tegenstander merkt pas dat er oorlog is als hij lang en breed op de grond ligt. 

Turken willen hun eigen enclave stichten die verbonden is met Turkije. De hoofddoek is een vlag die turken op het hoofd van vrouwen planten, de moskee minaret is een duidelijke symbool om daarmee het veroverde gebied te markeren.

Door de intensieve bemoeienis van Turkije vindt er meer en meer een bevolkingsverplaatsing, veel Nederlanders moesten hun geboorteplaats verlaten! Het is jammer voor dit land dat de grote politieke partijen, kerken en ambtenaren door de niet bestaande vrije ˜immigrant˜ verblind zijn. Onder leiding van AKP, een toenemend aantal in Nederland wonende Turks-islamitische nationalisten, hun Moskeekoepel organisaties, Milli Görüs, Suleymancilar, Diyanet, Fetullah, Moslimbroeders etc.. die gelieerd zijn aan de ISIS, Al Qaede en Al-Nusra, zetten hun politieke en ideologische activiteiten ongestoord voort: Jongeren en ook nu kinderen worden blootgesteld aan massale en leugenachtige vijandige campagnes. Men wilt echter niet de integratie, maar meer eigen nationale doelen te bereiken. Turken zijn sterk gepolitiseerd onder leiding van imams, Turkse staatsambtenaren, Süleyman-beweging, Milli Görüs, Diyanet en de Fethullah Gülenbeweging die de “Turkse diensten” in Nederland verzorgen. Export van deze Turkse politieke cultuur betekent inderdaad de export van structureel cliëntelisme. Maar ook van vriendjespolitiek, corruptie, discriminatie van onwelgevallige minderheden, misplaatst superioriteitsgevoel en eigenbelang in het politieke handelen. AKP leiders hebben herhaaldelijk gezegd Europa te willen veroveren “via de baarmoeders van onze vrouwen”. 

Turkse islam van de Ottomaanse tijdperk is een nieuwe politieke fenomeen  geworden in Nederland. De integratie waartoe het westen oproept en waartoe het de moslims wil aansporen betekent het afstand doen van een deel van de cultuur die moet worden ingeruild voor de westerse cultuur en beschaving. De Ottomaans Turkse islam staat niet toe gedeeld te worden, en wordt geheel aangenomen met zijn credo en systeem en het is niet toegestaan om een deel van zijn wetten te verloochenen. 

De turken migratie met de Ottomaanse veroveringen-ideologie- is overgoten met een godsdienstig sausje – die wereldheerschappij nastreeft, o.a. door hun 5e colonne. Dat is een bom onder onze maatschappij!

Te gek voor woorden! 

De geschiedenis van Turkije is vol met genociden als voorbeeld, 1.5 miljoen Armeense bevolking, meer dan 600 duizenden Alevieten, meer dan 720 duizend koerden.

Laat staan de genocide op de Koerden en de vervolging daarvan. In Turkije, bijna alle kerken zijn omgezet in moskeeën of verandert in museum! Een paar jaar geleden verkondigde Erdogan nog dat Turken in Europa verraad pleegden aan hun Turkse vaderland en identiteit als zij daar zouden integreren. De situatie in Kobani en de rol van Turkije hierin is veelzeggend. Er is geen reden om de “trots van Erdogan” te ontzien. De Turk weet al dat wij een slap en laf kabinet hebben die uit angst voor escalatie gaan kruipen voor ze. En dan nu de tweede slag’, ze willen ‘inspraak’…! Waar halen ze het gore lef vandaan. 

Turkije kan beter ervoor zorgen dat ze van die dictator met achterlijke ideeën worden verlost ipv zich met ons te bemoeien. Turkse leiders moeten eens een hand in eigen boezem steken voordat ze kritiek hebben op een democratische rechtstaat als Nederland…Turkije moet zich in eerste instantie afvragen waarom er miljoenen Turken hun land wilden verlaten. Zolang 8.6 miljoen Turken, om wat voor reden dan ook, hun land verlaten, moet Turkije gewoon dimmen.
Turkije heeft niets over Nederland(ers) te zeggen, want dat laat de soevereiniteit niet toe. Laat Turkije eerst maar eens in enigenland orde op zaken stellen, u weet wel, de massamoord van Armeniërs, discriminatie van vrouwen,onderdrukking van de Koerden etc etc. Turkije is een dictatuur en schendt mensenrechten op grote schaal. Turkije moet zich zeker niet bemoeien met een van de meest democratische, een van de meest gulle en een van de meest gastvrije landen ter wereld. Probeer als buitenlander een kerk te bouwen in Istanboel of in de regering te komen. 
Het is een schande dat de Turken na 50 jaar nog steeds niet de moeite hebben genomen om te integreren. Dat ligt echt niet aan Nederland hoor want dat hebben ze nog in geen enkel ander Europees land gedaan. Er zijn nog genoeg mensen die dromen dat het uiteindelijk wel gaat lukken maar we weten allemaal dat dromen bedrog zijn ! 
De mensenrechten in Turkije zijn een lachertje. De Armeense genocide, waarbij meer dat een miljoen Armeniërs door Turkije zijn afgemaakt, wordt gewoon ontkent. Koerden hebben nog geen rechten, sterker nog, er mag in Turkije niet over de genocides gesproken worden. Doe je dat wel dan ga je meteen de bak in. Stel je voor de Turkse regering die zich wenst te mengen in ons integratiebeleid, een regering die IS geen strobreed in de weg legt, een regering die haar wil aan Nederland wil opleggen…..Je moet er niet aan denken. 

Er is wel meer mislukt in Europa…De integratie zal nooit in geen enkel Europees land werken, zolang de Islam hier de baas wil gaan spelen en de leer van verzonnen boeken wil opdringen aan vooral mensen die niet meer in de middeleeuwen leven en waarvan de meeste niet meer in sprookjes en leugens van dien geloven !

Waarom is het integratieprogramma in Nederland mislukt?

Op het gemeentehuis en bij de Sociale Dienst zijn er folders in het Turks en Arabisch over hoe je een uitkering kunt aanvragen. Er zijn nog steeds verplichte islamitische namenlijsten bij de gemeente loketten!
Nederlandse lessen voor nieuwkomers met een islamitische achtergrond doen we voor mannen en vrouwen gescheiden, net zoals zwemmen. Hoofddoek supporting vanuit corrupte Politieke partijen die ook verkiezingsposters in het Turks of Arabisch drukken en we zijn op zoek naar agenten die Turks of Arabisch spreken.
Afgelopen decennia heeft de Nederlandse overheid honderden duizenden moslims binnen gelaten, terwijl hier klassieke industrie heel snel aan het verdwijnen is!.
Vervolgens mobiliseert men hele staats apparaat om geïmporteerde werklozen te verzorgen met de gratis uitkeringen, verblijfsvergunningen en dubbel paspoorten. Vervolgens ging men kijken wat ze met een hoop kansarme parels aanmoesten. En daar betalen we nu de rekening voor, en die is hoog. Een kamertje in de gevangenis is duurder dan een luxe kamer in het Hilton in Amsterdam. En dan hebben we het nog niet over advocaatkosten, re-integratiekosten, huisvesting, uitkeringen, hoge verzekeringspremies door criminaliteit, het gevoel van onveiligheid op straat, en ga zo maar door. De cijfers worden er niet beter op, ondanks honderden miljoenen euro’s gespendeerd aan projectjes, buurtvaders, straatcoaches, gratis kickbokslessen, taallessen enz enz. Na honderden miljoenen aan subsidies te hebben verstrekt om stemmen te krijgen blijkt nu dat de politiek al die jaren alleen maar heeft toegekeken of de Turken wel goed bezig waren om Turk te blijven het is ze gelukt toch ?

Geen wonder dat de belastingen voor de zoveelste keer omhoog moet door een graai in uw vakantiegeld. De kosten voor onze kansenparels nemen alleen maar toe, en er is totaal geen strategie of vooruitzicht dat dit de komende decennia gaat verbeteren. Erger nog, de weegkijkers zorgen er alleen maar voor dat de situatie verder verslechterd.

Laten we maar goed uitkijken voor discipelen van Erdogan. Die zijn net zo stiekem als alle andere politici bij elkaar.

Erdogan wilt meer Turken bij de Nederlandse overheid; er moeten meer Turken bij de Nederlandse politie, justitie en onderwijs. etc. Gemeenten krijgen steeds meer hoofddoek ambtenaren! AKP wilt dat deze Turken het liefst Nederland willen veranderen in een islamitische staat. AKP leiders willen helemaal niet dat Turken integreren in Nederland. Die willen Turkije uitbreiden met Nederland als provincie. Vrouwen, volgens Erdogan, moeten hun plaats goed kennen, namelijk dat zij broedmachines zijn, dat ze er alleen maar voor zorgen dat ze zoveel mogelijk kleine jongetjes op de wereld zetten. Dictator Erdogan heeft herhaaldelijk gezegd dat elke moslima minstens 5 koters zou moeten werpen om Europeanen te kunnen elimineren! Tayip Erdogan stimuleert moslima’s om minstens 5 kinderen in Europa, in Turkije heeft hij over minstens 3:baren, baren, baren, minimaal dit, minimaal dat…, En het is bekend dat dictators gek zijn op de zoontjes, omdat dit een macht instrumentje is om de bevolking onder de knoet te houden. De EU steunt Turkije met honderden miljoenen euro’s per jaar; de Turken zitten op de burelen van de EU en Erdogan kondigt door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan. Erdogan belooft en garandeert van alles, honderden duizenden Turkse religie ambtenaren (diyanet, milli gorus etc..) zouden klaar staan om deze jongetjes op te voeden. Erdogan is niet beter dan de ISIS leider! Hij heeft ca. 150 000 “godsdienst ambtenaren” gemobiliseerd, Nederland stikt van deze fundamentalisten, ze krijgen extra uitkering van Nederland, hebben speciale paspoorten. Islamitische strijders, die meestal onder de naam “imam” rondlopen, hebben speciale privileges. Islamitische Godsdienst legertjes worden steeds machtiger in Nederland…! Bijna alle Turkse organisaties in Nederland vallen onder dit soort Turks-islamitische legertjes!
Zolang Turkse staatspolitiek, door het land gestuurde structurele indoctrinatie, hier in Nederland operationeel blijft, worden alle nieuwe generaties van de Turken, niet alleen anti-nederlands, maar in de toekomst kiezen ze zeker voor de jihad tegen Nederlanders! Nu zien we enorme toename bij de rechtsstudie. Hieruit blijkt dus wel degelijk de lange arm van Turkije: door al die islamitische rechten studenten zal over aantal jaren onze rechtspraak worden overgenomen. Waar we nu zitten met de ellende van huidige rechters, sta je over 5 jaar voor de ISIS rechter… Blijkbaar kan het nog erger…Maar niemand wil het zien of durft het te zeggen. Want dat ligt natuurlijk weer ‘gevoelig’ en zijn ze weer ‘gekwetst’. Nog even, dan zitten Turkse marionetten in ons kabinet en kan Erdogan of zijn opvolger helemaal aan de touwtjes trekken hier in Nederland. Maar alle naivelingen die het prima vinden dat deze Turken in Nederland op belangrijke positie komen in de regering van de staat der Nederlanden, hebben het voor het zeggen. Je gilt dat je wordt gediscrimineerd en alle geiten wollen sokken duikelen over elkaar heen om je te helpen en de meerderheid te schofferen (zie ook zwarte piet)De minderheid regeert!

En wat krijgen wij, nettobetalers, ervoor terug?

Wat krijg je ervoor terug. Het zijn hele etnisch-religieuze groepen, inmiddels aangegroeid tot een complete bevolkingslaag, die een gespannen verhouding hebben tot de maatschappij, van licht antagonisme tot openlijke vijandschap aan toe. Massa hoofddoek vrouwen die met de jihadistische uniformen de wijken bewolken, mega moskeeën, AL-Qaede leden die hun kinderen trainen, onbeschofte taxichauffeurs, shoarmatenten met echt vieze shoarma, mannen in jurken die op de grond spugen, Maffia bendes die drugshandel controleren, Turkse organisatie die werken voor Erdogan en die zoveel mogelijk subsidie binnenhaken, avondvullende uitzendingen van opsporing verzocht, dagelijkse ergernis van miljoenen Nederlanders. Tja, best wel goed die massale import van kansloze lossers… Zeker nu al die ongeschoolde arbeid wordt weg geautomatiseerd heb je er helemaal niets aan.

Nu nog begrijpen dat 3e en 4e generaties meer radicaliseren vanwege de doodcultus, genaamd islamitische heilige oorlog;Jihad! We zijn onderweg. Het was niets, is niets en het maximale dat ze ooit te bieden zal hebben is tolerantie onder hoogspanning…
En het gaat gewoon verder. Het is nu overduidelijk geworden dat de 4e en ook 5e generaties van Marokkanen, Somaliërs, Antillianen en Turken helemaal niets in de melk te brokkelen hebben. Kortom, er moet gedacht worden aan een terugkeer.

Je hoeft geen genie te zijn om dit te zien!

What you want is what you get!

Met Vriendelijke Groeten.

Victor Leman, Florac Bosch, S. Leobergen, A. Thores, Lidya Dekker. N. Korse. S. Ellen Krans, W. Karmann

Ellen Konne
9 jaren geleden

KAFIR & JIHAD!

Moslims in Nederland noemen Nederlanders “Kafir” of “kafier” (vijand) en delen met elkaar hun afschuw voor de Nederlandse cultuur. Gelet op de benoeming “kafir”: de “kafir” die dit stempel krijgt opgedrukt is een Nederlander. Het concept “kafir” heeft dus betrekking op een vijand! De jihadisten die moorden in naam van islam, rechtvaardigen hun acties door het bestaan van kafir’s, in werkelijkheid worden ze gedreven door de bewuste aanwezigheid van ongelovige ” kafir’s”. Het gedachtegoed gaat ervan uit dat de Nederlanders als geheel “kafir’s” zijn en uiteindelijk de islamitische staat als enige goede optie zal wensen en accepteren. Het gaat niet eens meer om Hamas, Taliban, Al-Nusra, Boko Haram of IS moslims. Moslims (meer dan 90% salafisten) die hierheen komen, noemen Nederlanders “kafir”, al onderweg praten ze over “kafirland”: men komt dus als vijand binnen, we hebben dus een klare verklaring vanuit moslim immigrant. Elke moslim die binnenkomt is een potentiële jihadist in Europa.. Nu, geen verassing dat hun kinderen massaal jihadisten aan het worden.

In het boek van moslims staat dat het hoofd van de “kafir” afgehakt moet worden. In de koran staat het dus hij/zij (Nederlander) is gevaarlijk!  
Om dit te bereiken maken zij gebruik van alle middelen die hen voorhanden zijn, maar tijdelijk zijn zij gericht op niet-gewelddadige middelen.
“De Moskee is de weg en de waarheid.”
“Waar je ook bent, bouw een Moskee.”
‘De Moskee is de eerste fabriek waar jihadisten worden gevormd’ : (Al_Qaeda)
Jihad, de oorlog die de Islam moet verspreiden over de ganse wereldbol, zo inherent is aan de Islam dat “elke moslimfoetus in de wereld oproept tot eenheid door de Jihad.“

De fundamentele basis en de opvoeding en opleiding [van de moslims] begint in de moskeeën… Beseft u wel wat de moskee is? Het is de eerste fabriek waar mannen worden opgevoed om Allah te vrezen en te behagen; [het is] de eerste fabriek waar Jihadstrijders worden gevormd: De kleine moslimcrimineeltjes beginnen hier rijp te worden voor het echte onthoofdenwerk. Moskee is een voorpost in de oorlog tegen de niet-moslims, een overwinning in de afbraak van de kafir-wereld. De politici die de bouw ervan goedkeuren en mogelijk zelfs faciliteren, zijn misdadig naief. De hele omgeving van die moskee zal islamiseren. Niet-moslims krijgen het ‘verzoek’ te verhuizen. Zoals ook de waarde van het onroerend goed zal dalen. Dit is hun beproefde tactiek: stap voor stap de boel overnemen. En elders is te zien hoe succesvol dit is.

Jihadisten organiseren enorme immigratiegolf richting West Europa!

Als je de visa van die jihadistische imams intrekt, pak je dan ook de organisatoren even aan? Of is dat weer te moeilijk? Hoeveel tokkie moslims zouden er naar toe zijn gegaan? Die zijn als potentieele tijdbommen. Welke land heeft zoveel haatpredikers nodig?

PR Campagne van Boko Haram, Al-Shabab, IS en Libische Jihadisten: in de nieuwe campagnes worden niet alleen gratis uitkeringen, hoeren, gratis wonen, verpleging, gratis medicamenten, voedselbonnen, leefloon, kindergeld, ziekenfonds, gratis bus, met dure auto’ s rijden enz, maar nu ook mega moskeen, boerka’s en hoofddoeken verwerkt om te laten zien dat Europa een moslim prooi is geworden! We weten dat Boko Haram, Al-Shabab, IS en Libische Jihadisten voldoende zwaarbewapend zijn om grote volksmassa’s op de been te krijgen, en dus ook om mensen in grote getalen de zee op te krijgen. Volgens deze Jihadisten, als de instroom met deze grote aantallen zo doorgaat zal over 20 jaar of zoiets Europa zich onderwerpen aan moslims.
In het Midden-Oosten worden nu de laatste christenen weggezuiverd. En de mensen die dat doen hebben dezelfde mentaliteit en wereldvisie als die welke die megamoskee willen in Gouda. Alleen laten ze het niet zo blijken. Ze veinzen gematigdheid. Dat evenwel op slag verandert als ze eenmaal de macht hebben.

In vaktermen vallen deze islamisten even goed onder het fundamentalisten als andere jihadisten, zij imiteren de niet-moslims en laten zich daardoor beperken. In vaktermen vallen moslims in Nederland even goed onder het fundamentalisten als andere jihadisten! Want ze nomen ook Nederlanders als “kafir”, net als ISIS.
Door de Nederland betaalde imams prediken dat de jihad een heilige plicht is voor alle moslims! Bijna alle activiteiten in de moskeeën zijn gewijd aan het bestrijding van de “kafir’s”. ‘Matig” genoemde Jihadistische islamisme is weer de meest succesvolle ideologie waardoor in Nederland geboren moslimjongeren een perspectief aangeboden krijgen! Het is dus geen toeval dat nu geïndoctrineerde kinderen voor de jihad kiezen! Het is ook verrassend dat in Nederland wonende Moslims, Nederlanders openlijk vijand noemen en tegelijkertijd zich als matig laten bestempelen! Ze dragen doelbewust provocerende kledij (hoofddoek, boerka etc…), geen Nederlandse TV, geen Nederlandse kranten. Voor vrijwel alle islamieten geldt alleen het woord van allah en dat zij alleen open staan voor jihadistische imams en houden zich strikt aan de anti-Nederlandse cultuur!

Het ligt voor de hand dat de samenbindende kracht van de moslims erg groot is. De ‘gewone’ maatschappij moet er doorgaans weinig van hebben, en naarmate de maatschappij meer als vijandig wordt ervaren zullen de jihadisten hechter worden. Het gevaar van deze twee complementaire ontwikkelingen schuilt daarin het vermogen tot kritische reflectie op de duur volledig wegvalt. Oude garde maakt een fatale denkfout door te denken dat islam uiteindelijk zal wegsmelten. Europese politici hebben bewust de ogen gesloten. Het is juist de islamitische wereld die het westen niet alleen als een bedreiging ziet, maar juist als een potentiële vijand, waarin maar één antwoord mogelijk: demografische explosie moslims via de baarmoeder, prediking en oproepen tot invoeren van jihad.

Elke ideologie kan bestreden worden met een alternatieve ideologie. De strijd begint altijd bij het gedachteplatform. Een middeleeuwse ideologie/cultuur kan niet bestreden worden met een steentijdperk ideologie. Politici en opiniemakers proberen islamitische politieke ideologie te verdedigen (matig en goed noemen) om jihadisten te bestrijden! middeleeuwse islam kan niet bestreden worden met de lege hoofden van regeringleiders en opiniemakers die onafgebroken oproepen om islam te faciliteren. Hierdoor is de maatschappij in de ban van islamitische radicale ideologie, die zich baseert op een letterlijke uitleg van de Koran.

Een keuze voor radicaal Islamitisch gedachtegoed is dan niet slechts een keuze voor een overtuiging of een geloof. Oude garde heeft geen enkele vooruitgang geboekt in het gebied van filosofie en wetenschap en heeft een mentale vacuüm gecreëerd, zodat nieuwe generatie moslimjongeren hun identiteit dan met het onderschrijven van dogma’s of denkbeelden van middeleeuwse toestanden:soldaten godsdienst, non-stop oorlog, polygamie, moskeen met de hoge minaretten etc… 
Nihilistische bewegingen van de jaren 60 die nu hun achterlijke beleid/filosofie dicteren, hebben uiteindelijk een “goed islam” uitgevonden die beter is dan de ISIS islam! Precies deze transformatie heeft het Europese zelfvertrouwen blijvend aangetast. Nihilisten van oude garde zijn niet beter dan de islamisten. Achterlijke opinie en beleidsmakers bieden dus niks nieuws, Jongeren die horen dat de islam en koran goed is, worden massaal jihadist/massamoordenaar!

D66, GL, PvdA en Megamoskee voor jihadisten!

Turkse dictator Erdogan geeft weer een bindend stemadvies aan Turken in Nederland. Islamisten kiezen nu voor Pechtold. Want D66, net als alle andere moslims, ontkent de Armeense genocide en is tegen de Koerden!

Het belangrijkste verkiezingsthema voor Turken is dat de Armeense genocide geen genocide genoemd mag worden! Verder, willen ze dat naïevelingen de rechten van Koerden ontkennen en bezetting van Noord-Cyprus door Turkije geoed praten. D66 laat ze daartoe alle ruimte… De slappe, bange politici zijn op geen enkele manier opgewassen tegen de ambities van 5e colonne en gaan stuk voor stuk voor hen buigen.
De Turkse islamisten vergeten voorlopig de rest van de verworvenheden en standpunten van D66! Pechtold leest moslims de les en vertelt ze, dat Turken tegen de Armeniërs en Koerden gelijk hebben. Hij nomineert zich dus als opvolger van de massamoordenaars!
Stem niet op deze favoriete bloedzuigers! Stem niet op de D66.

Gemeente Gouda onder leiding van D66 en PvdA, bouwt een megamoskee en worden Jihadisten via een omweg potentieel binnengehaald. D66 wilt nu ook in Gouda jihad zaadje planten. D66 in Gouda blijft vasthouden aan de vestiging van de nieuwe salafistische kazerne in Gouda Noord. D66 wethouders beweren dat de moskeebouwers “gematigde moslims” zijn, maar in werkelijkheid zijn deze islamisten en jihadi’s hetzelfde. Het is diept triest dat men niets meer durft te zeggen over met dit Jihad gemotiveerde activiteiten van D66 en PvdA.
Door de D66, GL en PvdA georganiseerde moslims in Gouda, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam, onder leiding van salafisten zijn de voedingsbodem voor ISIS, Hamas en Al-Qaeda. Deze Moslims worden nu gefaciliteerd in hun intolerantie.

D66, net als PvdA, met zoveel Turkse en Arabische infiltranten, is allang geen Nederlandse partij meer.
Nederlanders hebben geen enkel vertrouwen in het kabinet en dan nota bene gedoogpartner D’66 als het beste alternatief zien.
Een permanente jihadistische voedingsbodem onderhouden, is je eigen ondergang versnellen door je eigen civilisatie verder te laten vervangen voor het nihilisme dat islam heet!

Zodat politici die hiervoor blind wensen te blijven, hebben het volk verraden en hebben blootgesteld aan een van de gevaarlijkste ideologieën die ooit door de mens is bedacht.

Met Vriendelijke Groeten,

Victor Leman, Florac Bosch, H. Westerdam, S. Leobergen, Arto Troyer, S. E. Konne, A. Thores, L. H. Dekker. W. Karmann, N. Korser, H. Vlaams, Berna Akker, R. E. Zycke, Adriana T., E. Born

Henk Wint
9 jaren geleden

Waarom moet men elkaar toch altijd zo belachelijk maken? Alle grote heilige boeken zijn in feite hetzelfde.

knarfist
9 jaren geleden
Antwoord aan  Henk Wint

Belachelijk maken? gewoon een opsomming van feiten niets meer en niets minder.
Al de sprookjesboeken zijn gelijk maar toch wordt er verkracht,vermoord,onderdrukt uit naam van dat ene sprookjesboek.
En ook hier in Nederland kunnen joodse mensen niet veilig over straat en worden vrouwen met een rokje uitgescholden voor hoer.
Ook hier worden vrouwen en mannen gescheiden en als ik daar kritiek op heb ben ik volgens links een islamofoob en een racist het zij zo ik kan er niet langer wakker van liggen.
Ik wil die fascistische bullschit niet in het land waar ik woon! Basta!

Florac Bosch (@FloracBosch)
8 jaren geleden

Turkije gaat nu zelf de Jihadisten helpen!

Turkije is woedend dat de koerden illegale oliehandel van ISIS –de belangrijkste inkomstenbron van de terroristen- grotendeels hebben platgelegd. Turkije gaat zelf de Jihadisten helpen!!

Turkije is nu een schurkenstaat bestuurd door een misdadig regiem. 
Niet alleen is Turkije betrokken bij de oorlog zelf, maar ook bij een groot aantal misdrijven (waarvan sommige oorlogsmisdrijven zijn) die Ankara in een zeer kwaad daglicht stellen: de ondersteuning van terrorisme, een criminele regering die betrokken is bij agressie tegen zijn buurlanden en andere wereldmachten, de onderdrukking van journalisten en anderen die deze waarheid aan het licht hebben gebracht, om een paar zaken te noemen. In zijn totaliteit wordt duidelijk dat onder president Erdogan Turkije uitgegroeid is tot een oorlogzuchtige speler met waanbeelden van overheersing en een complete minachting voor mensenrechten en soevereiniteit.

Turken staat nog steeds achter de Jihadistische terroristen…Nadat Ankara jarenlang de grenzen opengesteld heeft voor jihadisten van zowel al-Qaeda (in Syrië, al-Noesra) als ISIS, ehbben de massamoordenaars enorme gebieden veroverd!!
De media in het Westen reageerden enthousiast toen bekend werd gemaakt dat de Turkse luchtmacht posities van ISIS had gebombardeerd… In werkelijkheid grijpen de Turken deze –false flag?- aanslag aan voor bombardementen op de Koerden, die juist tegen ISIS vechten en de door de jihadisten verjaagde christenen in de regio een veilige haven bieden….

De Turkse luchtmacht dirigeerde zijn gevechtsvliegtuigen weer al snel naar door de Koerden beheerst gebied, waar geen enkele ISIS terrorist is te vinden. De Turkse media reageerden opgetogen toen bekend werd gemaakt dat ‘de kampen van de YPG/PKK (de Koerdische verzetsbeweging) werden overdekt met vuur’.
Voorwendsel voor oorlog tegen Koerden..

De afgelopen jaren heeft Turkije geweigerd de westerse operaties tegen ISIS te steunen…Het heeft er dan ook veel van weg dat de Turken nu voor de vorm een paar bommen op ISIS hebben gegooid, enkel om een voorwendsel te hebben om de Koerden aan te vallen. Dit vermoeden wordt versterkt door het feit dat Turkije de toegang tot alle pro-Koerdische kranten en persbureaus gerechtelijk heeft laten blokkeren…
Turken mogen van corrupte EU leiders kennelijk alle Syrische en turkse Koerden , jezidi”s en alawieten uitmoorden en platbombarderen en massa migratie naar Europa versterken!

zie de jihadisten Leider Erdogan: “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…”
Ondanks deze invasie van de barbaren, blijven er substantiële groepen dwaallichten op de gevestigde lands verraderlijke partijen stemmen.
De Turken en Saoedi’s willen Europa voor de islam veroveren. Daarbij worden ze geholpen door de vijanden die Europa liever kapotgemaakt zien.
De criminaliteit van de Turken en Saoedi’s kan grofweg worden onderverdeeld in de volgende categorieën: agressie tegen soevereine staten, materiële steun aan het internationale terrorisme, het systematisch schenden van mensenrechten. Uiteraard zijn er vele andere misdrijven die ook opgenomen zouden moeten worden in een complete opsomming van Ankara’s illegale acties, waaronder, maar niet beperkt tot, corruptie, het bevorderen en stilzwijgend ondersteunen van Jihadistische bendes. Maar het is de ondersteuning van het internationale terrorisme dat boven al het andere uitstijgt en Turkije in de schijnwerper plaatst als één van de belangrijkste aanhangers van de wereldwijde gesel van het terrorisme.
Turken en Saoedi’s hebben een zeer directe rol gespeeld in de bekostiging, de bewapenening, de facilitering en de militaire ondersteuning van iedereen, van islamitische Leger tot Jabhat al-Nusra (Al Qaeda in Syrië) en de Islamitische Staat (ISIS/ISIL/Daesh).

Het is duidelijk geworden dat Turkije nu onmiskenbaar een steunpilaar is geworden van het internationale terrorisme, met Syrië als oefenterrein voor een allegaartje aan terreurgroepen die direct of indirect voor Erdogans regering werken. Verdere aanwijzingen zijn te vinden in het nu gedocumenteerde en bevestigde feit dat de regering Erdogan direct betrokken was bij de levering van chemische wapens aan IS.