06

RIO DE JANEIRO – In Brazilië vindt men de enorme uitgaven voor het WK in het land nutteloos. Straatartiesten creëren levensgrote kunstwerken in het straatbeeld.

Brazilianen hekelen de sociale onrechtvaardigheid. “We verzetten ons tegen de miljarden die aan het WK gespendeerd worden, terwijl de bevolking zelf woningen en gezondheidszorg nodig heeft”, zo luidt de kritiek. Om hun ongenoegen kracht bij te zetten, maakten straatartiesten levensgrote kunstwerken op openbare plaatsen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro en São Paulo.

08

07

09

10

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 jaren geleden

Heel mooi gedaan deze ‘graffiti’. Ik vind het ware kunst, en ook nog eens met een diepe onderliggende gedachte. Ik hoop dat het WK, naast alle sores, de armere bevolking van Brazilië toch nog goede dingen gaat brengen.