17

PRETORIA – Een Zuid-Afrikaans bedrijf heeft een drone ontwikkeld die vanuit de lucht een opstandige mensenmassa onder controle houdt, dan wel aanvalt.

De opkomst van het onbemande vliegtuigje, bekend staand als de drone, neemt steeds gevaarlijkere vormen aan. De meest verguisde is de militaire drone die bommen afschiet op vijandelijke doelen. Daarnaast neemt het commerciële gebruik van het onbemande vliegtuigje, dat steeds kleiner wordt, groteske vormen aan daar steeds meer bedrijven er luchtopnames mee laten maken waarmee de privacy in het geding is. Een groeiende groep burgers draagt daar een steentje aan bij.

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Desert Wolf presenteert nu een drone die rellen moet bestrijden en mensenmassa’s onder controle moet houden. De UAV (Unmanned Aerial Vehicle) heeft vier vuurmonden waaruit 80 projectielen per seconde kunnen worden afgevuurd. Dat kunnen verfbommen zijn, plastic kogels, lichtkogels, pepperspray of traangas. Daarnaast heeft de drone luidsprekers om de menigte toe te spreken of te desoriënteren.

De drone heeft daarnaast een warmtecamera voor zoekwerk in het donker en twee HD-camera’s. Van afstand wordt alles gevolgd via beeld en geluid en kan worden ingezoomd op de menigte die tevens kan worden toegesproken. De eerste 25 drones worden binnenkort afgeleverd aan de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie om stakingen te bestrijden. Een volledig werkend drone-systeem kost iets meer dan 34.000 euro, een schijntje indien je het vergelijkt met de inzet van de ME of militaire politie.

De liefhebbers van drones kunnen begin volgend jaar hun hart ophalen tijdens de eerste The Unmanned Systems Expo (TUSExpo) in het World Forum te Den Haag. Er worden commerciële en civiele toepassingen getoond op het gebied van onder meer veiligheid, landbouw, industrie, wetenschap, entertainment en natuurbescherming. De TUSExpo bestaat uit een conferentie en een expositie. De Haagse wethouder Kool (PvdA) is in zijn nopjes: “Het is fantastisch dat na de Nuclear Security Summit en het congres van veiligheidsorganisatie ASIS ook TUSExpo voor onze stad kiest.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10 jaren geleden

De tijd dat de mens bang moet zijn voor robots die wereld over nemen is niet ver meer.

10 jaren geleden
Antwoord aan  Internet Dude

FOUT!

Het zijn niet de robots maar het is gvd de mens zelf !
Het is een creatie van de mensheid.

10 jaren geleden

FOUT!

Het zijn niet de robots maar het is gvd de mens zelf !
Het is een creatie van de mensheid.

Another other internet dude
10 jaren geleden

watch the movie “i,robot” thats whats going to happen one day…

10 jaren geleden

Mensen . Mensen . Het heeft geen zin . Alles draaid toch om geld . Des te meer er word betaald des temeer er word aan geboden . Zo als er al werd beweerd . I robot is een mooi voorbeeld . Mensen bestrijden mensen met robots . Veel heel veel later zijn het de robots die de robots weer bestrijden en dan is de cirkel weer compleet . Dus heeft het dan zin om ons druk te maken over wie wat doet ? Denk het niet . Doet u het niet dan uw buurman of een vrien of een vriend van een vriend . Zolang mensen dingen bedenken ie er altijd iemand die het moet uitvinden .
Er werd ooit eens gezecht . Intelegenie grenst aan de waanzin . Wel dit is ook zo iets .. het is WAANZIN .